1.4.07

Vanha Blogipäiväkirja 2007 huhtikuu

(ei sis. kuvia eikä kommentteja)

30.4.07

Wappu-Jamit


Galleriassa on Wappu-Jamit
tässä yksi maistiainen

Wapputoiwotus


Hauskaa vappua kaikille! No siinähän sen. Heidå.....äää, huijasin. Tuossa yllä on suunnittelemani Jami-ilmapallo.

Tänään kävin vappuaaton kunniaksi työvoimatoimistossa ilmoittautumassa, oli näet vika päivä, hups, meinasin unohtaa. Seuraavaksi sinne pitää viedä b-papereita. Sitten kävellä kipittelin jäätävässä viimassa Hakikseen katsomaan vappupalloja. Kovasti viistivät maata, kävi sääliksi niitä myyjiä, siinä saivat kamppailla, että yleensä pysyivät torin pinnalla ja kun piti etsiä just se toi pallo siinä tuulessa ja jääkylmässä ilmassa. Napsuttelin hiukan kuvia ja laitoin galleriaan. Galleriassa minua odotti iloinen (lue EI-iloinen) yllätys, iso kasa kuviani oli kadonnut bloggeristani. Muutamia latasin sinne uudelleen, mutta kaikkia en vielä jaksanut, on siinä sen verta hommaa.

Rakas lapseni on sitten tänään ekaa kertaa lakittamassa Havis Amandaa, soittelin tuossa juuri hänelle ja onnittelin ja pyysin pitämään hauskaa koko rahan edestä. On kuulemma oikein haalarit ja kaikenlaisia merkkejä, sekä äipän peruukki lainassa. Onneksi sen haalarin alle mahtuu vaatteita. Äippä heti huolehtimassa, aikuinen ihminen jo lapsikin, mutta pitäähän sitä. Minä taas aion tavoilleni uskollisena pysyä vappuaattona kotosalla, ei ole oikein koskaan kiinnostanut rellestää kaupungilla. Joskus muusikkoaikoina tuli nähtyä vappuaattoja ihan riittävä määrä soittolavalta ja kotiin ajaessa. Vappupäivinä olen kyllä usein tehnyt retkiä kaupungille katsomaan iloisia ihmisiä. Silloin olen yleensä aina törmännyt mukaviin ihmisiin ja jutellut laidasta laitaan elämän asioita. Lapseni on menossa shampanja-aamiaiselle, siitä odotan saavani kuulla, myöhemmin. Elämäähän on vapun jälkeen.

Kotiin tullessa jollekin oli tapahtunut vahinko, en tiedä mikä, mutta tuossa oli ekaksi poliisiautokin. Toivottavasti muuten menee vappuna rauhallisesti. Ja kaikkien teinien vanhemmille, voimaa, onneksi ei enää tarvitse sitä käydä läpi -huh -huh.


Ja sitten ei kun lopuksi, pistäkäähän mieleen tämänväriset pömpelit, niille voi tulla tarvetta, juu just, tarvetta.

29.4.07

Autio kaupunki

Kävin tänään Latokartanossa ja saadakseni askelmittariin hiukan lisää numeroita, kävelin Viikin suoralta Latokartanon läpi apteekkiin. Matkalla poikkesin auki olevassa kaupassa ostamassa päivän muonat itselleni. Kyllä oli autiota siellä. Keskelle peltoa rakennettuja hienoja, lasiparvekkeisia taloja ja kujilla ei mitään liikettä. Tuuli viuhui joka mutkasta, vähäksi aikaa minulle tuli ahdistava olo, mitä jos tapahtuisi jotain, missä kaikki ihmiset olivat? Ehkä se on enempi sellainen oman auton omistajan asuinalue, yleiset kulkevat siellä ihme reittejä ja vuorovälit venyvät. Pääsin kuitenkin pois ja Jamin ruokapussi repussa palasin kotikonnuille. No täällä taas oli ihmisiä liikkeellä, oli koirien ulkoiluttajia, perheitä ja pizzoja kotiin kantavia sunnuntain viettäjiä. Ihanan turvallista nähdä ihmisiä liikkeellä asuinpaikallaan.

Yksi kurja juttu osui silmiin, eräs mies veti koiraa perässään ja koira ei millään olisi jaksanut kävellä, takajalat välillä notkahtivat. Seurasin pitkän aikaa heidän menoaan, mutta ei mies mitenkään väkivaltainen sille koiralle ollut, mutta lääkäriä se koira olisi kyllä tarvinnut. Muutkin ihmiset pysähtelivät kyselemään mieheltä ja jatkoivat matkaa. No ehkä se koira oli vanhuuttaan jo heikko, vaikeaahan se on isäntäihmisen ymmärtää, ettei se ennen reippaasti tepsutteleva kaveri enää jaksakaan. Toivon kuitenkin, että koira nyt jo on kotonaan lepäämässä. Minua jäi vaivaamaan sen koiran katse, kun se katsoi minuun päin.

27.4.07

Njami njami

Menin seisomaan kaupan tiskin eteen ja söin silmilläni. Sitten näin savusilakoita, oh ja voi, niitä oli pakko ottaa. Ne tuli pisteltyä heti kotiin tultua, uunissa sitten valmistui lihaa, joku virhe kaupalle tapahtunut, kun sieltä saa kolme grillikyljystä kahdella eurolla. Sattui nimittäin niin hauskasti, että minulla oli tänä aamuna kuuden putken verikokeet, jälleen. Olin sitä varten syömättä, juomatta 12 tuntia. Aamulla naama happamana kurkistin tililleni ja jippii, rahaa oli tullut. Maksoin jo pois mielettömän suuren puhelinlaskun, siinä olivat kaikki avunpyyntö- ja tiedustelupuheluni, olivat kalliita numeroita, näköjään. Mutta nyt tuli triplanautinto mässytettyä, puoli tuntia en muuta jaksanut kuin maata sohvalla. Hankin myös 25% alennettuja jyväviipaleita ja kaksi kurkkua, 99 senttiä kilo. Äsken oli, vaikka vatsa on ihan täynnä, pakko tehdä yksi kurkkuleipä. Taivaallista. Kurkkuleipä ja tee on muuten ihan sikahyvää, yksinkertaista gourmetia, teehen vielä ripaus sokeria, mmmmhh. Ihan sairasta, mä olen monta päivää puhunut ruuasta, olen kai addikti ;-) Sen jätskin oston päätin jättää vappuun, juhlistan sillä sitten vappua ostosiman kanssa. Jamille hankin serpentiiniä.

Nyt on sitten labrat menossa erikoislääkärille, kolesterolia, valproaattia, sokeria ja kilpirauhasta. Parin viikon päästä kuullaan tuloksia. Onkohan silloin jo ihan kesä?

Ystävän innoittamana tein tänään Tieteen Kuvalehden älykkyystestin
kokonaistulos oli 121, joka oli testin mukaan korkeampi, kuin 91% väestöstä yleensä.

Terveisiä vain ystävälle, joka sai vielä suuremmat pisteet *palvontaa*.


Kielellisessä pärjäsin paremmin, 129,4, matematiikkakin meni, no joten kuten, mutta ne kuviot.....

26.4.07

Masuvaivoja

Ei oikein tykkää masu mun säästödieetistä, on tullut syötyä pelkkää makaronia ja leipää jo muutamia päiviä. Tänään kaivoin esiin huolella säästämäni herkkusienipurkin ja loput valkosipulin kynnet. Paistoin niitä ja sen jälkeen samassa pannussa, yllätys, yllätys, spagettia. Kuola vaan valuu, kun telkusta tulee lihamainoksia tai joku syö tomaattia. Tulee hallimatka, kun palkkapäivä koittaa. Toisaalta, tällä lailla olen koko työelämäni elänyt, ei siinä mitään kummaa ole. Kun on rahaa herkutellaan sikana ja loppukuu nakerrellaan kaapinpohjia tyhjäksi. Se herkuttelu maistuu tällä tavalla erityisen paljon paremmalta. Ai niin yksi vielä, jonka aion ostaa, sen uuden Magnum-jätskin, sen mainos saa minut ihan vaikeroimaan. Rouskis! Tänään tulee Teho-osasto, jee, tykkään siitä erityisen paljon, varsinkin nyt, kun Abbylla on se vauva Kovacin kanssa. Eipä ole mitään oikein henkevää liikkunut tänäänkään päässä, aika paljon olen vain nukkunut.

25.4.07

Sade huuhtelee maisemaa

Ihana sade ropisee ikkunaan. Tänään on ollut varsinainen löhöpäivä, ei sitten minkäänlaista askaretta tehty. No spagettia keitin ja myöhemmin aion valmistaa inkkarileipää. Ihanaa joskus vain olla ajattelematta mitään, seuraava osoitteeni on sohva ja Dr Phil. Erittäin mukavaa siis tiedossa. Aivot on ikäänkuin lomalla, mikä minun tapauksessani on tervetullutta terapiaa. Eivät synny tuhannet ideat räiskyen ja vaivaten. Eilen siirsin makkarista toisenkin nojatuolin olkkariin, ihan vaan vaihtelun vuoksi. Tuossa ne nyt kököttävät, kissojen tuhoamat tuoliraasut. Tiristin eilen nukkumaan mennessä parit kyynelöiset, ihan ilosta. Jamin sairaalareissun jälkeen laitoin hänelle oman tyynyn omani viereen sänkyyn. Ja joka ilta mennään yhdessä nukkumaan, Jami talloo tyynyään simmut sikkuralla, kehräys kuulostaa puskutraktorilta ja häntä pitää rapsuttaa leuan alta ja korvien takaa. Sitten kun sammutan valon, hänkin asettautuu omalle tyynylleen. No eilen, taas kerran, vähän ajan kuluttua alkoi kuulua suloista kuorsausta siitä korvani vierestä. Siinä tuli sitten minulle tippa linssiin, suloinen on kissani Jami. Ei vaan nyt sohva kutsuu.

24.4.07

Rok-Katili menossaNonnih, nyt laitettiin vähän muita kuin virttyneet verkkarit, hiuksetkin on föönattu oikein.

Tuon tiikeripaidan löysin kerran kahdella eurolla kirppikseltä, muut on vanhoja muuten vaan, mallikin, mutta nyt on asennetta. Ei kun menoksi.

Leluloota

Näin kevään korvilla on aina puhetta seksuaalisuudesta. Aika on tulvillaan heräämisiä ja vipinää. Omituista kutinaa ja kuumotusta. Kuuluu kuvioihin, vaikka itse emme näkisikään itseämme kauniina ja haluttavina, olemme silti seksuaalisia olentoja. Sitä paitsi omakuvamme ei ole sama, minkä muut näkevät. Eilen alkoi mielestäni hyvä sarja Nätti nakuna, siinä jotenkin oivasti käsiteltiin naisen omaa kuvaa ja sitä, miten se ei perustu todellisuuteen. Siitä väärästä kuvasta juontuvat sitten monenlaiset estot ja piiloutuva säkkipukeutuminen. Oman vartalonsa inhoaminen ikäänkuin edesauttaa epäkauniimmaksi laittautumista. No, jotain sellaista. Itse uskon, ihan omasta kokemuksesta, että pällinaamapäiviä voi tulla, mutta niihin en halua jäädä roikkumaan, ainakaan vuosiksi. En halua. Tänään ulos lähtiessäni laittaudun vimosen päälle, suoristan hartiat ja selän. Olkoon vaikka treenimielessä. Sain uutta intoa eilisestä telkkariohjelmasta. Ehkäpä muut eivät näekään minua sellaisena pällinaamana, pullukkana, kuin itseni koen.

Se seksijuttu sitten. Meillä on syntymästä annettu seksuaalisia tarpeita ja kykyjä, ne pitäisi pitää käynnissä mahdollisimman pitkään. Joskus ei ole mahdollisuutta vakituiseen seksisuhteeseen tai suhteesta syystä tai toisesta puuttuu tyydyttävä määrä seksiä. Silti olen itse huomannut, että pieni käynnissäpito helpottaa naisen elämääni. Jo vuosia sitten kävin aikuisten lelukaupassa ja nyt minulla sellainen lelulaatikko, jonka avulla voin säännöllisesti pitää sisäisen naiseni käynnissä ja kunnossa. Minulle juttu on yhtä tärkeää, kuin muukin itsestään huolehtiminen. Ja aikas kivaakin. Tässä koristeena olevien pehmobanskujen vieressä ovat oikealta vasemmalle Delfiini, Smurffi ja Taikakynä. Aina valmiina, aina kotona, aina turvallisia, eivätkä lupaa soittaa seuraavana päivänä - ja unohtaa sitten. Ja jos sattuu sulhanen kuvioihin, eivät uhkaa suhdetta.

23.4.07

Uusi politiikka alkaa purra?

Nyt kun Suomi on saanut oikeistolaisen johdon, ei ole mitenkään omituista, että kaikenlaista alkaa näkyä ja kuulua. Kemi on huomannut, että kaupungin budjetti on menossa pahasti pieleen, väliäkö sillä, missä väärinlasku on tehty, säästetään nyt kunnolla, koko henkilöstö, 1300 henkilöä, lomautetaan. Vaikka neljäksi viikoksi. Mikäköhän niitä rahoja sitten vei 8 miljonaa euroa? Tähänkin Digipolikseen meni/menee Kemiltä paljonko ? Täällä lisää Kemin projekteja, joissa Leader+ jokivarsiohjelma taitaamyös niellä kaupungilta rahaa. Raket-projekti, jossa oikein toimitaan italialaisten kanssa yhteistoimissa näyttää varmaan mukavalta niiden työstä pois pistettyjen silmissä, mitäköhän italialaiset ajattelee Kemin kaupungin toimista? Ja Sotenne projekti, eli henkilöstöpankkijärjestelmä. Siitä pikku lainaus tähän. "Työ jatkuu tasaisesti, ei pätkätöitä" Tänään siellä istuvat ja miettivät, Kemissä. Ei Suomi niin suuri maa ole.....terveiset kaikille Kemin kaupungin työntekijöille, olen hengessä mukana.

Jutun pointti on, että projekteja ja yrittäjyyttä sen kautta tuetaan, alimman kastin työntekijät joutavat palkattomalla rahoituksen varmistamiseksi. Lisäksi jollain visionäristin kaveriporukalla on käynyt selvästi aikamoisen ISO moka laskimella laskiessa, siihenkin löytyy näppärä ratkaisu, alin kasti pellolle. Lapset, mummot ja muut hieman kuolaavat ihmisjoukot voivat täydellisen hyvin jäädä ilman palveluita, opetelkoot koululaisetkin kotonaan aakkosia. Tämäkö nyt on uuden politiikan ensimmäinen suuntaa antava tuulahdus?

Televisiossakin on alkanut pyöriä mainos, jossa nainen puhuu pomon kanssa. Pomo siinä kuittailee, että kaikki ovat tyytyväisiä. Nainen sanoo sitten, että 60% on valmis vaihtamaan paikkaa, että mitenkäs sitten, jos puolet väestä yhtäkkiä lähtee. Pomo virnuilee siinä hetken ja tokaisee: Minulla on vakuutus. Ja sitten tulee henkilöstön rekrytointifirman mainos. Tämä iskee sopivasti samaan saumaan, kuin nykyhallinnan puheet toimista lakkoilun estämiseksi. Lakkoilu pitää tehdä niin vaikeaksi, ettei siihen suinpäin ryhdytä.

22.4.07

Luovuustulppa

Tänäänpä tein runovideon runostani Hyppy, laitoin siihen taustaksi beat boxia. Ei ehkä paras taidetuotos, mutta olin iloinen, kun sain sen tehtyä. Siellä Video Art Katilissa se on. Täytyy kyllä tehdä jotain parempaa lähiaikoina, mutta tulppa on nyt vedetty ainakin. Siis sellainen luovuuden tulppa, siitä iloitsen. Kyllähän noita valokuvia on tullut otettua ihan kiitettävästi, mutta sanapuoli on jäänyt liian vähälle omasta mielestäni. Nyt kun tulppa on poistettu, on sisälläni eräs runo, jota tänään työstin, laitoin sen Trasselisydämeen. Oikeastaan on kuitenkin ihanaa, että voi tehdä kaikenlaista, siinä ei ole sitten niin välilä, jos joku ei oikein lähde käyntiin, kunhan jotain toista saa tehtyä. Mutta tervehdin ilolla kirjoitusten takaisin tuloa.

Keittiössä porisee linssisoppa, punaisia linssejä, vettä, tomaattisosetta, mustaa pippuria, valkosipulia ja suolaa. Sitä tänään sitten itse leivotun patongin kanssa. Huomenna on hoippa päivällä ja pitäisi kutsua hänet uuden hoitopaikan seuraavaan mööttiin, hoippa kun jää minulle puhehoipaksi edelleenkin, which is nice, koska hän jo tuntee minua niin paljon. Mutta huomisen jälkeen ei ennen toukokuun puoliväliä sitten muuta kummempaa olekaan. Paitsi postiluukku ;-) Ai niin ja labra. Öyk, inhoon vähäsen labroja, joissa pitää olla 12 tuntia syömättä ja juomatta. Eikös just silloin iskekin hirveä nälkä ja varsinkin suuta kuivaa, vettä pliis. Eikä oikein unestakaan tahdo tulla mitään, kun ei voi niitä apulaisia käyttää. No aina on mennyt hyvin, menee nytkin, olen ihkavarma.

Tuntuu, että nyt alkaa taas energia palata, jee, ei kun laiskottelemaan, siis nythän on sunnuntai...

21.4.07

Pällinaama liikkeelläTältä minusta tuntui tänään, kun olin liikkeellä kissaystävän apteekkiruuan perässä. Sinisilmäinen pällinaama kipuamassa bussiin, bussista pois, odottamassa viimaisella pysäkillä, nousemassa jälleen bussiin ja niin edespäin. Jollei kyse olisi ollut rakkaan eläinystäväni elintärkeästä ravinnosta, en takuulla olisi nenääni tänään ulos laittanut. Pakottamalla pakotin itseni viemään käytettyä kissanhiekkaa roskiin, parvekkeella suljetuissa pusseissa oli pari satsia ja kylppäristä vielä uusin. Kaipaan niitä aikoja, jolloin oli vain huono hiuspäivä, nykyään kun tulee näitä pällinaamapäiviä, ihan liian usein. No en aio antaa periksi ja uskoa tämän jatkuvan ikuiksuuksiin, tämä on vain vaihe, joka kohta vaihtuu Miss Suomi luukkiin alta aikayksikön. Odotusajan aion käyttää hyödylliseen nettailuun ja Mahjongin peluuseen. Dr Phil sanoo aina, että kyse ei ole tahdonvoimasta. Siispä minulla ei ole hätää, tarvitsen vain elämänmuutoksen, se on sentään jotain ihan muuta kuin tahdonvoima.

Catherine Zeta Joneskin on kokenut elämänmuutoksen - ennen vai jälkeen kuuluisuuden? - en tiedä.


Eilen jänskätin pysäkillä, kun poliisi ajoi pysähtyneen bussin viereen, lähteekö kuski vai matkustaja? Täytyyhän sitä jännitystä olla elämässä, edes tämän verran. Matkustaja lähti.

20.4.07

Paljon kaikenlaista kiehumassa

Lausuntoa vuoden loppuun kokotyökyvyttömyydeksi, kurssille pääsylähete, kuukausiryhmä ja toukokuussa labraseuranta-aika. Minä siinä vaan hönttinä istuin. Se on vaan tuo vakuutusoikeuden käsittely enää pohdituttaa, että ehtiikö ja mikä minusta jaksaa enää tulla. Sen sitten näkee, nyt vain olen ja inhoan postilaatikon kolahdusta, siis liian aikaisin. Olen kuin korttipakka, jota on sekoitettu niin monta kertaa, että ässät on kadonneet. Ei riitä tarmoa näiden asioiden pohtimiseen enää, siis olkoot. Muut hoitakoon nyt asioita. Kiitos.

Huomenna on taas Latokartanon reissu edessä, JimppaJampan nappulapussi on uhkaavan kevyt, piti mennä jo tänään, mutta yksi asia yhtä päivää kohti riittää tällä energiatasolla. Nyt odottelen illan ohjelmia ja pienenä yllätyksenä itselleni olen päättänyt leipoa patnkiloita. Niitä sitten ahdan liikaa tänään, tod.näk. souvat, iloa on syöminen ja telkkarin kattelu.

19.4.07

Kumitipua ja nervöösiä odottelua

Kumitipua on uunissa, niitä lautaselta pomppivia koipireisiä halvimmasta päästä. Jälleen kerran päätän olla sinnikäs ja antaa niiden muhia 180:ssä vähemmän kumimaisiksi. Onnea vaan yritykselle Katili. Muuten on eilinen ja tämä päivä ollut yhtä hermostunutta naputtelua tuolin nojaan. Huomenna sitten pääsee sinne liekärille. Täyttelin mukaani saamia kyselylomakkeita, toisin sanoen rengastelin mielestäni minuun sopivia vaihtoehtoja. Välillä meni kyllä miettimiseksi, kun hukkasin ajatuksen siitä, ajattelenko todella näin vai luulenko ajattelevani näin....enivei, tulipahan ne nyt täytettyä. Kuvasin tänään kauppamatkalla lampputolppia, joissa on sen tuhat ilmoitusta ollut kiinnitettyinä, galleriassa on myös pihallamme tepastellut naakka. Tykkään naakoista, ne on niin sukkelan näköisiä, myös varikset ovat lempilintuja. Yritinpä ottaa varpusistakin kuvia, mutta ne olivat niin puuhakkaita, että ei oikein vielä onnistunut. Minulla oli sitäpaitsi vain t-paita päällä, enkä tajunnut, että ulkona on melkein talvisää, joten kädet tärisivät liikaa zoomauksen kannalta.

Jamin kanssa on tullut puuhasteltua erityisen ahkerasti, hiirtä on heitelty. Tänä aamuna poikapetteri sai ihanan juoksukohtauksen ja nelisti kämppää seinästä seinään, huoneesta huoneeseen. Eilen otettiin viimeinen uusi rapiseva peltohiiri kaapiusta ja nyt se jo on hännätön. Raasu Jami, kun ei äiskä laita tarpeeksi ruokaa, pitää lelut syödä ;-) Minusta vähän näyttää, että Jamilta on tuo masu hieman pienentynyt, pienen pieni viilaus ruokamäärässä ja ylimääräinen liikunta leikin muodossa ovat tainneet tehdä hyvää. Elukkatohtori sanoi, että Jami ei sitten missään nimessä saa painaa yli 6 kiloa ja viimeksi Viikin sairaalassa ollessa olivat kuulemma joutuneet kovasti tekemään työtä läskin läpi pissirakkoa etsiessään. Mistä tuliki mieleeni, että eräässä minua kuvaavassa, lääkärin kirjoittamassa paperissa luki: fiksun oloinen, ylipainoinen.

17.4.07

Sohva on valmis


Melkein vuoden kehittelyssä ollut sohvani on nyt valmis. Siinä voi istua ja siinä on oikea noja, tyynyt voi ottaa lisätueksi, siinä voi torkkuakin. Sohvaremonttihan tapahtui viime vuoden heinäkuussa, mutta olkkarin sänkypohja ei ole oikein sen koommin toiminut sohvana, vain vaakapaikkana. Nyt otin yläkomerosta vanhan patjan ja sänkypatjasta leikatun superlonin pätkän. Kotinarulla solmin patjan ja superlonpätkän kolmesta kohtaa.

Viimeistely kaksoissängynpeitteella, jonka sain ujutettua selkätyynyosan alle ihan riittävästi.

Nyt tyynyt ovat ylimääräistä huvia. Olen istunut tänään monta kertaa sohvalla ja toimii.

Taitaa joku olla onnellinen


Pääsin oikeaan hoitoon ja seuraava aika on jo kiireisesti tämän viikon perjantaina. Oli miellyttävä kokemus kerrankin poistua paikalta ja tuntea olonsa varmaksi, varmemmaksi kuin viiteen vuoteen. Ihan turhaan jännitin, tällä kertaa. Puhe oli, että B-lausunnolla on todella kiire nyt. Mahdollisesti myös kokotyökyvyttömyyseläke voisi olla harkittavana. Joka tapauksessa, tänään on juhlapäivä, olen niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin iloinen !

Kello tikittää

Iltapäivällä on aika erikoislääkärillä ja kello tikittää seinällä. Se kuulostaa ihan kauhealta hermostuneessa mielentilassani. Juon toista kupillista kahvia jo tänään, toisen keitin aamulla. Mahtaa siinä kädet täristä kofeiinista vastaanotolla, vaan en nyt jaksa välittää.

Yritän tolkuttaa itselleni Itse-Suojaussuunnitelmaa, että mitä sitten, jos eivät ota hoitoon, jatkan vanhassa, väärässä paikassa ja yritän parhaani siellä olevien kanssa. Olen valmis kaikkiin tuleviin seikkailuihin virastojen maailmassa, ja jos ahdistaa, käännyn väärän hoitopaikan puoleen ja pyydän lomaa. Työvoimatoimiston pykälissä puhutaan ankaria sanoja päivärahan pois ottamisesta, mutta siinä lukee aina päällä "ilman hyvää syytä", luulisi minulla olevan hyvä syy, varsinkin jos lääkäri sen paperille kirjoittaa. Itse-Suojaussuunnitelmaani kuuluu myös toimeentulo peruspäivärahalla, toimeentulotulo- ja asumistuella. Ja koska näistä kaikki jäävät ulosoton ulkopuolelle, pitäisi tulla toimeen. Asumistukea en nyt saakaan, menee 15 euroa bruttopäivärahat yli. Peruspäiväraha olisi pienempi kuin ulosoton suojaosuus. Revin tuosta Itse-Suojaussunnitelmasta kaiken positiivisen irti. Ja sitten, jos kävisi niin, että pääsisin oikeaan hoitoon ja saisin oikeita lausuntoja oikeilta lääkäreiltä ja saisin oikean osatyökyvyttömyyseläkkeen, se vasta olisi iloinen extra eli yllätyslisä Itse-Suojaussuunnitelmaani.

Palaan kertomaan miten tänään kävi.

16.4.07

Markkamuumio miettii

Koska satuin syntymään aikaan, jossa kaikki oli markkoina ja kävin työssäkin 30 vuotta saaden palkkani markkoina, on oppi markoiksi kääntämisestä omassa päässä niin syvälle juurtunut, että aina mietin mitä se markkoina maksaa. Nyt päätin hieman tutkia asioita kahtena vuonna. Ihan vain huvin vuoksi.

Tässäpä aloitteleva helsinkiläissiivoja, jonka elämää tutkin. Ongin tulot vanhoista palkkasopimuksista, verot, maksut ja vuokrat Tilastokeskuksen keskimääräisiä hintoja. Lähden olettamuksesta, että siivooja pärjää palkan, vuokran, puhelimen, laajakaistan ja matkalipun erotuksella. Siivoojallani on 60 neliön kaupungin vuokra-asunto.

1997 palkka 3607 mk netto/kk
1997 vuokra 2460 mk/kk
-------------------------
1997 käteen jäi 1147 markkaa/kk

2007 palkka 4737 mk netto/kk
2007 vuokra 2853 mk/kk
---------------------------------
2007 käteen jää 1884 markkaa/kk

Eli siivoojalle jää 1997/2007 vertailussa
2007 734 markkaa/kk enemmän käteen

Eipä siinä siivooja mitä paljon ostele, jos nämä vuokran lisäksi lisätään peruskuluihin, jotka jokaiselta työssäkäyvältä oletetaan löytyvän omasta taskusta. Nämä siis 2007 hintoja:

halvin puhelupaketti 118,32 markkaa/kk
halvin toimiva laajakaista183,06 markkaa/kk
kuukausilippu 255,07 markkaa/kk
-----------------------------------------------------
SIIVOOJALLE JÄÄKIN VAIN 177,55 MARKKAA ENEMMÄN KÄTEEN KUUSSA
(joka on muuten hädin tuskin 29,90 euroina)

Ja tässä sitten joitain 2007 tuotteiden hintoja, joita otin summamutikassa pääsiäisviikon kotiin kannetuista mainoksista, kurssina käytin 5.94573:

jäätelötuutti 5,89 markkaa/kpl
mämmi 14,80 markkaa/550 gr
lohifile 58,76 markkaa/kg
sikanautajauheliha 10,64 markkaa/400 gr
suodatinkahvi 14,86 markkaa/500 gr
naudan paistijauheliha 15,99/400 gr
naudan ulkofile 82,65 markkaa/kg
kananpojan filesuikaleet 11,83 markkaa/300 gr
perunoita 7,43 markkaa/ 2 kg pussi
edamjuusto 23,72 markkaa/kg
tuore siika 64,80 markkaa/kg
pöytä+ 4 tuolia 2075 markkaa/ setti, ihan tavalliset
kaksiteholasit kehys+ linssit 1367,51 markkaa
t-paita 41,56/ 2 kpl, halpatuote
avokaskengät 410,25 markkaa/pari
uusi ostokaksio Nummela 937165.96 markkaa/55 neliötä
uusi ostokaksio Vantaa 985623.66 markkaa/ 50 neliötä
lasten tarralenkkarit 118.32 markkaa/ pari, halpatuote
aikuisten lenkkarit 588.62 markkaa/pari vapaa-ajan jalkineet, ei merkkituote
tyttöjen t-paita 46,97 markkaa/kpl, ei merkkituote, tarjous
pienten poikien housut 88,59 markkaa/kpl ei merkkituote, tarjous
anatomian oppikirja 654,03 markkaa/kpl
romanttinen kirja 136,15 markkaa/kpl ei kuuluisa kirjailija
digiboksi 469,71 markkaa/kpl , halvin kaapelitalouteen
kuppi kahvia ja sämpylä 19,02 markkaa , tavallinen kahvila

Ei vai sais laskee markkoina? Minä saan. Kun on pakko. Eikä mua voi siksi kieltää

Terveisiä byrokraateillemuita, paljon kauniimpia kuvia tämän päivän kävelyretkeltä Galleriassani, klikkailkaahan ja suurennelkaa...kuvia.

15.4.07

Ajattelen, siis olen


Ajattelen ruokaa, siis olen läski. Juuri kun sitä päättää, että nyt on ryhti pidettävä tarkemmin ja kiljoja pitää lähteä, niin juuri silloin leijailee mieleen kaikki mahdolliset ja mahdottomat ruuat, joita ei saa syödä. Lankeemushan siitä syntyy. Lueskelin tuossa äsken tunnesyömisen tunnusmerkkejä Inner Selfin sivuilta:

  1. se on äkillistä, yhtenä hetkenä olet mitä tyytyväisin ilman ajatustakaan ruuasta ja yhtäkkiä olet kuolemassa nälkään, nälkä kasvaa nollasta kuuteenkymmeneen hetkessä
  2. nälkähimo koskee tiettyä ruokaa, kuten pastaa, suklaata tai juustohampurilaista, mikään korvike ei käy
  3. nälkä on kaulan yläpuolella, ruuan himo alkaa suussa ja mielessä, suusi haluaa maistaa pizzaa tms, mielesi pallottelee ajatusta suusi mieleen tuomasta ruuasta
  4. nälkä on kiireistä, pakko syödä nyt heti, sinulla on halu välittömästi helpottaa emotionaalista kipua ruualla
  5. nälkä tulee yhdessä häiritsevän tunteen kanssa, pomosi on haukkunut sinut, lapsellasi on vaikeuksia koulussa jne.
  6. tunnesyömiseen liittyy automaattista tai poissaolevaa syömistä, tuntuu kuin joku toinen lappaisi ruokaa suuhusi (automaattisyöminen) tai huomaat yhtäkkiä sipsipussin olevankin tyhjä (poissaoleva/hajamielinen syöminen)
  7. et lopeta syömistä, vaikka olet täynnä, tunnesyöminen johtuu halusta peittää ikävät tunteet, ihminen ahtaa itseensä ruokaa kuolettaakseen häiritsevät tunteet, hän ottaa toisen ja kolmannenkin kerran lisää, vaikka hänen vatsaansa jo sattuu sen ollessa täynnä
  8. syyllisyyden tunteminen syömisestä, tunnesyömisen paradoksi on, että ihminen syö karkoittaakseen ikäviä tunteita ja päätyy ankarasti soimimaan itseään herkkujen popsimisesta, hän lupaa tehdä parannuksen (alan kuntoilla, dieetille, jätän aterioita pois jne, huomenna)
Siis huomenna, huomio, huomenna.

Tänään ajattelen pekonia ja munia, kummatkin kiellettyjen aineiden luettelossa.
Minä, pieni sininen (sisältä siis) syön pois häiritsevää epävarmuutta, jonka tämänhetkinen elämäntilanteeni aiheuttaa. Olen aivan saletisti tunnesyöjä. Ehkä saan valaistusta tästä itse tekemästäni huomiosta ja ammattilaisten tutkimasta asiasta. Ainakin olen tänäänkin istunut tässä ja pelannut Mahjongin toisensa jälkeen pitääkseni sitä "väärää" nälkää loitolla. Mietin vain sitä, että jos nuo suuret linjat elämässä olisivat edes raiteillaan, olisiko minulla parempi mahdollisuus onnistua tunnesyömisen kuriin saamisessa? Luulen niin, koska eräs monista lääkäreistäni sen minulle kerran sanoi, ensin muut asiat kuntoon, sitten voi keskittyä painoasioihinkin.

Katsoin eilen Jim-TV:stä Penn&Teller Bullshit ohjelmia koko nipun, onneksi tulee uusintoja. No siinä miehet yhdessä jaksossa pistivät polvilleen koko voimistelu- ja laihdutusaineteollisuuden. Kaikki, mitä he ohjelmassa olivat onkineet ja osoittivat potaskaksi oli tuttua minullekin. Mikä aikuista ihmistä vaivaa kun, vaikka tietää, ettei voi geenisyiden vuoksikaan olla twiggytyttö, silti menee ja haksahtaa noiden mainosten valheisiin ja hankkii jos mitä härdelliä ja jauhetta, pillereistä puhumattakaan. Kuntosaleista P&T paljastivat sen, minkä myös tiesin: suurin osa salille tulijoista huomaa parin viikon- muutaman kuukauden sisään, ettei hänestä tule pyykkilautamasua tai teinilantiota, ja lopettaa. Siksi kuntosaleilla on tämä oiva rahastusmeininkin, sopimus on tehtävä muutamiksi vuosiksi, käyt tai et, maksat silti. Ja niistä rasvanpolttoaineista oli myös hyvää tietoa, kyllähän niissäkin liikkuu miljardit, ja sittenkin niiden ainoa vaikutus on sydämen ja verenkierron kiihdyttäminen. Ja kun näitä "ihmeaineita" myydään kunosaleilla, annetaan ikään kuin kuva, että yhteiskäytöllä (kemikaalit+kuntoilurääkki) saadaan nopeita tuloksia. Kuinkahan moni on joutunut sairaalaan? Aineet jo itsessään kiihdyttävät (lue= rasittavat) sydäntä ja siihen päälle hullua rehkintää kuntolaitteissa tai aerobicissa.

Jaa-a. Eli kunnon syö vähemmän-liiku enemmän pitää hengissä kauemmin ja niitä häkkyröitä ei todellakaan tarvita, vatsaa voi treenata ihan selällään lattialla maaten.

14.4.07

Ufoja bussissaTänään olin varmaan monen mielestä ylläolevan uhvon näköinen, kun menin Latokartanoon busseilla ja päällä EI OLLUT TAKKIA, siis pelkkä t-paita. Mutta takki olisi tosissaan ollut liikaa. Apteekin kiltti (ja nuori) setä neuvoi minua pitkään punaisten silmieni kanssa, lopulta päädyimme sellaisiin halpoihin pillereihin, apteekissa olin kyllä alunperin Jamin nappuloiden takia. Otinpa tuossa tunti sitten yhden sellaisen pillerin ja kuin taikatemppuna punasilmät katosivat. Kevät on täällä ja nyt muistinkin, että olin joskus aiempinakin keväinä joutunut syömään yhden tai pari pakkausta silmien vuotamisen vuoksi. Jee, nyt on taas (melkein) siniset silmät. Sinisilmäinen? Voi olla, mutta nykyään jo jälkeen päin viisas.

Alan kohta toden teolla jännittää ensi tiistain erikoislääkärille menoa, onneksi ystäväni on lupautunut mukaani, saattaisin muuten lentää jo bussista turvalleni sinne mennessä. *Trrrrrr* (jännittynyttä tärinää). Sillä, jos minut vielä kerran heitetään sieltä ulos, on kohtaloni todellakin jäädä hoidon ulkopuolelle. Eihän sille kait sitten voi mitään, mutta nyt vaan jännitän ihan hirveästi. Jos käy huonosti, ei minulle käy niinkään huonosti, roikunpahan vaan väärässä hoidossa kymmenen lisää vuotta, kunnes alkaa peruseläke. Se siitä sitten. Työkuntoon ei taida tämä tätskä tulla näillä eväillä, sen verran horjuvaa on hoidon perustaso ollut jo kolme vuotta. Vaan mitäpä minä sitä suotta murehtimaan. On kaunis kevät, silmät tuntuvat paremmilta ja elämä on.

13.4.07

Helle tulee ja helle t.......

Jostain ihme syystä, kun soitellaan siskon kanssa, niin mulla on kanaa (lue broileria) ja hänellä karjalanpiirakoita uunissa. Nyt mulla on kanaa uunissa ja sisko on duunissa, tai no ei nyt ehkä enää, se vaan rimmas niin kivasti. Kohta kai tulee puhelu ;-) , joka päättyy usein sanoihin: Hei nyt on pakko mennä kana/piirakat palaa.....

Ilta-jonkun-lehden lööpissä luvattiin superhellettä kesäksi. Ääh, just mun vihaama yhtälö, kuuma ja taas kuumaa, ei öisinkään rauhaa & unta saa ja päivisin pitää loikkia varjoisilta kujilta varjoisille kujille. Onneksi tuli viime vuonna vihdoin hankittua pöytätuuletin, saapi edes jotensakin katseltua tuota ah niin kallisarvoista töllötinsoopaa. Viime kesänä jo oli aikas kuuma ja pitkään olikin. Sitä kun läski kävelee hihattomassa topissa ja shortseissa tuolla, on se jo liikenteelle vaaraksi. Vaan eipä mahda mitään, pakko on vähentää tekstiilejä. Parasta helteellä on istua puun varjossa, siellä kun vähän aikaa tursuaa suurimmat hiet pois, niin alkaa ihanan viileä ilma saavuttaa ihon. Niin siis mua ahdistaa tuo helle siksi, kun nykyään ei enää voi olla rannalla auringossa. Ja jos onkin, pitäisi pistää 60-suojakerrointa ja arvatkaa tuleeko hikiselle hiki, kun laittaa aurinkorasvaa? Jup. Ennen sentään saattoi tuksuttaa Pihlikseen koko päiväksi ja palelluttaa itseään merivedessä ja kuivailla kalliolla. Nyt ei enää mereenkään tahdo mahtua, sen verran leväasukkeja siellä kelluu. No maailma muuttuu, muuttukaamme sen myötä. Laihemmaksi. Minä ainakin. Kesällä ei jaksa syödä.

12.4.07

Tyylini tänäänNo housujen Havanan ruskea ei sitten ihan klangannut luumun sävyihin, mutta housut ovat hienot. Itseotin pari potrettia, huomatkaa hienot poseerausasennot.

Kävin kävelyllä ja hups, oli tullut lämmintä. Vähän norui hikeä pulisonkien alta. Pitäisi saada itsestään sen verran irti, että laittaisi hurrikaanin kettiössä pyörimään, siellä taas lojuvat ajatuksiinsa hautautuneen bloginpitäjän koko kalusto. Se ärsyttää minua, mutta koska kaksiossa on paljon siistiä tilaa, pääsen näkemästä keittokomeron sotkua. Aamulla se aina puraisee minua nenänpäästä ja väyvättää: läl-läl-läl-läl-lieru! No enköhän tästä koneelta noustuani marssi sinne Bermudan kolmioon huseeraamaan. Tiedä mitä vielä löytyykään, jotain mikä on ollut kuukauden kateissa. Oliskohan siellä mahdollisesti rahaa - no ei todellakaan, sellaista vahinkoa ei minulle tapahdu, että hukkaisin senttiäkään minnekään, tuhlaaminen on saanut suitset, joissa roikkuu lappu. Lapussa on mini-minikirjaimin kirjoitettu: minimitoimeentulo.

Kai se on mentävä lotraamaan, kuuraan niin, että huomenna aamulla luulen heränneeni jonkun toisen asunnolta. Siinä muuten tunne, joka samalla on hirveetä ja kutkuttavaa. Yleensähän sitä kerää suhteellisen nopsaan, mutta vaivihkaan sukkansa ja poistuu puhumatta sanaakaan. Kutkutus tulee sitten, kun myöhemmin näkee sen paikan (ne paikat), josta on poistunut. Ajattelee, että voi hurjaa, minä olin kerran tuolla . ja ilman sukkia. ;-)

11.4.07

Lepopäivä

Tänään on pakko ottaa rennommin, tuli eilen säpistyä vähän liikaakin. Housut ovat kyllä hyvän näköiset. Kerään tässä puhtia ja rohkeutta astua kameran eteen, ehkäpä jo huomenna. Hiuksiin laitoin eilen vähän lisää mustaa ja lopuksi pidin hiusnaamiota pitkän aikaa, ovat niin siloiset nyt että. Enpä taida tänään lähteä turvallisesta kodistani yhtään mihinkään, onneksi on jääkaapissa lenkkimakkaraa ja kaapissa pussimuusia. Niistä taion superaterian, sitten kun tulee nälkä. Makkaraa varten minulla on valkosipulisuunnitelma, teen murskatuista kynsistä ja öljystä tahnan, jossa miedolla lämmöllä paistan makkaran paloja. Siinä on sitten kastikekin samassa. Nyt alkaakin tulla jo nälkäajatuksia.

Kumma miten muuhunkin elämiseen pätee tuo sama kuin äsken ruuasta puhumalla tuli nälkä. Sitä voi olla ihan tyytyväinen elämäänsä ja sitten joku puhuu jostain, vaikka rakkaudesta, ja huomaakin, että on yksin. Tai joku puhuu työstä ja huomaakin, että on työkyvytön. Koska olen ikuisesti ihminen, joka haluaa syyttää jotakin, syytän nyt niitä sanoja, joita olen kuullut. Syytän niitä siitä, että ne ovat tehneet minusta vajavaisen. Kaipa on otettava käyttöön

että pysyy kokonaisena.

10.4.07

Vääränväriset housutTänään laittauduin oikein kaupungille mennessä, uudet aurinkoprillit, luumunvärinen hollibobin poolo, hämähäkki (se siitä ihmekaupan halloweenkorviksesta) nahkanauhassa kaulalla, nahkaranneke ja vaalean luumun värinen edesmenneen ahonlaidan bleiser. Mutta hirveää, housut olivat väärän väriset. Nämä ihanat tarjousten talon seitsemän egen sivuraitahousut kun ovat sellaisen haalean sammaleen vihreät, pihipörssin vitosen lenkkaritkin sentään ovat enimmäkseen ruskean sävyjä. No eipä hätäillä, ajattelin ja karautin bussilla pihipörssiin ja ostin yhden dylonin kuumavärinapin, Havana Brown väriltään. Maksoi alle kaksi euroa. Kyllä siinä vääntöä riitti, housut painoivat hieman enemmän kuin 250 gr kuivana, mutten välittänyt siitä. Ensin piti jo kauan käytössä olleet housut pestä emalivadissa. Ja sitten huuhdella. Ja huuhdella. Ja huuhdella. Ja kaikissa väleissä vääntää, vääntää ja vääntää. Lopulta oli kattilavärjäyksen vuoro.

Laitoin ensin märät housut jättikattilaan ja lisäsin kylmää vettä, kunnes housut kelluivat. Sitten poistin housut ja väänsin. Taas. Kuumensin vedenkeittimellä puoli litraa vettä ja odotellessa askaroin värinapin auki. Pienellä veitsen avustuksella se onnistuikin. Onneksi olin varannut vanhan jäätelörasian yrityksen alle, koska tietysti se tärähti ja jauhetta roiskui. Mutta nyt siis oikeaan paikkaan, jäätelörasiaan, joka kestää kuumaa vettä, kaadoin kiehuvan veden jauheen päälle ja sekoitin. Kaadoin väriliemen kattilassa odottavan veden sekaan ja käänsi levyn täydelle. Sitten lisäsin suolaa, noin 30 grammaa. Ja sekoitin. Lisäsin märät, väännetyt housut, ja sekoitin. Seurasi sekoittamista, kunnes vesi tuli kiehumapisteeseen. Otin kattilan pois liedeltä ja alkoi sekoitus X 20 minuuttia. Housut pois ja kylmää vettä (??????) päälle, sitten huuhtelin ja väänsin X kymmenen. Kunnes nyt vihdoinkin housut ovat kylppärissä kuivamassa. Saapas nähdä tuleeko niistä hienot, niinkuin luulen. Havanan ruskeat. Eivät ole väriäpitävät, eli on pestävä erikseen tai muiden ruskeiden kanssa. Jaa-a, mietitäänpäs, osin ruskeita lienevät useatkin alkkarit, nehän voisi ruskettaa yhtenäisen sävyiseksi seuraavalla pesutupakeikalla.

Tuntuu kivalta, kun on puuhannut tuon värjäyksen kanssa, en tajunnutkaan, että se (vielä) sentään on melko edullista hommaa. Ai niin, nyt yhtäkkiä muistin tätä kirjoittaessa, että erään Ismon äiti teki pojastaan etikanhajuisen, huuhdellessaan aina etikkavedellä viimeiseksi Ismon solmuvärjätyt laamapaidat. Mutta äiti sanoi, että vain niin se väri pysyy. Tahdonko minä etikkahousut? Oota mietin hetken.........en.

Kun housut tuosta kuivavat ja hiukset on hyvin, lupaan ottaa self portraitin koko edellä mainitusta asusta hämähäkkeineen päivineen, mutta uuden väriset housut sentään.

9.4.07

The Rocking RollatorsTämä voimabändi sai alkunsa kommenttilaatikosta ja nyt on tullut hetki kertoa viimeiset kuulumiset. Tässä tyttöbändissä soittaa teräsmummoja, osittain varustettuina lasersäderollaattoreilla. Kitaristi ja laulaja Eslan lisäksi bändissä on vokalisti iso-Koo. Muita jäseniä ei vielä ole julkistettu, kokoonpanon rumpali, kosketinsoittaja ja basisti haluavat toistaiseksi pysyä tuntemattomina. Tässä yhtyeen jäsenet matkalla harjoituksiin, kuvassa myös heidän kuljetuskalustoaan sekä huoltohenkilökuntaa.

Bloginpitäjä sai tilaisuuden olla paikalla bändin harjoituksissa. Uusi levy on työn alla ja ainakin seuraavia biisejä kuultiin treeneissä, jäämme mielenkiinnolla odottamaan tämän yhtyeen jatkokehitystä ja mahdollista uutta levyä, joka toki olisi ns. coverlevy, mutta varmasti erilainen sellainen. Albumin nimestä on jo aloitettu keskustelut, mutta ne jäivät tässä vaiheessa kesken rumpalin kuulolaitteen patterien pimetessä, jäljelle jäänyt kuulokyky riitti ainoastaan räimimiseen.

Heat Wave ( Martha & The Vandellas)

Has my blood pressure got a hold on me
Or is this the way love's supposed to be

Just like a heatwave
Burning in my heart
Can't keep from cryin'
It's tearing me apart


Puppy Love (Donny Osmond)

And they called it puppy love
Oh, I guess they'll never know
How a young heart really feels
And why I love her so

And they called it puppy love
Just because we're in our teens
Tell them all it isn't fair
To take away my only dream


Like A Virgin (Madonna)

Like a virgin
Touched for the very first time
Like a virgin
With your heartbeat
Next to mine
Oooh, oooh, oooh

Nuori rakkaus (Rauli Badding)

Kun Reinon kanssa sinut näin niin talvi iski takaapäin
ja linnut muutti suuntaa yhtenään.
Mä Taunon kanssa istun nyt, se tietää vaikkei kysellyt,
kun ensi kerran täyteen vedin pään
On niin nuori tää, mun rakkautein, sen tiedän.
Myos niin pettävää, vaan kuitenkin, sen siedän


I'm a Bitch - I'm a Lover (Alanis Morisette)
I'm a bitch, I'm a tease
I'm a goddess on my knees
when you hurt, when you suffer
I'm your angel undercover
I've been dumped, I'm revived
can't say I'm not alive
You know I wouldn't want it any other way
Rehab (Amy Winehouse)
They’re tryin to make me go to rehab
I said no, no, no
Yes I been black, but when I come back,
You wont know, know, know
Ooa hela natten (Caramell)

För Jag Ska
Ooa Hela Natten
Ooa Hela Dan
Ooa Hela Natten
Skrämma Slag På Halva Stan
Ooa Hela Natten Lång
Tills Du Upptäcker Mig
Ao Ao-ao-ao
Desperado (Eagles)

Desperado
you know you ain't getting younger
Your pain and your hunger are driving you home
And freedom, oh freedom
Well that's just some people talking
Your prison is walking through this world all alone

Don't your feet get cold in the wintertime
Sky won't snow and the sun won't shine
It's hard to tell the night time from the day
You're losing all your highs and lows
Ain't it funny how the feeling goes away

Aikuisuustesti

Testaa, oletko aikuinen. Ruksaa kohta, jos mainittu asia kuuluu elämääsi. Pisteiden yhteenlaskettu summa kertoo aikuisuutesi todellisen asteen.

( ) Aalto-maljakko/Oiva Toikan lintu +1
(x) Bonus-kortti/Plussa-kortti +1
( ) Lauantaisauna (eli piste jos todellakin mieluummin valitset saunan kuin baari-illan)
( ) Tukisukkahousut/kalossit +1
( ) Asun avoliitossa +1
( ) Olen naimisissa +2
(x) Olen eronnut +3
( ) Olen toista kertaa naimisissa +4
( ) Minulla on kaukosuhde -1
( ) Asuntolaina +1
( ) Asun soluasunnossa -1
( ) Asun kommuunissa -2
( ) Asun vanhempien luona -3
(1) Minulla on lapsia (piste jokaisesta lapsesta)
( ) Marsu/kani/hamsteri/gerbiili/rotta/muu harmiton pikku jyrsijä -1
( ) Auto/vene/asuntovaunu (pluspiste jokaisesta PAITSI tuunatusta autosta MIINUSPISTE)
( ) Skeittilauta -1
( ) Kaasugrilli +1
( ) Ompelukone +1
( ) Painepesuri +1
( ) Lehtipuhallin +1
(x) Tiedän, mikä biisi on listaykkösenä -1
(x) Kävelysauvat +1
( ) Käyntikortti +1
( ) Hassu kännykkälogo tai taustakuva -1
( ) Jakkupuku/poplari +1
(x) Kirppiskuteet -1
( ) Superkalliit lenkkarit (jos lenkkarit ovat pääasialliset kenkäsi niin töissä kuin bileissäkin ja siis to-del-la trendikkäät!) -1
( ) Taiteilijan signeeraama grafiikanlehti +1
( ) Savonlinnan oopperajuhlat +1 (Yrityslipulla käymisestä +2)
( ) Rockfestarit viimeisen kahden vuoden sisällä -1
( ) Luottokortti +1
( ) Opiskelijakortti -1
( ) Joulukuusi/jouluvalot pihapensaassa +1
( ) Tupakoin salaa vanhemmilta -1
( ) Palaverit +1
( ) Pariskuntaillalliset +1
(x) Pyöräilykypärä +1
( ) Käytän pipoa sisällä -1
( ) Valmistan ruokaa pakastimeen +1
(x) Sienestys/marjastus/metsästys jahtiporukassa/pilkkiminen/verkkokalastus +1 (Jos poimit viinimarjoja omasta pensaasta ja keität niistä mehua, saat kaksi pistettä.)
(x) Pidän heavymusiikista -1
( ) Heijastin +1
(x) Tatuointi/lävistys -1 (Jos kuitenkin häpeät tatuointiasi tai olet jo luopunut lävistyksestäsi, saat pluspisteen.)
( ) Niska-selkäjumppa ym. hartiasärkyjen vähentämiseen tähtäävä liikunta +1
( ) Barhopping -1
( ) Yritän luoda toimivaa ihmissuhdetta anoppiini +1
( ) Osallistun mielenosoituksiin -1 (Myös aktiivinen globalisaation vastustaminen ja eläinten oikeuksien puolustaminen lasketaan.)
( ) Eläkevakuutus +1 (Testamentin tekemisestä saat 2 pistettä.)
( ) Playstation -1 (Myös muut pelikonsolit ja tietokonepelit lasketaan, jos pelaat niillä aktiivisesti.)
( ) Ylelliset elintarvikkeet +1
( ) Irtokarkit itselle -1
( ) Pummaaminen -1 (Myös pummilla matkustaminen lasketaan. Jos olet viimeisen kahden vuoden aikana ottanut kapakasta laittomasti haltuusi tuoppeja, tuhkakuppeja, maljakoita, wc-paperia tai aterimia, saat myös miinuspisteen.)
( ) Yli 10 euron viinit +1
( ) Maito ruokajuomana -1 (Pistesaaliisi vähenee myös iltakaakaosta.)
(x) Vitamiinit +1
( ) Energiajuomat -1
( ) Vegaani -1
( ) Istutan kukkasipuleita +1
( ) Asioin automarketissa (tarkoituksena ostaa koko viikon ruoat kerralla) +1
(x) Ilta ilman seksiä voi silti olla onnistunut +1
( ) Minulta on kysytty papereita viimeisen vuoden sisällä -1
( ) Muistan rippikouluisosteni nimet -1

...ja sitten tulokset: 6 pistettä

-0 Olet syntynyt eilen tai korkeintaan toissapäivänä ja aikuisuus häämöttää vielä kaukana: tylsänä, harmaana ja epätodellisena...

1-9 Olet nuoruutesi kukoistuksessa, mutta älä huoli: idealismi ja skeittilauta vaihtuvat tuota pikaa selluliittiin ja eläkevakuutukseen!

10-19 Olet paatunut aikuinen, mutta vaalit nuorekkuutesi rippeitä kuin kalleinta aarrettasi - mikä se onkin. Pysy juuri tuollaisena, älä ikinä muutu!

20- Olet aikuisuuden ruumiillistuma - kannattaisiko vähän löysätä kravattia/helminauhaa..?

8.4.07

Digisota, jossa boksikauppa voittaa

Ylen uusin digi-tv päätös sai aikaan varsinaisen repsahduksen digiaikaan siirtymisessä. Nyt kohta varmaan kaikki kanavat haluavat jatkaa analogisia lähetyksiään, siis että ihmisten ei tarvitsisikaan hankki niitä digibokseja vielä 31.8.2007. Päätöshän koskee kaapelitalouksia 31.8. jälkeen, nyt jo Nelonenkin on sallimassa analogiset lähetykset kaapelitalouksissa. Kiva nyt, kun kaapelitalouksista 61% ja antennitalouksista 76 % on jo hankkinut digisovittimen. Aiemmin samalla viikolla Yle ilmoitti sallivansa taloyhtiöiden keskusdigisovittimet, siis myös antennitaloihin. Kaapelitaloissa keskusdigisovittimesta viimeisen sanansa sanovat kaapeliyhtiöt.

Tällä hetkellä siis tuntuu, että sodassa on yksi selvä voittaja: digiboksikauppiaat. Ja eniten huijatuiksi tuntuvat jäävän kaikki nämä vanhukset, joille kampanjoitiin ilmaisia asentajia kotiin. Ihan kuin ei eläkeläisen rahalle olisi muutakin käyttöä, niinkuin esim. ruoka. Olisiko joukkokanteen aihe kuluttajaviranomaisille? Vai pääseekö tarpeeksi suuri huijari kuin koira veräjästä. Ups, tuli tehtyä vähän rankka päätös, korjataanpas vähän loivempaan suuntaan. Ja nyt vielä joku hallintoneuvoston jäsen uutisissa vannoo selvittävänsä kuka tuon sallivan päätöksen Ylessä on oikein tehnyt. Asia vaatii selvitystä. Bluuuuh ja BUUUUU. Hyi tuhmia setiä.

7.4.07

Sammutetaan tulta bensalla

Cat People on yksi lempielokuvistani, Nastasja Kinski ja Malcom McDowel sekä David Bowien musiikki mystisessä ja eroottisessa tarinassa kerta kaikkiaan kiehtoo yhä vielä. Tässä Davidin hieno kappale yhdistettynä japanilaisen Saiyukin upeaan sarjakuva-animaatioon. Odota hetki, kun latautuu. Iik, se on ihana kappale, kuunnelkaa noita ison kissaeläimen karjuntoja, viidakkorumpuja ja varsinkin David Bowien ääntä ja sanoja......kylmiä väreitä täällä.

Kevään lasit hankittu

On näköjään tullut jokakeväisen aurinkolasiostosten aika, jo jonkin aikaa olen pyöritellyt monen kaupan lasitelineitä, mutta oikeaa keltaista ei ole löytynyt, siis linssien väri. Halvat aurinkolasit kuuluvat minulla sarjaan pakko-saada, kait tavallaan fetissi, vai mikä se nyt sitten onkaan. Nyt kiittelen kaukonäköisyyttäni, kun aikoinaan innostuin nimenomaan näistä halparilleistä, palkan juostessa olisin voinut valita huonommankin vaihtoehdon. Ja nyt iloitsen, koska kukkaro ei saa traumoja kolmen ja puolen euron prilleistä. Ja tässä kuva niistä. Tiimarista 3,5 ekee. Kuvassa on myös uusi tricolor-hiuspehkoni. Siinä on alla ystävän tekemä blondaus, jämät ruskeasta raitoina ja sitten se juuri äsken hankkimani musta raitoina, vain pitäisikö sanoa tupsuina, et pidä matemaattisesta tarkkuudesta missään itseäni ympäröivässä, en myöskään siis hiuksissa tai vaatteissa. Sen mustan värin löysin jo aikoja sitten Hämeentien Maharajasta. Siinä on pikkuriikkinen lasipullo, jossa on jauhetta ja muovinen sormustinmitta, jolla mitataan huoneenlämpöistä vettä. No Niin Tässä Minä Tänään.


Toinen on sellainen taidekuva. Olen siinä kovin daideellinen, vähän kuin ranskalainen tai joku.


Peruukkipään sisällä ollut kortsu meni rikki, mutta pää pieneni vain hivenen, olin puhaltanut pallosta liian ison erikä peruukki oikein sovi sen päälle.

Tässä kuitenkin kuva siitäkin. Oikeestaan se näyttää vähän liikaa Bumbattawalta Parparalta enkä tykkää siitä, täytyy kehitellä jotain parempaa, mutta olkoon nyt tuo, pidän sen komerossa piilossa.

6.4.07

Peruukkipää ja hunajapossua

Tänään on todellinen löhöpäivä. Eilen valmistin upouudelle peruukilleni peruukkipään. Koska vappuun on vielä pitkä aika, ainoa ilmapallo, jonka löysin oli kondomi. Siihen vaan sitten puhalsin ilmaa, valmistin liisterin ja tapetoin pallon veskipaprulla. Nyt kun se on kuivanut, täytyy enää kiinnittää se teipillä tuohon vanhaan hotellin jääkulhoon, piirtää simmut ja suu ja siinä se on.
Nyt alkaa kohta Idolsin jännä loppukamppailu ja sitä varten odottelee tuolla suklaata. Tänään söin namiruokaa, hunajakyljyksiä ja pinaattipastaa. Aah, että elämä joskus on täydellisen ja onnellisen raukeaa. Vaan nyt on mentävä. Idols ja suklaa alkaa.

5.4.07

Nyt lähti vanhuus mummosta


Minä päätin yllättää itseni ja sijoitin törkeät kolmekymppiä itseeni tänään. Ostin hiustenmuotoilutököttiä, valkaisevaa hammastahnaa ja sitten......peruukin, mustaa hiusväriä ja irtoponnarin. Oli tuossa kotiin tullessa heti pakko pistää kajalia simmuihin ja asetella upouusi peruukki kaalin päälle kököttämään. Ja hei, täydestä menee ku väärä raha, mä nuorruin omissa kuvauksissani ainaskin kymmenen vuotta, tossa yhdessä kuvassa mulla on sormet siinä "Love Ya" asennossa, ainakin toivon niin. Nyt tahdon jakaa iloni kanssanne, tässä on rokkitukka-Katili, nyt näyttää päältä samalta, kuin sisältä tuntuu.
Ostin tämän Punk Shopista Hämeentieltä, läheltä Hakaniemeä ja maksoi tinkimisen jälkeen 16 euroa, siinä oikeesti on takana muutamia tosipunaisia raitoja, ajattelin kyllä laittaa sen päähän, kun menen ulos, sou, jos joku katsoo, onpahan katsomista

Jim Morrison ja muita idoleita

Seuraa Katilin TV-tiedotus, bongasin tällaisia ohjelmia illan listalla:

Tänään tulee kolmosen dokumentti 22:30 Jim Morrisonin viimeisistä päivistä. Tietenkin olisi kivaa nähdä dokumentti Jimpan parhaimmista päivistä, mutta tämäkin ohjelma toki kiinnostaa. Runoilija, joka tempautui mukaan miljoonamusiikkibisnekseen on yksi koskettavimmista suosikeistani. Jimin runoista tässä eräs, The End, joka kolisee aina, ja kovaa.

This is the end
Beautiful friend
This is the end
My only friend, the end

Of our elaborate plans, the end
Of everything that stands, the end
No safety or surprise, the end
I'll never look into your eyes...again

Can you picture what will be
So limitless and free
Desperately in need...of some...stranger's hand
In a...desperate land

Lost in a Roman...wilderness of pain
And all the children are insane
All the children are insane
Waiting for the summer rain, yeah

There's danger on the edge of town
Ride the King's highway, baby
Weird scenes inside the gold mine
Ride the highway west, baby

Ride the snake, ride the snake
To the lake, the ancient lake, baby
The snake is long, seven miles
Ride the snake...he's old, and his skin is cold

The west is the best
The west is the best
Get here, and we'll do the rest

The blue bus is callin' us
The blue bus is callin' us
Driver, where you taken' us

The killer awoke before dawn, he put his boots on
He took a face from the ancient gallery
And he walked on down the hall
He went into the room where his sister lived, and...then he
Paid a visit to his brother, and then he
He walked on down the hall, and
And he came to a door...and he looked inside
Father, yes son, I want to kill you
Mother...I want to...fuck you

C'mon baby, take a chance with us
C'mon baby, take a chance with us
C'mon baby, take a chance with us
And meet me at the back of the blue bus
Doin' a blue rock
On a blue bus
Doin' a blue rock
C'mon, yeah

Kill, kill, kill, kill, kill, kill

This is the end
Beautiful friend
This is the end
My only friend, the end

It hurts to set you free
But you'll never follow me
The end of laughter and soft lies
The end of nights we tried to die

This is the end
Huh! nuo viimeiset säkeet varsinkin.

Muita idoleita palkitaan tänään 20:00 kolmosella, matkan varrella tippuneita ja vanhojen kilpailujen mieleenpainuneita hahmoja, kuten mainos sanoo. Minä odotan näkeväni Mia Permannon. Ja Teho-osasto tulee tänään, jiiih, niin jännään paikkaan jäi, kun Abby, joka oli hyvin raskaana, lennähti pommiräjähdyksessä pahan näköisesti.

4.4.07

Koukutusta

Siis oikeesti, Kansalaisboksissa on sekä Tetris että Block Out pelit. Vähänkö olen innoissani ja mikä kivaa, peli näkyy 26-tuumaisella näytöllä. Uijui, aika pahan teki, saattaa (lue varmasti) koukuttaa meikäläisen pelaamaan. Mahjongin räplääminen saa lisuketta. ei se 1:58 ole alittunut vieläkään.

Eli en enää kaipaakaan mitään nauhoittavia bokseja, ei mulla kohta ole aikaa mitään nauhoitteita katsoakaan. Tetris, iik, mä muistan kun se tuli, olin täysin hulluna siihen. Nyt kun pelasin yhden pelin digiboksilla, huomasin että sama tenho on siinä vieläkin. Niin ja tämä digiboksin versio on a) kivan simppeli b) helppo hallita kaukosäätimen näppäimillä.

Oksat pois ja hiekat kekoon

Lähimaisemissa on tällaisia

ja tällaisia

näkymiä. Oksat pois ja hiekat kekoon, siivotaan - siivotaan. Kylmän kalseassa kevätvalossa kaikki näyttää pölyiseltä ja nuhjulta. Varsinkin oma henk.koht. naamataulu. Eilinen kulmien kestovärjäys näytti aamun valossa petolinnun pers..ltä. Oli pakko hapuilla isoimmat aurinkorillit mitkä narusta löytyi niin että kulmikset jäi piiloon. Hoippa totesi, että olen hämmentynyt. Terävä diagnoosi, kun toinen pälyilee ympäri huonetta ja ihmettelee tuleex täst mitää? No örkki, sit tietysti se, jota ilman ei ulos ovesta päässyt mitäs aiot tehdä nyt pääsiäisenä? Jälkikasvu tulee käymään? Ostan kait mämmiä ja kermaa, sanoin, eikä lapsi tule, sen pitää vetää henkeä vapaapäivinä (siis oikeesti, lapsressu on ihan puhki - sen tarttee saada löhötä ja nukkua liikaa ja liian pitkään).

Liidelissä oli metsästäjänkastikepaketti = 2 x 2,5 dl 59 senttiä ja jäätelökakku 99 senttiä. Mitä ostin? No kastikejauhetta tietty, possukansuikaleita metsästäjänkastikkeessa ja savuriisiä. Telkusta Bill Violaa, 45min, Grey anatomia ja Penn&Teller. Penn&Teller on mun yksi suosikkini tällä hetkellä, tulee digisestä JIM-TV:stä. He pureutuvat päivänpolttamiin ongelmiin vähän samaan tapaan kuin Michael Moore dokkareissaan. Penn&Tellerissä asioissa on vielä enemmän huumoria mukana, eilen tuli esmes jakso Oy Kuolema Ab, jossa tutkailtiin 25 miljardin dollarin hautausurakointibisnestä ja sitä, miten ihmiset eivät enää nykyään voi nähdä kuolleita ja kuinka Amerikassa(kin) kuolemasta puhuminen on täystabu.

Pistin tämän päivän kuvasaalista Galleriaan, käykeehän kurkkajamassa, jahka jaxatte.

3.4.07

Ah ja voi.....ce

Vähän on ollut mukavaa digikanava The Voicen parissa, kuulokkeet vaan töllöön ja nupit kaakkoon. Äsken katsoin Teemalta Unelmaduunin, siinä ruotsalaiset kävivät työnhakukurssia. Oli aivan ookoo ohjelma. Mutta The Voice, jestas että on ihanaa, kun voi katsoa vaikkapas Idolsvideota ja muitakin suomalaisia videoita ja samalla kuunnella hyvää äänentoistoa.

Toistaiseksi en ole löytänyt mitään moitittavaa Kansalaisboksista. Aika oli talviaika, mutta sen korjaaminen kävi käden käänteessä. TekstiTV-jutussa en saa seuraava/edellinen nappuloita toimimaan. Hauskaa on kun voi infonappulasta katsoa mikä ohjelma on menossa ja mikä tulee seuraavaksi ja vielä juoniselostuksen kera, suomeksi. Ja sekin on kivaa, että digiboksissa on oma volyymipotikka ja mykistys, ei tarvitse sen telkkusäätimen kanssa juuri sähläillä. Niin ja sekin oli näppärää, että kun hain ne minulle näkyvät kanavat, pystyin helposti vain poistamaan niistä ne, joita en todellakaan katso. Ja sen huomasin, että varsinkin lapsiperheille siinä on mahdollisuus laittaa lukitus tahtomilleen kanaville, siihen tulee salasana. Täytyy vielä lueskella käyttöopasta, siellä oli jotain, mitä en vielä ole kokeillut. Niin kuin valikon taustakuvan vaihto, omat kanavalistat ja varsinki EPG, jolla saa esiin ohjelmatiedot juoniselostuksineen.

Tällainen siili olen

Kiroilevasiili.fi

2.4.07

Digibokserit

Miehelle, jolla on jo kaikkea nyt digibokserit. Niissä on valmiiksi asennettuna erillinen sovitin ja lisävarusteena saatavana mm. erikoisjäykkä kaapeli, USB-väylä (Uskall. Sin. Byls.), monen kokoisia portteja sekä antennin sisäänpanomahdollisuus värinäsäätimellä.
No huh on kevättä Katililla jutuissa. Mutta nyt siis on digiboksi. KANSALAISBOKSI. Tuossa se pyörittää ilokseni The Voice kanavaa, joka oli ensimmäinen digikanavalöytöni. Musiikkia, musiikkia, musiikkia suomeksi 24/7. Asennus kävi niin, että vaikein osuus oli tuo pahvipaketin avaaminen, onnistun usein riipimään pahvit riekaleiksi. Nyt sekin onnistui sen kummemmitta. Siinä tavaran päällä oli selkeä, suomenkielinen, kuvallinen ohje. Nips ja naps johdot kiinni ja kohta jo istuin käyttöohjekirjan kanssa noikkarissa. Mutta sekin meni putkeen.
IIIIIIK Voicelta tulee No Doubtin It's My Life......h e t k o ..........Takaisin katosta leijui hän, siis tänne mummokylään tuli kaapeli eli MTV Music vasta äsken, enkä ole saanut bongattua No Doubtia, sepä katsos ei enää ole niin HIP. Tarkoitus on kertoa, että ostin tuon levyn heti kun se tuli kauppaan ja olen kuunnellut sen puhki ja NYT NÄIN EKA KERRAN VIDEON. jOKA MUUTEN OLI MAHTAVA!
Pari ekaa sivua käyttöohjetta riitti ja automaattinen haku etsi mulle vain ne kanavat, jotka mulle näkyy. Muuten niitä olisi ollut listalla jotain 210 kappaletta ja olisi pitänyt siellä seikkailla. Boksissa on oma kakesäädin ja sen käyttö on oivallisen helppoa, tekstitykset ja tekstiTV toimii. Innoissani kävin merkkailemassa suosikkeja Telkku.comiin. JIM-TV:ltä tulee muutamia jännähköjä ja mielenkiintoisia ohjelmia. Kodinkorjaus ja näppärät tee-se-itse-jutut sekä myös nämä aina niin viihdyttävät tosi-tv-rikosjutut. Ainakin joskus. Eniten ihanuuksia löysin Yle Teemalta, Monty Pythonin lentävä sirkus, Bill Violasta kertova juttu, Mariseva joukko ja lauantaina 7.4. 60-luvun teemalauantai, jolloin tulee ihan ihquja ohjelmia.

Ai Niin Elvis & Presleyt tulee uusintana sunnuntaina 8.4. klo 23:55. Täytyy itsekin tsekata se, onko siinä mitä vai ei Elviksen biposta. Ja tämän päivän ruoka on täällä ja eilisiltainen kurkinta on täällä.

Ei kommentteja: