15.10.07

Täällä taas


Juuri äsken kävi kaksi nuorta miestä hakemassa ruokailutilan koristeet, tässä edesmenneet hyötyesineeni, lisäksi lähti joustinpatja, joka palveli tosi hyvin, ihmisiä ja kissoja. Varsinkin edesmennyt Osku-kissa rakasti kaivella patjan sisuksia esiin kulmista, aina oli sellaista pöpperöä lattioilla leijumassa. Nyt nukun kovalla sängyllä, jossa on kova patja, eipähän ainakaan pyörähtäessä tipahda sängystä, niin kerran tapahtui.

Liidelissä ei ollut jumppapalloja, mutta sain hyvän vihjeen ja taidan käydä tarkistamassa asian kaupungilla, jonne olen tässä juuri kohta lähdössä.


KLIKKAA YLLÄOLEVAA JA KÄY TUKEMASSA TEHYÄ nimelläsi

Nyt tahdon ehdottomasti tukea sairaanhoitajien toimia luvattujen korotusten saamiseksi. Tarkoitushan oli, että sairaanhoitajien palkallinen asema olisi tullut koulutuksen pituutta ja vaativuutta vastaavaksi. Mutta nyt on siis tilanne se, että tuota sairaanhoitajien hakemaa palkkaeroa ei ole saavutettu. Tämä tärkeää työtä tekevien ihmisten joukko on kiltisti puurtanut monet palkkaneuvottelut läpi ja on kunnioitettavaa, että vihdoin he nousevat seisomaan ja sanomaan seis! Vaadittu korotus on ns kuoppakorotus ja 2,5 vuoden kuluessa maksettava. Lopputuloksena sairaanhoitajan vähimmäispalkaksi tulisi 2190 euroa kuukaudessa. No tuollahan väläytellään jos mitä jo nyt maksettavaa palkkaa, mutta uskon vahvasti, että tilastoja on käytetty melko suruttomasti työnantajapuolen hyödyksi. Kyllähän yövuoroilla ja viikonlopputöillä saadaan palkkataso nousemaan, vaan niinpä joutuu myös sairaanhoitaja raatamaan epäinhimillisiin aikoihin ja poissa perheen luota.

Käsi sydämelle siis, kuka olisi valmis kovaa koulutusta vaativaan ammattiin, jossa virheitä ei suvaita ja työajat ovat kolmivuorotyötä huonommalla palkalla kuin keskimääräinen ansio pari vuotta sitten oli? Vuoden 2005 Tilastokeskuksen laskelmista otin tämän otteen:

Palkansaajien säännöllisen työajan keskiansio oli loka-joulukuussa noin
2 510euroa kuukaudessa

Miehet ansaitsivat keskimäärin noin 2 780 ja naiset 2 240 euroa.

Kuukausipalkkaisten keskiansio oli noin 2 630 euroa ja tuntipalkkaisten laskennallinen kuukausiansio 2 130 euroa


Toivon onnea hyvään ratkaisuun ja rohkeutta kestää tämä raskas aika kovine paineineen. Varsinkin sellaisten ajattelemattomien kansalaisten puheet, joissa ei ole päätä eikä häntää. Tämähän on ainoa tapa saada kansakuntamme terveydenhoidolle sen ansaitsema kunnioitus ja houkuttavuus jäädä Suomessa saadun koulutuksen jälkeen Suomeen myös työhön. On ajattelun muutoksen aika, tärkeästä työstä täytyy maksaa tärkeän työn palkka. Huolimatta siitä, onko ala naisvaltainen tai ei. Minä ainakin seison tukenanne ja arvostan tekemäänne ratkaisua ryhtyä tällaiseen ammattiin näillä nyt voimassaolevilla pelisäännöillä. Toivon, että vaatimuksenne otetaan vakavasti ja asiaan saadaan viimein parannus. Teitä ilman meillä ei kellään ole hyvä olla Suomessa.

Ei kommentteja: