1.3.07

Vanha Blogipäiväkirja 2007 maaliskuu

(ei sis kuvia eikä kommentteja)

31.3.07

Ohhoh, nyt tapahtui jotain

nimittäin American Idolissa. Ensinnäkin oli aivan superihana aihe, 60-luvun brittihitit, ne toimii mulle. Mutta sitten nämä miehet yllättivät yksi toisensa perään ihan sairaan makeilla esityksillä. Mutta Melinda ja Jordin pitivät naisten tasoa pinnalla. Olipas monta ihan kananlihaihoesitystä.

Tässä on tämän illan Katilin top 5:

1. Blake Lewis: Time of the Season
Blake on taitava esiintyjä ja hänellä on upea ääni, beatbox on niin häntä itseään. Lisäksi hänen positiivinen olonsa tarttuu katsojaan. Ja on tuota silmänruokaakin.

toinen 1. Chris Richardson: Don't Let the Sun Catch You Crying
Chris on suloinen esiintyjä, jonka samettinen ääni saa tunteelliselle taajuudelle. Ja ne rap-liikkeet sulattaa vanhemmankin naisen täällä.

3.Sanjaya Malakar: You Really Got Me
Sanjaya vihdoin lauloi sielunsa perukoilta ja nyt se hänen upea ilmestyksensä ja musiikki kohtasivat. Ui voin vain kuvitella minkälainen tyttöjen unelma hän jo on. Huh mikä esitys häneltä, ihan rokkasi ja rollasi.

4. Jordin Sparks: I Who Have Nothing
Jordin on sellainen ihanan tasapainoisen perheen tasapainoinen lapsi, joka kuitenkin osaa laulaa siitä huolimatta kuin tauti. Hän osaa heittäytyä tällaiseenkin lauluun niin, että keski-ikäinen nainen Suomen Helsingissä itkutti itseään. Ihan mahtava tyyppi koko likka ja hieno laulaja.

5. Melinda Doolittle: As Long As He Needs Me
Melindan tyyli on vaatimaton, mutta kun hän avaa suunsa ja laulaa, Melinda katoaa ja tilalle tulee tulkki. Hänestä tulee Edith Piaf mieleen. Ja mikä ääni. Huh.

Edellinen suosikkini Lakisha, jonka esitystä en laittanut tähän, oli pettymys. Lulun hänelle ehdottama kappale olisi ollut parempi ja sitä paitsi ne miljoonan dollarin timantit olivat aivan liikaa melko pliisun lauluesityksen ohella.

Läpikulkuviraston lupa-anomuskäsittelijän toimisto

Kevätilma sai minut huomaamaan kaikenlaista 5000 askeleen kävelyretkellä. Nyt tahdon jakaa kanssanne muutaman ihmetyksen.

Läpikulkuviraston lupa-anomuskäsittelijän toimisto, tietääkö kukaan mistä löytyy, haluaisin anoa luvan, olisi lyhyempi matka kirjastoon.


Itsepalvelukahvilako tässä on kyseessä, että omat blinit mukaan.


Olipa kerran Cro-Magnonin ihminen, Neandertalin ihminen ja nyt tällainen ihminen sitten löydetty muinaiskaivauksien yhteydessä.


Kauppa sijaitsee parkkipaikan yläpuolella, ihan selvä opaste.

Lisää kuvia sammalesaaresta, pajunkissoista, karkkipussista ja Jamista Galleriassa.

Viikonlopun viihteeksi

Jos mikään puristaa, ota paukku. Ja sen jälkeen sopii hyvin Japanin ilotusta Bukkake , välillä pieni, piristävä muistivihkon valtaajapeli ja tottakai pientä tuhmuutta peliin, eli jos voisin kakkoa kikulistani ja ihan lopuksi, hetken levon jälkeen onkin jo päivän ensimmäisen paukun aika.

Kesäke

Siis että ei ihan oikea kesä vaan kesäke on ulkona nyt. Takana on pätkäuninen yö ja edessä apteekki- ja kauppamatka. Siinäpä ne tärkeimmät. Elämä on siis riittävän rauhallista ja etenee 42 sekuntia minuutissa. Ostoslistalla on jälleen kalapuikkoja ja leipää. Olen tainnut jäädä koukkuun tuohon yhdistelmään. Eilen katselin englantilaista sarjaa ja siinä söivät Fish&Chips eli kalaa ja ranskalaisia sanomalehden sisältä. Laitan tähän nyt oikein kuvan, koskapa meni ihan suu kosteaksi, kun ajattelin miten hyvää se olisikaan.

Vaan minun yhdistelmässäni on vain toinen, kalapuikot. Omassani toinen on paistetut leivät. Resepti on täällä. Ja sitten valkosipulimajoneesia. Hirveän rasvaista ja siis takuulla hyvää.


Ja tässä tuoreet kuulumiset varpaitteni vierestä

Ihanaa päivää toivottaa Jami

30.3.07

En tupakoi M.O.T.lukee kessupussissani. Muistan koulussa sellaisen matematiikan todistelujutun kuin M.O.T. eli mikä oli todistettava. Lähdin tästä varoitustekstistä todistelemaan, että todellisuudessa en tupakoi.

Väite:tupakoivat kuolevat nuorempina
Fakta: olen 52-vuotias
Todiste: en kuollut 23-vuotiaana
Suoritettu todistus: en tupakoi M.O.T.

Akronyymejä

Akronyymigeneraattorin linkin sain erään rakkaan sivulta, kiitos, tämä on superhauskaa. Ja koska napsakoita akronyymejä oli niin monta päätin valita neljä niistä tänne:

K.A.T.I.L.I.: Keimailevan Aulis ja Typerän Ilahtunut Luupää joka Innoittaa

K.A.T.I.L.I.: Kaunis ja Aivovammaisen Typerä Intellektuelli joka Lääppii ja Ilakoi

K.A.T.I.L.I.: Kiinteä Alkoholisti joka Tappaa, Imppaa, Läähättää ja Innoittaa

K.A.T.I.L.I.: Kaunis ja Aivovammainen Taukki joka Imppaa, Lääppii ja Ilakoi

28.3.07

Arvoisa Henkilö!

Onneksi olkoon, teidät on arvottu pääsemään Oikeaan Hoitopaikkaan ensi kuun puolessa välissä.
Tällaista postia tänään. En tiedä mitenkä suu pitäisi panna, iloahan tässä perimmiltään pukkaa, mutta tekee mieli jatkaa tuon ilmoituskirjeen alkua.

Muistattehan kuitenkin, että vaikka olettekin kolme vuotta pyrkineet palvelujemme asiakkaaksi, Teidän on varauduttava arviointimme negatiiviseen tulokseen, missä tapauksessa tulemme palauttamaan hoitonne alkuperäiseen Väärään Hoitopaikkaan. Olemme tietoisia Teitä koskevista lausunnoista ja niiden korkeasta määrästä ja ilmoitamme samalla, että emme niitä ajan puutteen vuoksi ehdi lukaista. Siksi onkin tärkeää minkälaisen vaikutuksen oma asiantuntijamme tilanteestanne saa juuri tapaamishetkellä. Huomautamme myös, että suhtaudumme tapaukseenne kyynisen tarkastelevasti koska hoitojonomme ulottuu naapurikunnan rajalle.
Okei, alkaahan tässä olla epäluuloinen pikkuhiljaa, mutta silti olen toistaiseksi iloinen, että nyt on suunta oikea. Tulee mieleen sellainen rottakoe, jossa rottaressu kulkee labyrintissa ja siellä yhdessä kohtaa on juustoa tarjolla. Rotta intoilee ensimmäiset sata kertaa juuston luo suoraan, mutta saa aina sitä nuuhkaistessaa sähköiskun. Lopulta se ei enää mene juuston luo. Pliis antakaa mun olla se rotta, se nimittäin mun tarinassa, valittuaan lopulta toisen reitin, löytää ulos labyrintista.

Eräs toinen posti oli myös iloinen, ensi viikosta pääsen taas matkustelemaan bussilla ja se on mitä parhain uutinen, nyt kun kevät alkaa kukkia ja kuvattavaa riittää. Kiitos, kiitos, kiitos. Taidankin ensi töikseni lähteä hankkimaan sitä halvinta digiboksia, senkin rahoitus selvisi tänään. Ja lopuksi tuli vielä erikoinen puhelu vastaajaan, hoippa soitti MINULLE ja halusi sopia aikaa, hänen mielestään se olisi nyt tärkeää. Huups, ehkä tämä tästä sitten.....no ei kun ihanaa, on hyvä mieli täällä ihmisellä. Nyt alkaa Salkkarit. Palaillaan.

27.3.07

Perintää ja pelastusta


Maaliskuun alussa 2007 sain kirjeen vanhalta laajakaistafirmaltani. Se oli 2-sivuinen lasku, jossa oli päiväys 6.8.2006 ja eräpäivä 20.8.2006. Toisella sivulla luki:

Hyvä asiakkaamme
Laskutuksen viivästymisestä johtuen tämä lasku saattaa sisältää useamman kuukauden veloituksia. Suoritukset on huomioitu 28.2.2007 asti. Yhtenäistämme palvelujemme laskutusrytmiä.

No siinä ekalla sivulla oli sitten laskuerittely, jossa oli 1.7.-31.7.2006 kuukausimaksu ja nettiturva. Ja kummallekin hyvitykset. Maksettava yhteensä 0,00 euroa.

Odotankin nyt mielenkiinnolla huhtikuun alkua, koska tekstissä mainittiin myös:
Seuraavat laskut lähetetään 1.4.2007.

Tänään posti toi perintäilmoituksen.
Hyvä asiakkaamme, maksukehotuksista huolimatta ette ole suorittaneet erääntyneitä laskujanne. Mikäli ette ole maksnut velkaanne eräpäivään/ heti mennessä, tulemme siirtämään saatavan perinnän perintätoimistomme AB Oy:n perittäväksi. Tämä tulee aihettamaan Teille merkittäviä lisäkustannuksia. ....... Jos halueatte neuvitella velkanne suorittamisesta muussa ajassa, pyydämme Teitä ottamaan yhteyttä alla olevaan numeroon viipymättä.
Kirjeen takana oli erääntyneet laskut.
Pvm 11.9.2006 Eräpäivä 25.9.2006 Summa (alkuperäinen siis) 61,08 Velka 0,94 euroa
Kirjeen etupuolella Maksettava HETI Euro 0,94.
Eilen postiluukusta tipahti lappu, jossa luki SUURI PELASTUS. Siinä luvattiin pelastusta, sovitusta ja syntien anteeksisaamista, kunhan vaan ottaa pelastuksen vastaan. Kutsussa oli lainattu sanoja raamatusta. Takapuolelta luin kokouksista. Slogan oli : Ota Jeesus elämääsi niin PELASTUT. Silmäni tavoittivat vielä osoitteen: Metroasema Sörnäinen. Okei, kysehän on siis todella erityisestä pelastuskokouksesta. Ihmiset jonottavat asemalla. Ystäväni keksi, että sinne kannattaa ottaa sitten kaikki pieleen menneiden asioiden pumaskat mukaan. Minullakin niitä tuossa sairaus-, eläke- ja hoitopaikka-asiassa jo kolmatta kiloa. Siitä tulikin minulle mieleen, että mahtaa siellä metroasemalla olla sitten kaksi jonoa. Ne, joilla oli tuollaiset hankalan näköiset paperipumaskat kainaloissaan ohjattiin siihen jonoon, joka johti junaraiteille. Välillä ilmassa kuului ilmoituksia: Seuraava pelastus tulossa Ruoholahdesta kolmen minuutin kuluttua, asettukaa ystävällisesti laiturin reunalle hyppyvalmiuteen. Nämä vastapelastuneet lapioitiin pelastusmiesten toimesta mustaan säkkiin.
Kivoja juttuja postista, kiitän ja kumarran.

26.3.07

Dansa på min grav

tekee nyt taas mieli sanoa. Kaikki hienosti puhuttu oikeaan hoitopaikkaan menoasia romuttui, kun blokkasin postissa tulleen kuoren, avasin sen ja luin. Lääkäri LL:n lähettämä lähete on arvioitu ja lääkäri HH:n harkinnasta lähete palautetaan lääkäri LL:lle. Elikäs lähtöpisteessä ollaan taasen ja nyt vielä oikein sairaalan lääkärin (LL) kautta. No minähän en ole lääkäri LL:n potilas, joten palaan hoitopaikka Väärään Taloon, kun ei muutakaan voi. Soitin juuri hoitopaikka Väärän Talon lääkärille ja selitin asiaa. Vien huomenna hänelle kopion hylkypäätöksestä. Kivaa riittää ja kevät kulkee päin persettä. Nyt en jaksa kuitenkaan murheilla, syön vähäterverveellistä, halparuokaa ja katson telkarista ohjelmia. Yhdeltätoista pamautan itseni lääkkeellä nukkumaan ja huomenna on tiistai. Onhan niitä posteja vielä tulematta. Huomenna voisi vaikka tulla se vakuutusoikeuden lopullinen hylkypäätös. Riemua riittäisi yllin kyllikin.

Vaan nyt keskityn oraalisiin nautintoihin ja hömppäviihteen suomaan kokoaivopuudutukseen.

Radiosta

Huh, Groovesta tuli just Bo Kaspers Orkesterin Dansa på min grav. Oli ihan pakko hakea niitä sanoja ja tässä n nyt ovat. Kaikki ihoni kohdat on kananlihalla. Ihan pirun hyvä biisi, just noin, just noin. Kaikki mitä itse ajattelen.

Dom vill lära dig att krypa, att gå i takt.
Dom vill lära dig marschera, att stå givakt.
Stå på rad och klappa händer, för sakens bästa hålla med.
Lära dig hur vinden vänder, för sakens bästa gå på led.

Dom vill lära dig att ljuga, när det tar emot.
Lära dig bocka och att buga, för någon idiot.
Jag vill lära dig att dansa, om det någon gång blir av.
Om jag får nått att säga till om, då skall du dansa på min grav.

Dom vill lära dig att tvivla, på det du tror.
Gå omkring och vara rädd för, din syster och din bror.
Jag vill lära dig att dansa, om det någon gång blir av.
Om jag får nått att säga till om, då skall du dansa på min grav.

Då skall du dansa på min grav.

Då skall du dansa på min grav

Kevään pörinää

Laitoin pöriseviä blogin otsikon taustaksi. Eilen eräs pörisijä lenteli yölampun alla ja Jami siinä menetti yöunensa metsästellessä. Olen vetänyt sängyn päädyn sellaiset kissanmentävät sentit irti seinästä ja kun tämä ötykkä välillä tipahteli sinne, oli armas kissamieheni heti kolosessa kytiksellä. Sieltä piti tietenkin kurkistaa, puoli vartaloa näkyi tyynylleni. Enhän sitä minäkään ensin malttanut nukkua, mutta lopulta napsaisin valon pois päältä ja ummistin silmäni. Kuulin vielä pitkään, kuinka kissan tassut tepastelivat havaintopaikoilla. Lopputulosta en tiedä, koska nukahdin kesken kaiken.

Yhdeltä on aika sitten, jee *ponnettomana*. Saa nähdä ehtiikö posti kolahtaa ennen lähtöä. Ulkona näyttää siltä, ettei paljoa kannata liikapukeutua. Mulla on ikkunatkin auki ja silti täällä sisälläkin on lehmän lämmintä. Iik, en ole vielä valmis vaatteiden vähentämiseen. Nautin suunnattomasti talven pimeistä loskaroiskeista sen vuoksi, että sai pitää pipoa syvälle otsalle vedettynä. Nyt on pakko kammata tukka, kun lähtee ulos. Otsalle on levinnyt ihana psoriasis (olen siitä melko varma - en ole jaksanut juosta somaattiselle puolelle kysymään) ja mitä enemmän tulee näitä v****maisia virka-asioita sitä leveämpi punainen ja kutiava pläntti on. Sitä on kiva ripsiä kynsillä, hileet vaan lentää. Täytyy laittaa jotain rasvaa tunti ennen lähtöä. Ei se oikeestaan mua haittaa, se nyt vaan on siinä, niin olkoon sitten. Mut on merkitty, jeeh.

Nytpäs tuo Jamppari Hamppari tuli istumaan skannerin päälle ja katsomaan minua silmiin. Pitää kuulemma avata olkkarin kärpäsikkuna, joten menenpä tekemään niin. Moikkelis.

25.3.07

Enpäs kadonnutkaan

Kesäaika humahti vieden arvokkaan tunnin elämästä tuosta vaan ;-) Noeinytihan. Menin eilen koisimaan puolenyön aikoihin katsottuani putkeen CSI NewYorkin, CSI Miamin ja Criminal Mindsin, osan nauhalta. Sitten alkoi päässä pörrätä kaikki mitä kaikki on sanoneet, mitä pitäisi tehdä, minne pitäisi mennä, vai pitääkö mennä, pääsenkö sinne, pääsenkö tästä, miten kesä menee, mistä tulee rahaa, kuinka sitä ja tätä - argh - nappasin norsuntainnutusrohtoa ja avasin makkarin ikkunan raolleen. Heräsin puoli tuntia sitten. Äkkilaskemalla nukuin siis vähän yli 15 tuntia. Totesin tarvinneeni tuon unen, koska kone taas lähti käyntiin. Perjantaina Peni-skoira yllättäen kantoi luun eteisen matolle ja näköjään vanhuus väsyttää. Ensin tietysti hyppelin suu Hangon keksinä ympäri lähimaisemaa. No nyt se on sitten hoidettu, keväthullutus, olipas mukavaa, muttei jaksaisi ylen aikaa moista puuhaa harrastaa, jääköön nuoremmille. Tai, ei nyt ihan kokonaan......

Kaunis päivä ulkona ei taida saada minua houkuteltua ulos, katsoin juuri kaappiin ja siellä oli tölkillinen papuja tomaattikastikkeessa. Niistä valmistan riisin ja valkosipulin avustuksella herkkupataa. Iltapalaksi leivon intiaanileipää rautapannulla. Hanasta tulee ihanan külmää vettä ja torstaina ostamastani tummasta suklaasta on vielä jäljellä kielen vieviä paloja. Tuohon lisätään sitten vaan telkkariohjelmat niin elämä on täydellisen rentoa ja relaksoitua. Muuta ei tarvitse ollakaan. Huomenna on sitten toiset juoksut iltapäivällä, kun on meno sille lekurille setvimään asioita. Mutta tänään seikkailen Selviytyjien kanssa Guatemalassa ja jännään American Idolsien äänestystä.

23.3.07

Nyt kun olen blondi

Mitä blondin vasen jalka sanoi oikealle jalalle?
1. Ihan vain meidän välisenä juttuna, voisimme ansaita paljon rahaa.
2. Ei mitään, ne eivät koskaan ole tavanneet.

Mistä tietää että blondilla on huono päivä?
Hänellä on tamponi korvan takana ja kynä hukassa.

Mitä yhteistä on fiksuilla blondeilla ja UFOilla?
Niistä puhutaan paljon, mutta kukaan ei ole nähnyt niitä.

Miksi blondeilla on alushousut?
Että nilkat pysyvät lämpiminä.

Mitä blondi sanoi, kun huomasi olevansa raskaana?
Oletko varma, että se on minun?

Mistä tiedät että blondi on lähettänyt sinulle faksin?
Siinä on postimerkki.

Miksi blondeille ei voi antaa kahvitaukoja?
Vie liikaa aikaa uudelleen kouluttaa heidät.

Vain parasta

Katili meni aikuisten lelukauppaan ja kysyi myyjältä
-Mitähän tuo punainen dildo maksaa?
-Kakskymppiä.
-Aha, ja mitähän tuo vihreä sitten mahtaa maksaa?
-Neljäkymppiä.
-Hmmh, kiitos. Ai mutta tuo, mitäs tuo hopeinen sitten maksaa?
-Hetki...
Myyjä ottaa pari askelta takahuonetta kohti.
-Masa!
-Niih, kuuluu takaa.
.Myytsä sun termarin?

Surkea laulu estää aivokuoleman

ja koska ei ole muutakaan tekemistä, jatkan Idolisetvintää. Soitin tänään sairaalaan ja lupasivat lähettää faksilla sairaalakäyntiselvitykseni maanantaina tapaamalleni lekurille. Eli kun ärsyttää, niin ärsyttää. Ja pakko on ihmisen välillä olla valveillakin, en vain voi nukkua koko odotusaikaa. Vaikka tietysti se varmaan yhteiskunnalle olisi ihan sama, jos vaikka yksi akka nukkuisi 24/7. Nyt vaan odottelen iltaa, että tulee hauskat kotivideot ja Ilman johtolankaa. Huomenna on taas Ameriikan Idoleiden vuoro - jee.


MTV3:n Idols-keskusteluista lainaan tähän muutamia ilolla lukemiani sanoja, jätin nuo nimimerkkien linkit pois tästä tarkoituksella, alkuperäiset löytyvät tuolta keskustelusivulta:

Kristianista tuli Kristiina!
SS67 23.3.2007 8:19:
Kyllä nyt on äänestäjillä mennyt tavaus sekaisin! Kristianin tippuminen oli moraalimurha. En voi ymmärtää kuka äänestää Kristiinaa kun kyseessä on laulukilpailu?
Ymmärtäisin paremmin jos kyseessä olisi joku Suomi-neito kisa.
Kaverin kissakin määkii samallalailla! Toisaalta tämä kertoo jotakin suomen kansasta ja siitähän on jo ollut näyttöä aikaisemminkin, kun Toni Halme pääsi eduskuntaan.
Kyllä hävettää!

jpk_. 23.3.2007 9:38:
se kristiina kuulostaa aina samalle oli biisi mikä tahansa. Ihan hyvä lauluääni, mutta turhan yksipuolinen ja "kerran jo kuultu".
Onhan se nätti tyttö, muuta selitystä kisassa pysymiselle en löydä

PikkuApulainen 23.3.2007 9:40:
Ja jos kerran laulanu epävireisesti koko ajan, ja nyt sitten ollaan kolmen parhaan joukossa!

mantura 23.3.2007 10:01:
> Kyllä nyt on äänestäjillä mennyt tavaus sekaisin!
> Kristianin tippuminen oli moraalimurha. En voi
> ymmärtää kuka äänestää Kristiinaa kun kyseessä on
> laulukilpailu?
> Ymmärtäisin paremmin jos kyseessä olisi joku
> Suomi-neito kisa.
> Kaverin kissakin määkii samallalailla! Toisaalta tämä
> kertoo jotakin suomen kansasta ja siitähän on jo
> ollut näyttöä aikaisemminkin, kun Toni Halme pääsi
> eduskuntaan.
> Kyllä hävettää!
Samaa oon minäkin miettinyt, että ketkä sitä Kristiinaa oikein äänestää kun se on koko ajan jatkossa, vaikkakin sitähän on veikkailtu putoajaks joka ikinen kerta. Ihme touhua...

pohjanmaa77 23.3.2007 10:20:
Samaa mieltä. Kristian on mun henkilökohtainen suosikki, koska sillä on omaa persoonaa, älyä ja ihana lauluääni. Ehkä hän erilaisilla lauluvalinnoillaan karkoitti äänestäjät. Hän ei ajatellut vain voittoa vaan halusi esittää esim. niiden lauluja joita ihailee. Liian fiksu idolsiin ehkä. Kristiina pärjää anteeksipyytävällä ja seksikäällä pikkutyttöolemuksellaan. Hän joutuu valitsemaan biisit, jotka sopii sen ääneen, esim. no doupt ei ollut mulle mikään yllätys.. Mutta voisko idolsia lähettää ilman kuvaa ja kuunnella, jaksaako Kristiinaa oikeesti kuunnella yli 2 min. -Ei! Jos Kristiina jatkaa, tulis lisää Ilkka Jääskeläisiä, jotka ei pärjää jatkossa. Toivon Arille ja Annalle onnea!!

Garm80 23.3.2007 10:28:
veit jalat suustani SS67.
On käsittämätöntä että vaikka Kristiina on kaikkien mielestä huonoin, ja se on fatkaa että se ei osaa laulaa edes murto-osaa siitä mitä muut tuolla kisassa ovat laulaneet. Silti jostain käsittämättömästä syystä se ei tipu koskaan, varmaan voittaa koko kusetuksen.

Onko oikeasti suomen kanssa niin yksinkertaista.
Vai ovatko Kristiinan kaverit/suku rikkaita ja äänestävät joka kerta 200 kertaa per nuppi.
Vai onko peli sovittu jo etukäteen.

Tiedä häntä, mutta haiskahtaa, ja pahalle.

SUOMESSA LIIAN VÄHÄN IHMISIÄ
Larisha 23.3.2007 10:28:
Meillä ei taida yksinkertaisesti riittää porukkaa tällaseen formaattiin. Pitäis osata laulaa ja olla kohtuu edustava sen lisäksi. Ja kuitenkin, ikäraja pitäisi olla edes 18, ettei tule tule tuollaisia Kristiinan kaltaisia höpsöjä pikkutyttöjä esittämään tylsiä epävireisiä honotuksia. Annankin olisi ollut hyvä odottaa pari vuotta. Jos tässä on, mitä Suomella on tarjota niin toivottavasti pidetään ensi vuonna taukoa..
Taitaa olla niin, että Suomessa ne oikeasti lahjakkaat muusikonalut pääsevät pinnalle omilla avuillaan. Omilla biiseillään ja omalla työllään. Idolsista valitettavasti tulee yhdestä muotista valettuja tuotteita, joita ei kai ole edes tarkoitettu kestämään. Ainoastaan ekasta kisasta tuli valovoimaisia laulajia. Suomalaiset kai sitten haluaa tollasta tyhjänpäivästä lätinää, jota joku minihameeseen sullottu herttanen ja vaaraton pikkulikka esittää. Sääli että tuo Kristian tippui. Se Lapin miehen laulu oli oikeasti hyvä.

Kristiina oli HUONOIN..
monikko1 23.3.2007 9:32:
Ihan niinkuin joka kerta! En ymmärrä mitä ihmettä se enää tekee jossain idolsissa. Käsittääkseni siinä etitään LAULAJIA! Mikäs se tuommonen laulaja joka ei ole missään vaiheessa osannut laulaa saati pysynyt nuotissa. Olin tukehtua leipääni kun kristiina sai jäädä. Toivottavasti tippuu seuraavalla kerralla niin se tyttörukka tajuaisi lopettaa itsensä nolaamisen. kauheaa!

Voi Suomen junttikansaa!
CogitoErgoSum 22.3.2007 23:00:
No huhhuh! Enpä tosiaan olisi uskonut, että Kride putoaa. Totean tähän vaan sen, mitä olen aiemminkin jo sanonut: Suomessa ei saa olla liian hyvä tai esiintyä isolla profiililla (HUOM. se on eri asia kuin olla ylpeä ja itseriittoinen).
Tämä taitaakin olla missi- ei laulukilpailu. Siinähän sitten kuuntelette Kristiinan epävireistä nenänasaalia loppuvuoden, the choice was yours. Söpöt enkelinnäköiset blondit pärjää aina ulkonäöllään, muuta ei sitten tarvitakaan.
Ihan turha ihmetellä, miksi (viimeiseksi jää) voitimme Euroviisut: kun kerrankin otimme ne maskit pois ja olemme omia metsäläis-itsejämme. Pärjäämme vain, kun vedämme totaalisesti överiksi tai esitämme heviä. Turha täältä odottaa mitään tyylikästä eurooppalaista, musiikkirintamallakaan. Se on nähty.

Hävetkää suomalaiset!

Mikx kristiina viel jatkaa!!??
ikinainen69 23.3.2007 7:28:
se jatkaa, koska Asko tahtoo että jatkaa
mää en ikinä tule uskoon ennenku nään äänet, että Kristian oli oikeesti kansanmielestä huonompi
Kristiinalla ei ole laulutaito ei minkäänlaista, valitettavasti, samalla monotonilla menee kaikki biisit, biisien vaihtumista ei huomaa ollenkaan
Onkohan Kristian liian fiksu, no sillä ainakin on loistava tulevaisuus edessä
minä lopetin Idolssin katselun tähän, Ari ja Anna ovat suosikkini, mutta melkeen arvaisin että Ari putoaa ensikerralla, jos tunnusmerkit pitää paikkansa, epäilen, että Kristiinalle on jo voitto annettu:(
Jos vertaa rehellisesti Kristianin ja Kristiinan laulutaitoja ja lahjoja ja monipuolisuutta, Kristian lyö Kristiinan 100 - 0 ja tämä on vain minun mielipide, mutta paha maku jää suuhun
Huh, kyllä helpotti. Onneksi Suomessa asuu ihmisiä, nuoriakin, joita ei sahata linssiin helpolla. Kisan lopputulos on ihan yks hailee, sitä saa mitä tilaa. Ja yhden kirjoittajan kanssa olen samoilla linjoilla ollut jo pitkään. Jossain Sorsakosken monitoimitalolla kokoontuu jääkiekkoyhteisö näpyttelemään yhtä ja samaa numeroa pari sataa kertaa per lärvi, sponssi on varmaan sovittu etukäteen. Oikeastaan minun kuuluisi kiittää tätä kilpailun idioottimaista nykysuuntaa siitä, että saan itseni käyntiin joka päivä, muuten olisin melko tylsistynyt uutisten odottelija sängyn pohjalla. Joten kiitos! Agressio ja ärsytys ovat terveitä piirteitä silloin kun ihminen ei muuten ole enää mistään kiinnostunut ja adrenaliini ei kehity. Surkea laulutaito estää aivokuoleman.

22.3.07

Mia laulamaan


Tänään kuultua mannaa korville. ">Daniel Kristiinasta: "Pitää mennä kotiin kun ei osaa laulaa, kyse on laulukilpailusta". Nyt kohta tulee äänestystulokset..... no niin yyhyyy, äänestäjät tahtoo pliisua, voimatonta ja epäpuhdasta nenään laulua, olkoot sitten vaan hyvät. Hirnuin innosta, kun Ari pisti pienen mielipiteen nyhvätuomareille. Juuri Arin kaksi laulua olivat illan pelastus, varsinkin Stratovarius toimi kuin tauti. Äijä saattaa olla hiukan ylimielinen, mutta laulaa se kuitenkin osaa. Ohjelmassa on liikaa tilaa kahdelle kökölle juontajalle, jopa Jonen tuomarointi jäi tänään pois. Huånåå.

Mutta katsotaan nyt, kun Bonnier ostaa loputkin MTV:stä mihin suuntaan ohjelmat kehittyy. Ållaan just riktigt bussiga i rutan snabbt. Nå jaa, ei kai sentään. Itse asiassa Ruotsissa osataan ainakin ruotia nykymusiikkia melko hyvin ja myös tuottaa sitä. Ruotsin 2006 Idolsiin osallistunut, ei voittoon yltänyt Danny Saucedo tekee melkoisen mukavaa popmusiikkia, se Tokyo on oikein tarttuva poppibiisi.

21.3.07

Pakoputki

21.3.07
Pakoputki

Pakenen jähmeää ja raakaa todellisuuttani television erilaisiin kilpailuohjelmiin. Katson ja jännitän erilaisten, vieraiden ihmisten pärjäämistä kovissa koitoksissa. Tarkkailen toisten käyttäytymistä paineessa ja nojatuolini kätköistä astun milloin kenenkin housuihin elämään kilpailuelämää. Toisen puolen pakoputkesta hoidan paijaamalla Jamia ja sukeltamalla sen kauneuteen ja suloisuuteen. Nyt niistä kilpailuista.

No Suomen Idols, siinä jännittelin Mian puolesta, hänen putoamisensa jälkeen katsoin kisaa aika kyynisin silmin. Siksipä kai minua nauratti vallan hervottomasti, kun viime torstaina pudotusparina olivat nuo kaksi popparia. Ne ilmeet! Miten me tässä voidaan olla? He olivat kai unohtaneet, että kyse on perimmiltään kuitenkin laulukilpailusta, ei popparikisasta. Sitä vartenhan on tämä Popstars, jossa kootaan popparibändi. Siinä kisassa kaikki hatut, meikit, elehtimiset ja muut taas painavat. Katson kyllä loputkin ulosäänestykset samalla pitäen peukkuja pudonneelle Mialle, että saisimme kuulla hänen upeaa lauluaan vielä lähitulevaisuudessa. Oikeestaan on melko mielenkiintoista nähdä, kenet kansa näpyttelee voittajaksi. Viime vuoden sankari ei ole juuri laulullisilla taidoillaan räväyttänyt, kuuluu vitsailevan Ruotsin laivoilla viime jutun mukaan. Ehkä nyt saamme idolin, joka vetää laivoilla karaokea ;-)

Amerikan Idol on tällä hetkellä mielenkiintoisempi minulle. Olen seurannut Lakisha Jonesin kisaa alusta asti kiinnostuneena. Hänen äänensä säväyttää, jollei melkein täräytä. Mutta kilpailun aikana Melinda Doolittle on parantanut joka kerta ja viimeksi hänen esityksensä pisti meikän ihan polvilleen. Ja jos joukosta vielä ottaa Gina Glocksenin, jonka Evanessence tulkinta oli tosi makee, on kilpailussa tosi jännät paikat, nyt kun kilpailijoita on jäljellä 12. Miehistä Blake Lewis on paras ja vahvin. Kilpailun nuorin, Jordin Sparks, 17, on hyvä, mutta noille kolmelle em naiselle on vaikea pärjätä. Kun ikää tulee lisää ja elämää, tulee niitä myös laulamiseen. Nyt jännitän Lakishan, Melindan, Ginan ja Blaken puolesta. Toivon, että he olisivat ihan loppuun asti.

Huippumallit haussa on kilpailu, jota myös olen aina seurannut. Tämänkertaisessa kilpailussa oli mukana mielenkiintoisia tyyppejä. Näistä viimeksi tippunut Lisa oli todella jännä. Hänhän oli tämä kovasti viinistä pitävä, räiskyvä nainen, joka pissasi aikuisten vaippaan. Ja puhuttiin vielä, että hän olisi seurustellut Robbie Williamsin kanssa. Huhhuh, melkoista showta hän järjesti, mutta tulee kyllä mieleen, että kaikki ei ollut aivan kohdallaan. Esimerkiksi lääkitys. Tässä kilpailussa on aina jännää nähdä miten erilaiset, kauniit naiset suhtautuvat annettuihin tehtäviin ja määräyksiin. Mallin työhän todella on rankkaa työtä, jossa kaikki pitää ottaa vastaan, jos aikoo selvitä. Nyt näytettävän kilpailun alussa oli tämä kauneuskuningatar, jolle haluttiin Mia Farrow hiukset. Siis toi lyhyet. Hän ei kestänyt asiaa, antoi ensin leikata kovalla itkulla, mutta kun piti leikata lisää, kieltäytyi ja marssi itse ulos kisasta.

Amazing Race on myös katsomislistalla. Tässä kiinnostaa parien välinen yhteistyö ja kemia. Herkkupaloja on joka jaksossa kun toinen osapuoli "ystävällisesti" kannustaa ja hermot menee. Juuri päättyneen kilpailun eräs pari vieraili Dr Philin ohjelmassa. Katsojat olivat olleet niin huolissaan siitä, miten tämä mies oli kohdellut kaltoin vaimoaan kisan aikana. Selitykset tuntuivat hiukan ontoilta, ilmassa oli henkisen väkivallan tuntua.

Kohta alkaa taas Survivor. Tämän aina katson, jokin yhdistelmässä ankeat olot, autiosaari ja toistensa kanssa yhteen survotut erilaiset kilpailijat saa aina draamaa aikaiseksi. Tässä kisassa monenlaiset taktiikat ja pelisuunnitelmat ovat mehukkaita. Yritän samalla myös itse opiskella. En osaa pelata lainkaan sosiaalisessa mielessä ja siksi aina imen tällaisia vaikutteita, jospa osaisin joskus edes vähän. Selviytyjien itse kilpailut ovat myös tosi hyviä, ei mitään lasten leikkiä väsyneille ja nälkäisille ihmisille.

Big Brother. Näin ekaa kertaa loppuosan tästä kilpailusta ja koukussa olin heti. Seuraavaa katselen kaikki jaksot. Tämän kilpailun juttu on mökkihöperyydessä. Se kiinnostaa minua ja on mielenkiintoista seurata ihmisten käyttäytymistä ja kestämistä. Itse en ikinä selviäisi tuollaisessa kilpailussa, neljän seinän sisällä ja monenlaisten juonitteluiden kohteena hajoaisin palasiksi alta aikayksikön. Siksi katselen (jälleen) oppimismielessä miten vahvimmat pärjäävät. Viime kisasta mieleen jäi Olli, joka onnistui olemaan melko älykäs mutta symppis kaiken sen keskellä.

Tätä Tanssii tähtien kanssa katson, viimeksi koska siellä oli Jone ja Kristiina Elstelä, sekä nyt koska siellä on Mariko. Pieni kiinnostus on myös tuota tanssimista kohtaan, ei sekään mikään helppo laji ole, se vaan näyttää siltä, kun ammattilaiset ovat parketilla. Hiukan tämän kertaisessa kilpailussa alkaa ällöttää juonto ja tuomaristolle jätetty 3 sekunnin arvosteluaika.

Kilpailuita, joita en katso on kyllä myös. Esim. Tartu mikkiin. On niin huonosti toteutettu ja useimmiten kaikki neljä kilpailijaa laulaa unisonossa sitä jonkun korkkaamaa karaokekappaletta. Öhh. Miljonääriksi, Jeopardy, Ota tai jätä ja oikeastaan kaikki tällaiset. Ei tykkää. Aikoinaan muistan katsoneeni innoissani Onnenpyörää yrittäen arvaa sitä sanaa. Sitten oli eräs vähän aikaa pyörinyt kisa, joka toimi myös silloin minulle. En muista enää nimeä. Heikoin lenkki oli mielestäni ihan ookoo, siinä oli tarpeeksi erilaisia kilpailijoita ja ihana vetäjä.

Se niistä sitten, nyt siirryn kauppamatkalle. Täytyy hankkia reipikoisia saunaillan atriaksi.

Posted by Katili at 21.3.07

Labels: päiväkirja

2 comments:

Anonymous said...

Aika lailla samoja olen katsellut. Huippumalleissa viimeksi tuntui, että väärä putosi, Kim, mutta mulla taisi olla liiaksi tunteet pelissä, eli se niiden riita. Koeta kestää näitä välaikaisia varahoippia ja uudenkarheita lääkäreitä, se on tätä aikaa, voi että kun vois muuttaa koko julkisen terveydenhuollon terveemmälle pohjalle, ideoita kyllä olisi ja paljon. Voimia sulle ja jaksamista. t. marski
8:24 PM
Katili said...

Kiitos, astelen pikku-pikku-askelia ja nukun puolet vuorokaudesta, kulutan aikaa siis ikään kuin tainnoksissa. Toinen puoli menee ruuan hankkimisessa, laittamisessa, syömisessä ja telkun katsomisessa. Jaa, niin ja vähän täällä netissä.
8:30 PM

20.3.07

Odottaa, ei odottaa, odottaa

20.3.07
Odottaa, ei odottaa, odottaa

Puuuuh, olen ylensyönyt, yäk. Kaipa yritin syödä sitä paljon puhuttua, sisälläni olevaa tyhjää kohtaa täyteen. Nyt äklöttää suuresti.

Tänään olin varahoipan luona sopimassa lääkäriajan B-lausuntoa varten. Oma hoippa on vieläkin sairaslomalla, niin minäkin. Täytyi toppuutella itseään, ettei alkanut suunnitella tuhatta asiaa etukäteen. Nyt oli vain saatava lausuntoasia kuntoon, kiirekin jo tulee. Ensi maanantaina on aika upouudelle lääkärille. Siitä tapaamisesta hänellä on sitten viisi päivää aikaa kirjoittaa, tai ainakin sanella, lausunto. Olin kyllä aika tötterönä siellä ja varahoippa joutui tuon tuosta rauhoittelemaan ja toppuuttelemaan laukkaavaa mieltäni. Ja huoltani. Viime tiistaina olin sairaalassa ja keskiviikkona puhuin sairaalan ihanan lääkärin kanssa. Nyt odottelen jännityksellä josko posti toisi kutsun HYKSiin, jossa voitaisiin laittaa moni asia kuntoon samassa paikassa. Toisaalta en uskalla liikaa odottaa, se vaan olisi kuin taivas tähän tilanteeseeni. Peukut pystyyn.

Joskus viime vuoden lopulla, muistaakseni, oma hoippa sanoi lähettäneensä lähetteen minulle, että pääsisin oireidenhallintakurssille. Vähän perä edellä puuhun sekin, kun diagnoosi tuli jo kolme vuotta sitten. No sitäkin postia ensin odotin jännittyneenä, eipähän vielä ole mitään kuulunut. Mahtaakohan kuuluakaan. Pelolla odottelen myös vakuutusoikeuden päätöstä osatyökyvyttömyyseläkkeestä. Ilolla odottelen lisäksi yhtä mukavaa päätöstä, joka koskee talousasioita ja digiboksia. Joten postiluukun kolahdus saa minut todellakin liikkeelle.

Nyt odottelen nelosen dokkaria 33000 kaloria ja sen jälkeen kolmoselta alkaa uusi sarja Killer Instinct, täytyy ainakin alku katsoa.

19.3.07

Rahalla saa ja hevosella pääsee

19.3.07
Rahalla saa ja hevosella pääsee

Vaalit on nyt äänestetty ja eilen oli pakko loikata sänkyyn kesken iltaa, sen verran kiehui kaalissa tämä voittojuhlameininki. Oma ehdokkaani ei yltänyt eduskuntaan, mutta hänen tekemänsä arkinen työ on kyllä erinomaisen tärkeää, varsinkin nyt, kun hallituksessa puhaltaa rahan voima. Voimaton puhallus täältä, parempaa selville ottamista ensi kerraksi. Miten tämä koko maan keskimääräisesti 90531 vuodessa ansaitseva kansanedustaja hoitaa tämän keskimääräisesti 21037 vuodessa ansaitsevan asioita ??? Huom. tuo keskimääräisen äänestäjän keskimääräinen tulokin on monelle saavuttamaton haave, pienipalkkaisesta raatamisesta eläkkeelle jääneet, työttömät, työtaakan alle sairastuneet pienituloiset, pätkätyöläiset ja monet muista syistä syrjäytyneet tuskin ansaitsevat enempää, kuin esim. minä, 16600 vuodessa, voivat jäädä jopa alle tuon.

Tilastokeskus:

Äänioikeutettujen, ehdokkaiden ja valittujen keskitulot (euroina) vaalipiireittäin eduskuntavaaleissa 2007
Vaalipiiri Äänioikeutetut Ehdokkaat Valitut
KOKO MAA 21 037 37 749 90 531
Ahvenanmaa 22 626 55 090 -
Uusimaa 26 150 47 619 152 257
Kymi 19 846 39 811 103 405
Vaasa 18 311 38 708 68 480
Helsinki 25 138 38 540 79 952
Etelä-Savo 17 986 38 388 68 923
Pohjois-Karjala 17 481 37 115 93 729
Pohjois-Savo 18 543 36 426 70 296
Oulu 18 895 35 795 76 343
Varsinais-Suomi 20 864 35 091 67 811
Satakunta 19 326 33 997 86 821
Pirkanmaa 20 466 33 824 78 359
Lappi 16 915 33 622 69 670
Häme 20 119 31 930 85 923
Keski-Suomi 18 779 29 938 66 809

Ehdokkaiden tulotaso heijastelee alueen äänestäjäkunnan tulotasoa, vaikka onkin aina selvästi äänestäjäkuntaa korkeampi. Suurituloisimmat ehdokkaat ovat Ahvenanmaalla 55 000 ja Uudellamaalla 47 600 euroa. Ahvenanmaan ehdokkaiden keskitulot ovat 2,4 ja Uudenmaan ehdokkaiden 1,8-kertaiset alueiden äänestäjäkuntaan verrattuna. Myös Kymen, Vaasan, Etelä- Savon ja Pohjois-Karjalassa ehdokkaiden tulot ovat yli kaksinkertaiset alueiden äänestäjiin verrattuna. Köyhimmät äänestäjät ovat Lapissa, Etelä-Savossa ja Pohjois-Karjalassa, joissa äänestäjien keskitulot jäävät alle 18 000 euron. Pienituloisimmat ehdokkaat ovat Keski-Suomen vaalipiirissä, jossa heidän tulonsa ovat 30 000 euroa.

Kaikissa vaalipiireissä ehdokkaiden tulot olivat noin 80 prosenttia korkeammat kuin alueen äänioikeutetuilla. Valittujen tulot ovat edelleen noin 2,4-kertaiset ehdokkaiden tuloihin verrattuna. Valituilla edustajilla korkeimmat keskitulot, 152 000 euroa, olivat Uudellamaalla, seuraavaksi parhaat tulot 103 000 euroa oli Kymen vaalipiirissä. Pienimmät tulot olivat Keski-Suomesta valituilla ehdokkailla eli 67 000 euroa. Uudenmaan edustajien keskitulot ovat miltei kuusinkertaiset vaalipiirin äänioikeutettuihin verrattuna ja Keski-Suomessa 3,5-kertaiset. Myös Varsinais-Suomesta, Lapista ja Pohjois-Savossa valituilla on keskimääristä alempia tuloja.
Tuloluokat

Kokoomuksen ja Suomen Keskustan ehdokkaista enemmistöllä on yli 42 000 euron tulot. 42 000 euron rajan ylittää 57 prosenttia Kokoomuksen ehdokkaista, 53 Suomen Keskustan, 44 SDP:n ja 43 prosenttia RKP:n ehdokkaista. Äänestäjäkunnasta vain 9 prosenttia ansaitsee yli 42 000 euroa. Tällä vaalikaudella yli 42 000 euroa ansaitsevien osuus on kasvanut etenkin Kokoomuksen ja Suomen Keskustan ehdokkailla.

Pienituloisia on eniten Vihreillä, Vasemmistoliitolla ja Kristillisdemokraateilla. Pienten puolueiden tulorakenne muistuttaa selvästi enemmän äänestäjäkunnan keskimääräistä tulorakennetta kuin suurten puolueiden.

Eli numeroina vuositulot 2007 vaaleissa äänestäjien eli äänioikeutettu = se tavis, joka äänestää, ehdokkaiden ja valittujen osalta. Huom. ehdokkaina on pienempituloisia, mutta valitut sitten ovatkin jo hiukan enempi bättre folk.

Äänioikeutetut, ehdokkaat ja valitut keskimääräisten tulojen (euroa) mukaan eduskuntavaaleissa 2007
2007

Äänioikeutetut


21 037

Ehdokkaat


37 749


V A L I T U T:

KOK
69 987

RKP


64 558

KESK


52 128

SDP


47 072

KD


34 755

VAS


32 024

VIHR


28 946

Valitut (ent.)


92 711

Valitut uudet


87 049

Valitut yht.


90 531

Posted by Katili at 19.3.07

Labels: pohdintaa

3 comments:

Anonymous said...

IIIIIIIIIIIIIIIIkkkkkkk. Kamalaa mutta totta. t. marski
5:27 PM
Katili said...

Jepulis, niinku Sauli söpösti sanoo :-(
5:33 PM
Anuradha said...

Mut Sauli on edustava! :o)
Tykkään myös "edustavista" ehdokkaista, varsinkin presidentiksi!

P.S. Ei munkaan ehdokas päässyt...:o( (HUOM! Vasemmalta...)
4:04 PM

Jotain järkee jossain


19.3.07
Jotain järkee jossainAmerikkalaiset tiputtivat Barbien pois Idols-kisasta. Jotain järkee, tunsin hyvää mieltä kaikkien viimeaikaisten valossa. Terveisiä Mialle! Eli Antonella Barba sai lähteä, sanoisinko, no sanon, vihdoin. Siis tuo tyttihän ei osannut laulaa lainkaan ja oli vaan naamallaan ja ehkä jollain muullakin mukana kilpailussa tähän asti. Sanjayan jääminen sen sijaan taisi olla osoitus suuresta etnisestä äänestysvoitosta, laulajana hän ei kyllä Sundancea hakkaa ikinä. Silti, kiva fiilis, onneksi jossain päin maailmaa Idols on laulukilpailu, ei lärvikilpailu. Äänestäjien mielestä.

Posted by Katili at 19.3.07

Labels: päiväkirja

4 comments:

Anonymous said...

Samaa mieltä suurimmaksi osaksi, ja minun itseni sekä nuorimmaiseni mieltä lämmitti juontajan ja tuomariston hyväntekeväisyys omassa kotimaassaan sekä ulkomailla, good Simon and the others. t. marski
9:07 PM
Katili said...

Niin Marski, jee. Nyt pakko kattoo Juha Veijosta Vareksena.
9:25 PM
Anuradha :oP said...

Juu, mutta voi että se "barbie" oli NÄTTI isolla N:llä!!! Ei osannut laulaa ei... Rrrakastan sen "pullukan" tummaihoisen naisen ääntä, olen hulluna siihen! Se väräjää TODELLA kauniisti!!!
4:02 PM
Katili said...

Lakeisha on munkin suosikki, kuuntelen aina täysillä hänen laulunsa.
4:29 PM

14.3.07

Aurinko paistaa


14.3.07
Aurinko paistaalaella taivaankannen taas. Välillä oli jo melko harmaata ja ankeaa, mutta nyt on taas silmien ilona kirkas kevätaurinko. Taisin kuitenkin eilen vilustuttaa itseni, kun pelehdin liian vähillä vaatteilla ulkona. Se ei kuitenkaan nyt ole mikään huolen aihe. Olen saanut uuden mahdollisuuden ja olen iloinen kaikesta, joka on täällä olemassa. Aamukahvi ja voileipä olivat jälleen kerran minulle suuri ihme ja onnen paikka.

Allaoleva on rakkaalle ystävälleni. Kiitos sinulle. Sinä veit monta pilveä pois taivaaltani.

Posted by Katili at 14.3.07

Labels: päiväkirja

4 comments:

Anonymous said...

Voi kun ihanaa, että sinulla on ystäviä, he ovat enkeleitä, ja heistä pitää pitää (mikä sanapari) huolta. t. marski
5:41 PM
Anuradha said...

Ystävät ovat elämän suola JA sokeri! Ihanaa, että sinulla on ystävä!
6:01 PM
Anonymous said...

Ole hyvä, onni ja/tai johdatus on molemminpuolinen.

-T-
9:30 AM
Katili said...

-T- kiitos silti ;-)

marski ja anuradha, niin, ystävät ovat enkeleitä maan päällä.
12:09 PM

13.3.07

Antakaa toivoa ja anteeksi

13.3.07
Antakaa toivoa ja anteeksi

Toivoo minä. Älkää antako periksi. Elämä on elettäväksi tarkoitetttu tapahtuma. Kaikilla on heikot hetkensä, ne menevät ohi, jos vain antaa niiden mennä. Anna sinäkin. Tutkikaa asioita ja tehkää työtä, niin selviätte. Toivon kaikille kaikkea hyvää, suokaa anteeksi itsellenne.

Posted by Katili at 13.3.07

Labels: päiväkirja

2 comments:

Anonymous said...

Niinpä. Naulan kantaan sanottu. t. marski
5:34 PM
Katili said...

Naularaukka. Kiitos.
3:36 PM

12.3.07

Duunarin bonus


12.3.07
Duunarin bonus

Aim bäk. No duunarihan nyt kauheasti kolkuttelee viattoman, hyvää haluavan tehtaanjohtajan ovea vastakkaisasettelukyltti kourassaan. Käheällä äänellä kuiskailevat oikeistopoliitikot muistuttelevat, että pitää tehdä työtä, jotta voi tulla hyvinvointia. Ja tämä eräs naisporvari sanoo melkein kyyneleet silmissä, että kyllä he johtajatkin joutuvat tekemään kovaa työtä.

Tässä erään johtoportaan optiot duunareilleen ennätystuotantovuonna
KOKONAISET 2,5 EUROA:

Mitä ne duunarit puhuu, ettei bonuksia makseta tasaisesti ?

Posted by Katili at 12.3.07

Labels: päiväkirja

1 comments:

Anuradha said...

:oS
6:04 PM

Toiselta nimeltään

12.3.07
Toiselta nimeltään...

Pistin anagrammikoneen läpi pari poliitikon nimeä ja tässä valikoidut, arvatkaa keitä, samalla voi olla useampi salanimi?

arjen kyni kita
nakkeja yritin
öisin naulitsi
tönii alin susi
oppaina polven
paavo pop lenin
siveän pärinä
penis värinää
sen alaraajat
reformissa kukkui
hintaetu naulaa
hameen kolari
lehmätakapuoli
enkö rikas mäkin
penkin karu reima

Vihjeitä: Lipposen Paavo, Niinistön Sauli, Kataisen Jyrki, Räsäsen Päivi. Haataisen Tuula,
Pekkarisen Mauri, Saarelan Tanja, Forsiuksen Merikukka, Harkimon Leena,
Mönkäreen Sinikka ja Lehtomäen Paula.

Posted by Katili at 12.3.07

Labels: hömppä

2 comments:

Anonymous said...

No niinpä ne duunarin bonukset, aika törkeää. No hömpässä taas on mukana ainakin sauli niinistö, muita en jaksanut nyt, mut aikaste naurettavia, hih : ), ai niin paavo lipponen on pop.
7:14 PM
Anuradha :oP said...

:oP Nyt meni vähän vaikeeks, tää tarttee aikaa...
6:03 PM

Eksjuus mii

12.3.07
Ekskjuus mii

Amerikkalaisia sarjoja tai elokuvia katsellessa tulee kuulleeksi aika usein samat lausahdukset. Keräilin niitä tähän, mutta jotta ne olisivat jotenkin minun näköisiä, kirjoitin ne kuten ne lausutaan.

* eksjuus mii
* vat tö hell du ju miin
* vatsap män
* tänk gaad
* aim sou sori
* juu gadö liiv immiidiätli
* kiip joo häns sou ai kän sii tem
* drop joo wepön
* put joo händs bihaind joo hed
* ou mai gaad
* it vas juu ool tö taim
* dount fak vit mii
* huu du ju tink ju aa
* aim sou ouver juu
* ju betö took nau
* vat vasit
* kän juu hiö tät
* enivan hiö
* helou huu isit
* dount kam eni kloussö
* letmibii tö van in tsaats
* ai trast juu vit mai haart
* letsduit
* dount dai on mii ai niid juu
* anbiliivöböl
* its ap tu juu
* dount vöri its kona bii oorait
* mai juu luk pjuutiful
* ail nevö sei gudpai
* tsast let mii duu it
* let gou, hiis not vööt it

Tänks foo riidin än hävin pööhäps ö lidl fan.

Posted by Katili at 12.3.07

Labels: hömppä

2 comments:

Anuradha :oD said...

It wos veri fani! tänk juu! :oD
10:46 AM
Katili said...

tänks, glääd juu laikt :))
3:36 PM

10.3.07

Lauvantakia vimosen päälle

No nyt tuli lipsahdettua Hakiksen halliin ja uunikokoelmassa on pari ribsiä, pari rustoa ja broilerinsiipiä, kaikki juuri muhimassa. Eipäin olis ollut varaa, mutta kun jurmotti kaikki pärjääminen, saatan kyllä joutua ennen seuraavaa rahapäivää pottuja muusilla ;-) senkun sitten vaan, tänään täällä tuoksuu koko illan ihana uuniruoka. Jamikin sai palasen possua, sinne katosi kitoihin, nyt on menossa kanakastikemössö.

Tänään, huomenna ja maanantaina tulee American Idol, ihana kuunnella ja katsella. On vähän eri luokkaa siellä tämä kilpailu. Esmes tämä Lakeisha on ihan taivaallisen upea laulaja ja Blake on beatboxeineen niin söpö ja hienolla äänellä varustettu mies. Ja jopa tämä Amerikan Barbiekin, joka ehkä ei onnistu niin siinä laulussa, on häikäisevän kaunis ja kiiltokuvanlaisen suloinen. Ainahan se pitää olla joku sötnos joukossa, joka on niin "aito" ja näyttää Miss Teen USA:lta. Jännää muuten että siellä ei miesten puolella juuri ole päässyt sellaiset pitkälle pötkimään. Suomen kisoissa ei juuri mitään jännitettävää enää ole, vaikka voihan sitä katsoa, jos ei sitten ota liikaa kupoliin, elikäs tämän Parparan päälle.

Näin tänään bussin ikkunasta jonkun jännän rekkarin ja siinä vähn kelailtuani keksin oivan rekkarin vaikka Henry Saarelle: BYL-511

Jaahah, paras siirtyä telkkarin katseluun. Näemmä. Alkaa taas aivosolut tuottaa levottomia.

9.3.07

Puhallettava Parpara

Tänään olen puhaltanut omaan pikku Parparaani ilmaa posket lommolla. Kävin eläinlääkäriasemalla hakemassa C/D-ruokapurkkeja ja 1,5 kilon S/O-säkin Jamille. Tuossa hän nyt pesee onnellisena itseään namiaterian jälkeen. Suuri autuus pöllähti eteeni marketin tiskillä. Olin juuri ottanut paketin ruispuikuloita ja kurkkasin varovasti kalapuolta. Jippii, Norjan lohi oli tarjouksessa ja ei kun puoli kalaa pakettiin. Koska olin pari yötä sitten tyhjentänyt jääkaappipakastimeni ja eilen kannoin roskiin lievästi vanhentunutta ruokaa, oli nyt melko hyvä tilaisuus kruunata ruisleipä-lohi-ihanuus 30%:lla Voi...eiku Oivariinilla, normaalisuolaisella. Miten se kala voikin maistua näin nautittuna ihan karkilta.

Eilen tuli pillitettyä pitkät itkut Mian tiputtua idolikisasta. Ja kun juuri Mian ehkä tähän astisista parhain esitys Pinkin biisistä vielä..... Minusta on aivan selvää, että ?:sta leivottiin Kallosen (=levy-yhtiön) johdattamana idoli 2007. Kyse ei näissä levybisnesasioissa olekaan niin lahjakkuudesta ja taidoista koskettaa sydämiä. Kyse on kokonaispaketista, jota on helppo muotoilla kaupallisiin tarkoituksiin, ei liian omapäinen artisti ole levy-yhtiölle mieluinen, varsinkin, jos niin kuin tässä kisassa voisi olettaa, voittajalle on takuulla jo sävelletty koko levyllinen materiaalia valmiiksi. Ja Suomen kansa kuittaa, tietysti. Itse asiassa olisin lentänyt pyllylleni, jos Mia olisi pysynyt vielä pidempään mukana. Mia kun ei ole mikään Britney-pakkaus, onneksi. Enkä tarkoita, etteivät muutkin olisi olleet omalla tavallaan lahjakkaita, eivät vain omasta mielestäni erityisen koskettavia. Eilenkin kuului väärien äänien laulamista, joka otti kipeää absoluuttiselle sävelkorvalleni. Sitten pari kosiskelukilpailijaa, joiden keinot syvenee kilvan myötä. Falskit sirkustemput eivät peittäneet taitojen puutetta.

Ahh. Helpotti saada kirjoittaa tuo tänne omaan blogiin.

Joo Parparani on tosiaan ollut harmaalla alueella viime aikoina. Sitten vielä tänä aamuna hoitopaikasta soitettiin, että uusi, juuri vaihtunut lääkärini oli jättänyt toimistolle BDI-lomakkeen täyttämistä varten sekä lähetteen labraan. Kilpirauhaskokeet olivat ihan ookoo, mutta meinasin lyödä pääni makkarin seinään, kun toimistohenkilö sanoi toisen kokeen olevan valproaatin imeytymiskoe. Hip-Heijaa. Kuullun ymmärtäminen miinus 30. Justiinhan tässä on suu vaahdossa selvitetty edelliselle lekurille ja varsinkin hoipalle, että valpro sai kolesterolin niin ylös, että se piti jättää. Ja tämä edellisen lekurin määräämä toinen lääkekin oli pakko jättää sydämen rytmihäiriöiden vuoksi. Ja muutama viikko sitten, kun minä, hoippa ja uusi lekuri istuimme yhdessä, kertasin vielä, ettei minulla ole nyt mitään lääkitystä. Ei siis mitään. Haloo? No hän kirjoitti nelinkertaisen annoksen ilopillereitä, ei muuta. Ja nyt määrää valprokokeeseen.....hmmh. Tutkimattomat ovat tiedon polut. Vaan piruuttani aion selvitä tästä keväästä, vaikka ilman lääkkeitä. Kunhan vain saan B-papereita lisää ja eläkeasian kuntoon. Ja jos en saa, aloitan uuden anomuskierteen, tällä kertaa täyshulluksi pääseminen kiikarissa. Hiihaa, onneksi ei kukaan pakota minua sellaiseen Yksi lensi yli käenpesän-sairaalaan, ettei tarvitse pelätä lobotomiaa. Itse olin kyllä taas kerran lähdössä, mutta Jamin halaaminen antoi jälleen uutta voimaa väistää extriimin hoitotavan. Nyt olen iloinen, että olen täällä kotona lohileipien, Jamin ja telkkarin parissa, enkä makaa sairaalan lakanoissa.

8.3.07

Levytyssopimus Mialle

Adressi osoitteessa http://www.adressit.com/levytyssopimusmialle

7.3.07

Keijun kosketus äidin sydämessä


Lapsellani oli tänään huono olo päivällä, kun soitin hänelle. Elämä tuntui hänestä raskaalta ja tulevaisuus tuntemattomalta. Kun lapsellani on paha mieli, niin on minullakin, mutta silti yritin sanoa niitä sanoja, joita itse haluaisin kuulla, lohduttavia, kannustavia. Ei mennyt omasta mielestäni putkeen ja oli huoli lapsen jaksamisesta. Äsken soitin hänelle ja juttelimme.

Oli kuin keiju, joka hän on, olisi koskenut suoraan sydämeeni puhelumme aikana. Hänellä oli jo parempi olla ja kun sanoin, että ystävät tunnistaa siitä, että he jaksavat olla paikalla huonoinakin hetkinä, hän sanoi : niin kuin sinä.

Kyllä on hienoa olla äiti, kun on tuollainen lapsi.

Vaalilupauksia oksennetaan taas

Kävin Hakaniemessä ostamassa Jamille kolme uutta rapisevaa peltohiirtä, niitä sellaisia pieniä, joita Jami rakastaa. Tuolla hän nyt lennättelee ja nauttii. Itse sain pakottavan tarpeen kirjoitella vaalien aluslupauksista ja kaikesta muusta läpäläästä hieman.

Jako uusiksi, lukee eräässä vaalimainoksessa. Tämänhän voi käsittää eräänlaiseksi postuumiksi toteamukseksi, johan ne nämä Suomen suuret hyväntekijäyhtiöt suorittivat uusiksi jaon jo 90-luvulta alkaneiden suunnitelmien mukaan. Nyt eletään näiden suunnitelmien terminaalivaihetta. Toisessa vaalimainoksessa puhutaan vastakkainasettelun ajasta ja siitä, että se nimenomainen aika on nyt ohi. Takuulla on juuri nyt se vastakkainasettelun aika. Tosin sen ovat eteemme heittäneet, kuin kalutun luun, nämä samaiset sulosuomalaiset yritykset. Ensin suomalaiset työläiset ahkeroivat ja puursivat, niin ruumiillista kuin henkistäkin työtä, jotta Suomi saatiin kasvuun ja hyvinvointia kaikille. Voitot jaeltiin sitten niille muutamille tärkeille miehille, joista olisi jatkossakin hyötyä, vaikkapa esimerkiksi poliittisen päätöstenteon saralla. Homma näyttää mökin akasta toimivan niin, että joko yritykset palkkaavat johtotehtäviin politiikan koulun käyneitä kehäkettuja, jotka takuulla tietävät mikä on homman nimi ja joilla on "oikeita" kavereita sopivissa paikoissa. Tai sitten palkataan oikeat koulut käyneitä nuorempia dirikoita, joista koulutetaan ensin firma- ja sitten politiikkakelpoista yritysystävällistä väkeä. Kummin päin vain, aina on oma mies päättävällä jakkaralla.

Nyt on sitten se firmojen esittelemä vastakkainasettelun aika. Kumitetaan debet-puolelta turhat häiriötekijät, kuten kalliit suomalaiset duunarit, ja siirretään työ tehtäväksi sellaisiin maihin, joissa vielä osataan arvostaa työntekoa ja tajutaan, ettei vastakkainasettelua voi edes syntyä. Kun on ulkomainen työnantaja. Ja köyhyysrajalla elävää duunariporukkaa. Yritykset ikäänkuin näyttävät nyt, mitä se vastakkainasettelu oikeasti tarkoittaa, ei tehdasta, ei työtä, ei rahaa. Repikää siitä köyhät. Mitäs kehtasitte vaatia ja vaatia, tässä se nyt nähtiin mitä tapahtui. Nyt voittoja ei enää uhkaa ymmärtämättömät ja ahneet kotimaan köyhät. Ja eivätköhän ne nämä, joilla vielä työpaikka on, osaa pian puhua oikealla äänensävyllä. Siperia opettaa.

Eilen oli telkkarissa eräs parhaita uutisia yli 15 vuoteen, kun Kiinasta alkoi kuulua veroasiaa. Ja ihan vakavalla naamalla. Kiina haluaa myös osallistua maapallon kuluttamista vastaan ja ainoa keino siihen on verotus. Tähän juttuun vaan mukaan kaikki halpatyövoimamaat. Asetellaan sitten taas vastakkain ja katsellaan toisiamme huolestuneen sympaattisina silmiin.

Jotkut köyhän asialla itseään mainostavat näyttävät ja kuulostavat siltä, että vaalien jälkeen sitä kyllä voidaan lähteä köyhien asialle, köyhä lyö rahat kouraan ja edustaja poistuu neljäksi vuodeksi ostamaan tulitikkuja. Onhan hän silloin ikään kuin köyhän asialla, eihän sitä nyt sentään välttämättä tarvitse mitään aikaansaada.

Ja vanhuksista välitetään taas niin vimosen päälle, samat naamat, joiden päätöksillä mummut nykyään pannaan iltaseiskalta petiin vaipoissaan ja aamulla sitten tullaan, kun ehditään henkilökuntaresurssien puutteessa. Niin samat äänet ovat taas vanhusten asialla ja jos tulos on saman kaltaista, kuin viime vaalilupausten jäljiltä, olisi kai parempi, etteivät olisi nuo jotkut lainkaan vanhusten asialla. Ihan pelottavaa, mitä seuraavaksi, telttamajoitus vanhainkodin parkkipaikalla? Kerroshäkkisängyt köyhien osastolla, yläpedin käyttäjät käännetään kerran viikossa?

Koulutus, juu koulutus. Tässä asiassahan kannattaa keskittyä ulkomaalta tulevien, reilusti maksavien oppilaiden palveluun. Niistähän tulee sitten loistavia esimiehiä suomalaisyrityksiin ulkomailla. Ratkeavat samalla nämä epätasaiset jatko-opintoasiatkin, pakkohan suomalaisten vähempiosaisten on mennä niihin perushoitajien, tiskareiden ja teollisuussiivoojien ammattikursseille. Kunnon maksut vaan jo lukioon, tulee tulevaisuuden oppineet sitten oikeasta yhteiskuntaluokasta eikä tule jatkossa niin kovasti sitä parjattua vastakkainasettelua. Koulutushan on jo nyt itse asiassa vain näennäisilmaista, joten jälleen, kun nämä samat puhujat puhuvat koulutuksen parantamisesta, herää väistämättä ajatus, että ehkä sentään voisivat jättää opiskelijoiden asiat opiskelijoiden ajamiksi. Poliitikot kun ajavat opiskelijat vain yhä tiukemmalle ja kun pappa-ej-betalar, se on soromnoo korkeakouluopinnot tai burn out alle kolmekymppisenä, kun opintovelat lankeavat niskaan. Täytyy olla tosi kutsumusala, jotta jaksaa.

Ja lopuksi niille oikeasti sydämellään mukana oleville, tämän kirjoituksen pahoilla poliitikoilla en viittaa uusiin, rehellisen pelin edustajiksi haluaviin. Toivon vain, että Suomen kansakin ymmärtäisi mitä tarkoittaa, kun jollain ukkelilla on 200 tuhannen euron vaalibudjetti ja jollain kerrossiivoojalla ei. Eduskuntaan valitaan valitettavasti tunnettuja henkilöitä uudelleen ja uudelleen, koska he ovat kaikkialla näkyvillä. Ja vaikka tarvittaisiin todellakin suuri muutos.

Lupauksia rahamahdilta kukkasten ja hymyn kera, lupauksia kaiken jatkumisesta samaan malliin unohtamatta Tarzania ja Janea, lupauksia menneisyyden elämästä ja edesmenneestä työväen puolustamisesta ja lupauksia raamatun tuesta rahastaa, jos on tarvis. Lisää löytyy, kun vaan etsit.

Äänestä oikein, äänestä ihmistä, ei julkkisnaamaa. Ei hurmauskoulun kasvattia. Ei hyvän näköistä ja sliipattua konkaria. Ei rahalla pystyyn pantua hymyä ja empatiaa. Ei sitä samaa, joka jo sotki asiasi ja Suomen asiat. Mummosi ja vaarisi asiat. Lapsesi asiat. Äänestä oikein, niin voit oikeasti vaikuttaa.

Mitä ovat Kokoomus, Keskusta, SDP tai Kristillisdemokraatit tai Vihreät, jollei mikään muutu?

6.3.07

Unta palloon ja ruokaa massuun

Siinä viime aikaiset toimeni. Tänään kuitenkin tein retken Latokartanoon, Jamin ruoka-apteekkiin. Loskaa oli paikat pullollaan. Vaihdoin bussia Viikissä ja ihailin sitä oppilaitoksen sinistä seinää, johon auringon kerä heijastui. Aamulla oli itse asiassa aikainen herätys, oli näpyteltävä päivärahahakemus netissä. Nyt se oli jo yksinkertaisempaa, kun tajusin päivittää Acrobat readerin ja käyttää IE Explorerin uusinta versiota. Pari aiempaa hakemusta on tömähtänyt kiville, on täytynyt selitellä jälkipostissa, että eiku ja eiku.

Jami vetäisi puoli pussillista kanakastiketta ja on nyt sitä mieltä, että loput kanssa tänne ja heti. Hiirtä on heitelty ja haettu vilkkaasti. Eilen Jami sukelsi sohvalle peiton alle ja katselimme telkkaria yli tunnin siinä kahdestaan. Nyt on spagetti kiehumassa ja possun suikaleiden kanssa haudutettujen tavallisen ja valkosipulin joukkoon kaadetaan kohta 5% kermaa. Njam, siinä kelpaa taas popsia.

Vähän on sellaista hiljaista tämä meno minulla, ei kovasti jaksa mitään suunnitella. Paitsi kohta kai on varattava pesutupa ja suoritettava uusi imurointisiivous täällä. No kyllä se siitä, ei se mitään, ettei koko ajan ole jotain suurenmoista tekemässä. Unta palloon ja ruokaa massuun. Olkoon se nyt vähän aikaa mottoni.

4.3.07

Alle


Voi hyvänen aika, pompsahdin pitkästä aikaa tänään vaaka-nimiselle laitteelle ja paino oli alle ??!!!! Hups...käyrä suorastaan näyttää syöksyvän alamäkeä. On pakko kirjoitella kaiken näköistä tänään ja puuhata, Niilo ja Frank nimittäin lähtevät tänään kotiin ja on vähän ontto olo. Mutta voinpihan nyt ainakin hiukan iloita siitä, että Calorie Countin kalorikoulu on tuottanut jatkossakin tulosta. Päätin kuukausi sitten jättää merkkaamisen tauolle ja katsoa miten hyvin olen sisäistänyt nuo ruuat, määrät ja liikunnan. Hyvältä näyttää. Tavoitteeseen (lokakuussa ?? kg) on enää 19,3 kg. Nyt täytyy olla kieli keskellä suuta, että pysyy tämä suunta.

Uudet boksit 3 vuoden päästä

58% kotitalouksista ei vielä ole hankkinut digiboksia 28.2.2007 , eli odottelijoita on aika paljon, syitä riittää, taitaa olla aika oikea arvio, sanon minä.

Eilen lueskelin alan lehteä, jossa oli tallentavia digibokseja ja digitelkkareita testissä.

Ensiksi piti lisätä eiliseen kirjoitukseen, että toki VHS- tai DVD-tallentimilla voi jatkossakin nauhoitella eri ohjelmia, kuin katsoo niihin pitää vain hankkia omat digiboksinsa.

Viestintävirasto: On huomattava, että kodin jokainen tv ja myös videonauhuri tarvitsevat joko oman lisälaitteensa tai kahdella tv-virittimellä varustetun digisovittimen, mikäli niillä halutaan katsoa ja nauhoittaa eri ohjelmia samanaikaisesti.
Testin seitsemästä digiboksista vain neljässä oli kaapelitalouksiin sopiva malli myös, kolme oli pelkkiä antenniverkkovirittimiä. Otin tähän huonoimman ja parhaamman tässä ryhmässä 400-600 euroa. Ikään kuin vihjeeksi, ettei rahalla välttämättä saa eikä hevosella pääse. Digiasiassa. Eräs asia, johon olen törmännyt on se, ettei kaikkiin markkinoilla oleviin digibokseihin vielä ole edes suomenkielistä käyttöohjetta. Jotkut ilmoittavat, että sellainen on tulossa, jotkut eivät edes sitä.

Kahden virittimen tallentavien edullinen peruslaite maksoi 399 euroa, tästä laitteesta löytyi epäloogisesti ja huonosti suomen kielelle käännettyjä ominaisuuksia ja käyttöohje oli liian kevyt tiedoissaan, ei kertonut laitteen kaikista ominaisuuksista edes. Ja kaikkein huonoin ominaisuus oli tällä Inverto IDL-7000 PVR antenniverkkolaitteella, että sitä ei ole lainkaan saatavana kaapelimallina. Eipä kovin kaupunkilainen ratkaisu siis.

Saman testin paras kahden virittimen tallentava maksoi 580 euroa ja siinäkin oli vain yksi maksukortinlukija vaikkakin tämä nimenomainen boksi toimii tietokoneen kanssa kaksisuuntaisesti, suuri osa tietokoneen kanssa toimivista digibokseista toimii ainoastaan tietokoneesta boksiin päin ja näin digiboksiin tallennettujen juttujen siirto tietokoneelle ei ole mahdollista, vaikkapa DVD:lle polttamista varten. Mutta siis tässä ProCaster PVR-6200T antenniverkkomallissa se oli mahdollista. Kaapelimalli 6200C on saman hintainen. Toukokuussa näiden ProCasterien pikkuveli on tulossa Verkkokauppaan, 2 viritintä, ohjelman ja katselun eriaikaisuus mahdollista ja hinta tällä hetkellä 300 euroa. No niin, tuohon suuntaan, pliis ja reilusti. Jos nyt kolmeksi (?) vuodeksi haluaa hieman edullisemman, tallentavan boksin.

ProCasterhan on myös tämän Kansalaisboksin takana, hinnat kortinlukijamalleissa antenniverkkoihin 59,90 ja kaapeliverkkoon 69,90 Verkkokaupasta, joka myös (toistaiseksi) suorittaa päivitykset ilmaiseksi. Kansalaisboksi Conax on peruskatseluun sopiva, ei tallentava.

Lueskelemalla esim. AfterDawnin kaapelidigiboksien käyttäjäkokemuksia saa hiukan kuvaa siitä mikä käyttäjää voi odottaa. Onko laite jatkuvasti tiltissä ja pitää irrottaa töpseliä päivittäin, näkyykö tekstitys väärään aikaan, vähän ennen puhetta, toimiiko teksti-tv enää, täytyykö kaukosäätimellä osoittaa pilkulleen oikeaan kohtaan, näkyykö boksissa menossa olevan kanavan numero, hohtaako vihreä valo alinomaa jne.

 • Eli on näköjään ihan sama minkä hintainen laite on, käytössä tulee ongelmia usein kuitenkin kielen, äänen, kanavien näkymisen, tekstityksen, päivitysten ja/tai suoritusvarmuuden kanssa - harmaita hiuksia tiedossa. Ja lisätään vielä tähän taloyhtiöiden kirjavat kanava-asiat, tässä pieni maistiainen taloyhtiön kaapelin siirtämisestä digiaikaan - onnea matkaan.

DigiTV on sitten taas aika erikoinen juttu tässä yhteydessä. Hintaluokassa 1000-1600 euroa löytyy 26 tuuman digitelkkareita, joista ainoastaan yksi, 1600 euron hintainen, soveltuu myös kaapelitalouksiin, muihin pitää siis joka tapauksessa kaapelikodeissa ostaa useimpiin digitelkkareihin erillinen digiboksi. Sekä myös tietysti nauhoittaviin laitteisiin, oli kaapeli tai ei, telkkarin sisäänrakennetulla digivirittimellä ei myöskään voi nauhoittaa ja katsoa eri ohjelmaa, vaan pitää olla joko tallentava kahden virittimen digiboksi tai nauhoituslaitteille oma/omat digiboksit.

Mutta se, kannattaako kovin paljon satsata tähän digiboksiasiaan vuonna 2007 on sitten jokaisen oma asia, itse kuulostelen tuota HD-teräväpiirtokuvalähetyksiin siirtymistä, silloinhan kaikki nämä tämänhetkiset digiboksit joutuu jälleen vaihtamaan. Markkinoilla ei tällä hetkellä taida olla yhtään teräväpiirtolähetyksiä toistavaa digiboksia, joten niiden markkinointi on vasta tuloillaan. Teräväpiirtolähetyksiin aiottaisiin kuitenkin siirtyä jo 2010. (Keskisuomalainen).

Kirjoittaja on sormet katkuisena kirjoitellut, mutta toisaalta, olen halunnut tuoda esiin ei-niin-paljon puhuttuja asioita, sellaisia, jotka jokamiehen- ja naisen elämään kuitenkin vaikuttavat.

3.3.07

Digiaika aiheuttaa romua nurkkiin

Harkinnalliset ihmiset ovat varmasti jo digiboksinsa hankkineet, mutta itse olen roikkunut sillä kannalla, että haluan erinäisten faktojen tulevan ilmoille ennen ostopäätöstä. No nyt niitä faktoja alkaa olla melko nippu, joten kerronpa teillekin mitä olen saanut selville.

Perusjuttuhan on, että digiboksin pitää olla sopiva asuntosi tv-asennusten mukaisesti, jos talossa on kaapeli, antenni tai satellliitti, digiboksin tulee olla niiden mukainen. Antenniverkon digiboksit on yleensä merkattu kirjaimella

 1. T eli terrestrial, maanpäällinen
 2. C eli cabel, kaapeli
 3. S eli satellite, satelliitti
Monissa kaupoissa esillä olevissa tiedoissa tuo kirjain saattaa olla ainoa, joka kertoo tämän tärkeän asian. Myyjät kyllä sitten kertovat lisää. Jos muuten muutat jatkossa esim. kaapelitalosta antennitaloon, joudut hankkimaan uuden boksinkin.

Ja sitten nämä tärkeät asiat, jotka on hyvä sulatella kaikessa rauhassa ilman verenpainetta:

 1. Televisio muuttuu pelkäksi monitoriksi 31.8.2007. Kanavat viritetään ja valitaan digiboksin kautta, telkkariin ei siis enää voi tallentaa asemia.
 2. DVD-soitin ja VHS-nauhuri muuttuvat pelkiksi toistolaitteiksi. Ohjelmia voi tallentaa ainoastaan tallentaviin digibokseihin, ja jos tahtoo tallentaa eri ohjelmaa, kuin mitä katsoo, pitää olla kaksoivirittimellä varustettu tallentava digiboksi.
 3. Jos televisiossasi ei satu olemaan kahta (2) scart-liitintä, joudut joka kerta vaihtamaan johtoa DVD-nauhurin ja VHS-nauhurin katselua varten, scart-jakojohdon toiminnasta tässä hommassa en ole täysin varma

Ja sitten niihin bokseihin ja hintoihin (MB-hintavertailu). Itselläni on kaapeli talossamme ja kaapelidigiboksien hinnat lähtevät 80 eurosta,

hintaluokassa noin 80-120 euroa on yksinkertaisia pelkkään katseluun sopivia bokseja, yleensä niissä on kortinlukija kaupallisten kanavien katselua varten.

hintaluokassa noin 150-220 euroa on digibokseja, joissa on tallennusmahdollisuus, tosin et voi tallentaa eri kanavaa kuin katsot. Kovasti kirjoa tällä alueella ja mahtavia gigamääriä ilmoitettuna, mutta jos boksissa ei ole kaksoisviritintä, tallennuksesta on iloa vain, kun et itse ole paikalla.

hintaluokassa 350 -650 euroa ovat sitten ne sellaiset kahden virittimen tallentavat digiboksit, joilla on mahdollista tallentaa jopa useitakin eri kanavia ja samaan aikaan katsella eri kanavia. Tässä hintaryhmässä on myös todella kirjavaa tarjontaa, HD-kanavien katseluun tehdyt boksit saattavat hinnastaan huolimatta olla sopimattomia yhtäaikaiseen tallennukseen ja lisäksi Canal+ HD-lähetykset eivät näy tähän astisilla digibokseilla, alkuvaiheen hd-digiboksit eivät ole kiintolevyllä varustettuja tallentavia malleja, vaan ne ovat tulossa myöhemmin. Joten vaihtoa tulee ja jälleen kilahtaa pennoset valmistajien kukkaroihin.

Antenniverkkojen digiboksien hinnat alkavat 35 eurosta, hintaluokassa 35-220 euroa on bokseja, joilla ei voi joko lainkaan tallentaa tai ei voi tallentaa eri kanavaa kuin mitä katsoo. Antteniverkon bokseissakin vasta hintaluokassa yli 350 euroa löytyy kahden virittimen tallentavia bokseja.

Elämäntapamuutos on todella edessä ainakin itselläni, sillä olen tähän asti nauttinut katsomisen vapaudesta ja nauhoitellut päällekkäin tulevia lemppareita ja katsonut sitten nauhalta. Koska kuuluun sellaiseen tuloluokkaan, joka ei noita tallentavia, puhumattakaan kaksoisvirittimellä varustettuja digibokseja hanki, tulee TV:n katseluni syksyllä muuttumaan yksinkertaiseksi. Valitsen ne ohjelmat, jotka katson ja samalla teen päätöksiä useiden lempiohjelmieni suhteen. Sellaisia lopullisia, eli etten enää niitä sitten näe. Ne kun ovat nämä prime time ajat tietenkin pakattuina hyviä ohjelmia monella kanavalla samaan aikaan tällä hetkellä.

Digiajan taivas taitaa olla melko tekniikan museon kaltainen koti, toimintakyvyttömiksi tehtyjä laitteita ja siirtyminen 60-luvun puolivälin yhden kanavan katseluun. Pitäisiköhän alkaa leipoa tv-pullaakin, kahvia ja pullaa Spede-showta katsellessa tai Veikko Kankkosen huimia hyppyjä. Kyllähän nämä ohjelmalehtiset näyttävät koko ajan kasvavien uusintojen suuntaa, siinäkö se nyt sitten on mahdollisuus nähdä missaamansa ohjelma. Onhan toki vuorokaudessa aikaa vaikka kaikki sarjat pyörittää kahteen kertaan, Subilla tämä on ainakin jo tapana. Sitten vain ei parane siirtyä minunkaan takaisin työelämään, täytyy kieli (poskessa) keskellä suuta surrfailla digiboksilla plokkaamassa lempparit vaikka sitten keskellä päivää.

Juu, köyhät pannaan nyt ojennukseen, hyvä päättäjät, tämä olikin jo liian kivaa, Suomen TV ja kaiken näköiset DVD-soittimet ja VHS-nauhurit kaikissa mökeissä. Nyt kun arvioni mukaan 99,9% boksien, ja uusittavien boksien, ja vielä parempien boksien valmistajista on kaukoitäläisiä, on hyvä, että Suomen yritykset ovat tajunneet siirtää omatkin tuotteensa sinne koottaviksi. Kylläpä ovat olleet viisaita he. Sielläpä nyt lapsukaiset surraavat 12 tunnin työpäiviä juotellen kokoon HD-digibokseja ja Nokian hajoavia kännyköitä. Mutta voi, ei se mitään, hankitaan uusia, talous kasvaa ja kaatopaikat täyttyy. Ja onhan vielä työpaikkoja suomalaisillekin, jos vaan ovat tarpeeksi nöyriä pätkätöinä minimipalkalla tekemään. Vaikka siellä kaatopaikalla ;-)

1.3.07

Home sweet home

HOME SWEET HOME MEEMI:

1. Kun astut sisään ulko-ovestasi ja katsot vasemmalle, mitä näet?
Vessan.

2. Minkä värinen matto on olohuoneessasi?
Harmaa, mustat ja punaiset raidat.

3. Kun katsot ulos keittiösi ikkunasta, mitä näet?
Isoja puita ja aamuisin niissä istuvia lintuja.

4. Mitä tavaroita löytyy lavuaarisi reunalta?
Ronnie Rabbit saippuateline kirpparilta, kynsiharja, Dailyn kasvovesi ja puhdistusemulsio, Cien hiussuihke ja kampaamon kiharatöhnäpurkki

5. Mikä on kotisi viihtyisin huone?
Olohuone

6. Mikä on kotisi ihastuttavin yksityiskohta?
Olohuoneen viisikulmaisuus ja koko kodin valoisuus

7. Mikä kotisi yksityiskohta kaipaisi pientä remonttia?
Keittiön seinät pitää pestä, lisäksi pitäisi timpurin rakentaa pesukoneelle tehty tila takaisin kaapiksi. Pesukone on vaihtunut pesutupaan.

8. Mikä on sinulle mieluisin asumismuoto?
Kerrostalossa on puolensa, mutta haaveeni on pikku mökki maalla sienimetsän siimeksessä, oma peruna- ja kasvimaa ja puilla lämpiävä sauna.

9. Missä säilytät imuriasi?
Vaatehuoneen lattialla.

10. Oletko tyytyväinen kotisi sisustukseen?
Olen todellakin, kaikki on mieleistä ja kaunista minun silmilleni.

11. Onko seinilläsi enemmän tauluja vai julisteita?
Tauluja, itse tekemiä ja lapsen maalaamia. Sekä muiden. Haluaisin julisteita myös.

12. Petaatko sänkysi joka aamu?
Kyllä....tai melkein.

Onnex olkoon Mia ja....

8.3.07 finaalissa on sinua kannustamassa eräs hyvin erityinen ihminen. Hänen myötään olen myös ikäänkuin paikalla. Kuin kumman kautta rakas lapseni voitti pääsyn tuohon ensi viikon finaalikonserttiin ja nyt kun Mia on mukana, niinkuin pitääkin, on lapseni kokemus todella mahtava. Ja äidin täällä. SurrrRR olen kärpäsenä mukana paikalla ja kannustan yhteistä suosikkiamme Miaa. Lepää Mia ja muista ulkoilla. Vaan älä unohda sisäistä paloasi. Se on upeaa.

Voi Frank viisas kissa

Frank istui äsken ikkunalaudalla ja menin siihen juttelemaan. Pussasimme ja Frank katsoi ikkunasta ulos ja sitten halasimme. Niilo tuli paikalle ja juttelimme hetken kolmistaan ja sitten Frank lähti pois ja meni eteisen ovelle, hyppäsi ja avasi sisäoven. Voi Frank miten viisas kissa oletkaan. Sydän on syrjällään minulla.

Idolsmenoa

Mia Permanto oli TODELLA MAHTAVA. Siis tyttö joutui olemaan ekana ja hoiti homman kotiin ja ei muuta kuin jatkoon. Herkkyyttä ja karismaa löytyy tässä naisessa.

Tämähän on kalastelukisa, mutta uskon silti että oikea taiteilija ja lahjakkuus erottuu joukosta.
Nyt ensimmäisen kerran sanon jotain tuomarin suulla:

 • Panun esitys meni hissimusiikin puolelle, liian laskelmoitua ja tylsää.
 • Kristianin loirehdinta ei purrut, sori, olisit ollut oma itsesi ennen kuin kaikkien miellyttäjä.
 • Kristiinan esitys oli huonovireinen ja biisivalinta neitsytteemoineen korni. Hänessä ei ole karismaa.
 • Johanna, josta pidän paljon, valitsi väärän kappaleen, hänellä on enemmän ääntä ja taitoa ja karismaa.
 • Ari, samoin kuin Johanna, väärä biisi, kuulosti karaokelta liikaa, Pianoman ruletti ja löydä tyylisi. Arissa on karismaa.
 • Anna on pikkusuosikkini, mutta hän osoitti olevansa liian elämää elämätön tänään, pippuria on, tyyliä ei vielä.

Ja kanssani saa olla eri mieltä tai samaa mieltä, nämä ovat omia mielipiteitäni.

Sattumia

Menin tänään 12:45 hoipalle, mutta hurraa, kaikki valot olivat sammuneet koko paikasta. Ovessa oli ilmoitus, että paikka on tänään auki 12:30 asti. Pyörin siinä myssy kädessä ympyrää ja sitten kaivoin lompakosta ajanvarauskortin esiin. Aikani on huomenna 12:45. Jippii, hyvä minä ja mitä ihmeen suurta eroa torstailla ja perjantailla sitten loppujen lopuksi on, minulle ainakaan. Päätin sitten alkuperäisen suunnitelmani mukaan poiketa arvauskeskuksessa. Runsas viikko sitten alkoivat silmiäni pistelemään neulanpistot ja sitten tuli liimarähmä. Ystäväni katsoi simmuihini ja kysyi minulta, olinko ajatellut, että minulla voisi olla silmätulehdus. No en ollut, kaikkea muuta, pakkasta, pattereita, kissoja, imuroimattomuutta... Nyt sattui kyllä todella erikoinen tapaus, sain kelakorttini takaisin ajanvarauksesta ja kävelin portaat ylös, pistin pyllyn tuoliin ja samassa jo lääkäri kutsui sisään. Onko tämä tuuria vai onko? Ohhoh, ei meinannut mennä tajuntaan. Yleensä kiireellisetkin asiat voi hoitaa vain tulemalla seuraavana aamuna kahdeksalta akuuttijonotukseen. Vaan minä, Hanna Hanhi, kävelin viidessä minuutissa lääkärin pakeille.

No silmätulehdushan se oli, mutta kun lääkäri painoi sormilla silmiäni, ne olivat kylläkin kiinni, tuntui sellaista tusketta, joten hänen mielestään oli parasta mitata silmänpaine. Minä kapusin pedille selälleni ja silmiin laitettiin puudutustippoja. Sitten lääkäri lähti hakemaan paineen mittaushäkkyrää eli

Schiøtzin indentaatiotonometria (luulisin). Ei ollut paineita ja sain silmätulehdukseen antibioottitippoja illoin aamuin kunnes paranee, mutta jotain viikon verran max, sanoi apteekkari.

Kotiin tultua tiskasin, huom. PIKKUtiskin, ja nyt aion laittaa ruokaa ja katsella nauhalta eilisen CSI New Yorkin. Kokoilen tässä voimia kirjoittaa digibokseista ja melko järkyttävistä uutisista, joita digiaikaan liittyen minulle juuri alkuviikosta selvisi. Palailemme.

Voi nenä

nimittäin minun nenäni. On näet käynyt ilmi, että nenäni reagoi kutiamalla ja vuotamalla Frankin ja Niilon läheisyyteen. Olen huomannut tämän suuntaista jo muutaman viikon ajan. Koska se vaan yhä pahenee, olin pakosti ratkaisun edessä. Otin yhteyttä kisupoikien alkuperäiseen äitiin ja kerroin asiasta. Sovittiin, että

Frankin (yllä)

ja Niilon on paras palata kotiinsa. Tällaiset allergiset jutut eivät parane. Turha kysyä olenko allapäin asiasta. Mutta olen silti päättänyt vain hyväksyä tämän asian ja löytää positiivia asioita kaikessa. Kissapojat eivät joutuneet monien kissojen tavoin kurjaan paikkaan elämässään ja löytävät uuden kotinsa ilman traumoja.

Jami, Emppu, Osku, Viiru, Kibi, Leonida ja Sisu ovat kaikki kissoja, joille ei annettu mahdollisuutta tasapainoiseen kissan elämään.


Kibi (yllä) oli miesomistajansa silmäterä ja suvun lempikissa. Sitten tuli morsian, joka ilmoitti että kissa tai hän. Voi pientä kisua, mikä tilanne, yhtäkkiä pakataan koppaan ja naps! kiva elämä loppui. Kibi vietti muutaman viikon Jamin kanssa, mutta pelkäsi Jamia liikaa. Nyt Kibi on Roosa Amanda ja asuu ihanan vanhan rouvan luona kaksiossa, jossa on rakkautta, ruokaa ja leikkipaikkoja sekä ihana lasitettu parveke, jossa he kesäisin viettävät aikaa.

Sisu oli aikoinaan työmiesten ruokkima kulkukissa, joka vietti hetken aikaa luonamme Mökön ja Viirun kanssa. Mutta Sisu ei hyväksynyt uusia kavereitaan ja hänelle löytyi koti nuoren parin luona. Kun nuoripari tuli luoksemme, he olivat käyneet hankkimassa kaikki upouudet kissatarvikkeet ja Sisu meni heidän luokseen ja puskaisi kummankin kättä.


Viiru (yllä) eli ulkoelämää Helsingin roskiksia tonkien ja löysi Hesyn kautta kodin luotamme Mökön kaveriksi ja eli elämänsä vanhuuteen reipasta kissan elämää. Kun soitin Hesarin ilmoitusnumeroon eläinsuojeluyhdistyksestä sanottiin, että heillä on tällaisia ja tällaisia kissoja. Ja sitten on tällainen Kati-kissa, joka saa kohta pennut ja jonka korva on taittunut. Siinä puhelimessa sanoin oitis, että Kati-kissa, josta siis myöhemmin tuli Viiru, olisi meidän uusi kissamme. Viirullakin oli irtoavat ja kutittavat karvat, mutta olin tuolloin kolmisenkymmentä vuotta nuorempi ja hassu sirkustyttö antoi sitäpaitsi imuroida itseään.


Osku (yllä) oli kulkukissan pentu,jonka emo hylkäsi ja työmiehet löysivät. Osku tuli pahvilaatikossa luoksemme eikä edes vielä osannut kävellä ja sitä piti syöttää Tuttelilla muutaman ensimmäisen viikon ajan, aluksi parin tunnin välein. Viiru otti Oskun suojeluunsa ja lopulta vuosia kestäneen epäröinnin jälkeen Osku alkoi luottaa minuun ja lopulta hän oli suloisin ja lempein kissapappa.


Emppu (yllä) oli maatalon kesäkissaparven viimeinen ja tappotuomio oli jo voimassa, sukulaisten avulla Emppu tuli viime hetkellä kotiimme ja oli Oskun ja varsinkin kaikkien lasten ylin ystävä. Emppu eli hienon kissan elämän, erityisen lempeä Emppu oli kaikkien suosikki.


Jamin (yllä) tarina on monille tuttukin, yksivuotias ihana kissapoika joutui viettämään pari vuorokautta kuolleen emäntänsä kanssa ja joutui sen jälkeen sukulaisten tappouhan kohteeksi, kunnes naapuri pelasti Jamin ja lopulta Jami tuli luokseni. Aran Jamin luottamuksen palauttaminen kesti kaksi vuotta.

Leonidan tarina oli kurjin kaikista, sen vastuuton omistaja antoi kissan meille, vaikka selvisi, että hänen olisi kuulunut tehdä armollinen teko ja viedä Leonida piikille. Leonida oli sekä henkisesti että fyysisesti kykenemätön elämään toisissa kodeissa. Hän oli ensin luonamme Mökön ja Viirun kanssa, sängyn alla ja hattuhyllyllä. Sen aikaiset appivanhempani ottivat Leonidan hyvään huomaansa, mutta lopulta heidän oli pakko viedä kissaraukka eläinlääkärille. Olen tänä päivänäkin tuohtunut Leonidan omistajan vastuuttomasta käytöksestä, hän kyllä tiesi asian tasan tarkkaan.

Kirjoittelin noista tarinoista, jotta asiat saisivat perspektiiviä. Eihän se poista pahaa mieltä kokonaan, mutta saa mittasuhteet parempaan järjestykseen. Kysehän on nyt sopimattomasta kemiasta, sille ei voi mitään - eikä se koskaan ole kenenkään syy, ei minun eikä kissojen. Olen sitä paitsi onnellinen, että sain elää nämä viikot Frankin ja Niilon kanssa, upeita ja viisaita kissapoikia - ja erittäin suloisia. Ja jäähän Jami luokseni, lapseni juuri sanoikin, että nythän Jami sitten saa erityistä huomiota. Juu kyllä, varmana saa. On vain hyväksyttävä tämä juttu ja jatkettava eteenpäin. Kyllä se siitä. Eteenpäin, sano mummo lumessa.


Tässä yllä vielä Mökkö, joka taisi olla ainoa kissamme, joka tuli ilman ikäviä mutkia kotiimme.

Ei kommentteja: