18.10.07

Pallohiiren sukupuutto

Pari päivää sitten uuvahti hyvin palvellut tietsikahiireni. Kun aikoinaan ostin tämän uuden koneen, tuli siinä mukana optinen hiiri, langaton kuten näppiskin. En tykännyt siitä kovinkaan, siinä oli varsinkin Mahjongia pelatessa sellainen viive, että potutti. Sitten se, laistensa tapaan, lakkasi toimimasta. Ei auttanut mikään valmistajan resetointiohje. Kaappiin uusi ja esille vanha. Tämä nyt siis juuri uuvahtanut hiiri on ollut monessa mukana, laskin sen varovaisesti olevan 16 vuotta vanha ja koko ajan kovassa käytössä. Se tuli luokseni konttorilta poistettujen tavaroiden joukossa. Mutta koska siinä on siis tuo kumipallo sisällä, sen on aina saanut toimimaan hyvällä ja hellällä putsauksella ja kunnollisella hiirimatolla, josta ei lähde pölyä tai nukkaa.

No tänään suuntasin Ruoholahteen Verkkokauppaan ja totesin hyvin pian, että kumipallohiiret on päätetty saattaa sukupuuttoon. Selvähän se, ne uhkaavat pahasti miltei kertakäyttöisten optisten hiirien sukupolvea. Tämä sukupolvi on kloonattu halpatuontimaissa pikkuisin, nälkäisin sormin ja idea on, että tuottajan taskuun satelee suuret setelit kaikesta kämäsestä pelle-elektroniikasta. Kaatopaikat pullistelevat kohta käyttökelvottomia, langattomia, optisia hiiriä. On siinä kaatiksen rotat ihmeissään. Katsellessani näitä mitä kummallisimman näköisiä härveleitä, totesin niiden hintojen edustavan muotia, ei tekniikkaa. Perusoptinen hiiri oli siinä 18 euroa, superpelioptinen jotain yli 70 ekee. Kaupassa iski paniikki, mietin kaikkia kilikalikauppoja ja kierrätyspaikkoja, joista voisin käydä rohmuamassa lanka-pallo-hiiriä loppuelämäni käyttöön. Verkkokaupan neuvonta kuitenkin löysi yhden mallin vanhanaikaista hiirtä, ei edes maksanut kuin alle 13 euroa. Tässä se nyt on palvelualttiina ja nopeana kuin mikähäkkinen.

Mutta aion todella nuuhkia ilmaa kierrätyshiirien suuntaan lähitulevaisuudessa, minä haluan langallisen kumipallohiiren. Piste.

Ei kommentteja: