14.6.06
Voileipäkakku Sateenkaari
Ylhäällä kinkkukakku
Alla lohikakku
Tarvikkeet kahden (2) kakun pohjiin:
- tummaa ja vaaleaa paahtoleipää, isoja paahtoleipiä, n. 20 siivua/pakkaus, yhteensä n.6-7 pakettia
- 1 kasvisliemikuutio kostuttamiseen
- alumiinifoliota (reilusti)
- leivinpaperia
- pullasuti
Muut aineet kinkkukakkuun:
- Snellmanin kevytmaksapasteijaa
- Polar 9% levittyvää juustoa
- Rainbow kevytmajoneesia
- koristeluun Hovi ruohosipulituorejuustoa 200 g
- koristeluun ohuita kinkkuviipaleita
- koristeluun persiljaa
- koristeluun kurkkua
- koristeluun retiisiä
Muut aineet lohikakkuun:
- Rainbow mätitahnaa
- Rainbow tonnikalapasteijaa
- Rainbow kevytmajoneesia
- Polar 9% levittyvää juustoa
- koristeluun Hovi ruohosipulituorejuustoa 200 g
- koristeluun kylmäsavustettua lohta
- koristeluun retiisiä
- koristeluun kurkkua
- koristeluun persiljaa
Työvaiheet:
- tee yhdestä kasvisliemikuutiosta pikkiriikkisen yli puoli litraa kasvislientä, maista että on mietoa
- levitä foliota tarjoiluvadille niin, että se menee reilusti reunojen yli ja siitä saa valmiille leivälle paketin
- levitä folion päälle leivin- tai voipaperia, sama juttu kuin yllä, että saat kakkupaketin käärityksi
- leikkaa leivistä kaikki reunat pois ja kokoa alin kerros
- Vihje: jos kakkulautasen ja leipäviipaleiden suhde ei osu kohdalleen, kokoa kerrokset ristiin kokonaisista ja sovituspaloista ks kuva oikealla kaaviosta, ensin ylimmän kuvan tavalla, seuraava kerros alimman kuvan tavalla jne.
- kostuta pullasudin avulla kasvisliemellä kauttaaltaan, reunoihin hiukan ylimääräistä, pitää olla kosteaa, mutta muista, että kostuu vielä paketissa ja täytteistä hiukan lisää
- levitä yhtä täytettä
- kokoa seuraava leipäkerros ja kostuta
- levitä toista täytettä
- mitä ylemmäs etenet, sen tarkempaa on kostutuksen kanssa
- viimeiseksi, eli viidenneksi tulee pelkkä leipäkerros, joka kostutetaan huolella
- kääräise leivinpaperi kakun ylle, tee ikään kuin lahjapaketti, muotoile samalla kakkua käsin suorakulmion muotoiseksi
- kääri alumiinifoliosta toinen paketti, samalla myös muotoillen
- tee foliota vielä toinen päällinen ja muotoile sekä rutista lopuksikuolmat ja reunat
- siirrä jääkaappiin yöksi ennen tarjoilupäivää, VIHJE kiinnitä sanat kala ja kinkku kääreisiin, jos teet kaksi eri kakkua kerralla
Huuhtele ja tee koristeet valmiiksi sopiviin kulhoihin. Itse viipaloin retiisit ja kurkut ohuiksi juustohöylällä. Retiisin voi joutua siivuttamaan terävällä veitsellä. Persiljasta kannattaa poistaa mahdollisimman hyvin varret, ne ovat ikäviä leikatessa kakkua ja syödessä.
Irroita foliokääreet ja siirrä kakku leivinpaperikäärössä pöydälle ylösalaisin ja poista pohjasta leivinpaperi varovasti. Keikauta kakku tarjoiluvadille, jolle on levitetty kakkupaperi(t). Poista loppu leivinpaperi. Voi myös yrittää muuta tapaa. TARKISTA päällimmäisen kerroksen kosteus ja kostuta pullasudin avulla kuivaksi jääneet kohdat laimealla sitruunamehulla tai vedellä. Levitä leveällä veitsellä tuorejuusto kakun päälle ja kylkiin, käännä kakkua kylkien levityksessä, helpottaa työtä. Huomaa, että kurkuilla saa kyljet siistityksi.
Kiinnitä kakun kylkiin kurkkuviipaleita, päälle mielikuvitusta käyttäen retiisiviipaleita, persiljanuppuja ja kakun mausta riippuva lohi- tai kinkkukoristelu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti