20.3.08

Mia Permanto on poissa


Syvä osanottoni Mia Permannon perheelle menetyksen johdosta. Voimia surun kanssa kulkemiseen.

Suuri suru iski äsken, kun sain tyttäreltäni tekstarin, että Mia Permanto on kuollut äkillisesti eilen. Tämä Idolseihin osallistunut herkkä, nuori taiteilija oli kuollessaan vasta 19-vuotias. Itse olin heti ensimmäisen koelaulun kuultuani suuri Mia-fani. Mahtavan upealla äänellä ja herkällä tulkinnalla Mia Permanto sai minulle aina kyyneleet silmiin, nousin myös aina tuolistani seisomaan hänen esitystensä aikana. Katselin häntä aina näissä lavan takaisissa pätkissä ja näkyi aina lohduttelevan muita. Hän oli iloinen, mutta sai herkästi kyyneleet silmiinsä. Kuten hän itse sanoi, olen vuoristorata. Tyttäreni kuului myös Mian suuriin ihailijoihin, olemme yhdessä käyneet kevättä yleensäkin läpi. Eihän ole kulunut aikaakaan siitä kun lahjakas nuori taiteilija Mandi Lampi, 19 v, poistui äkillisesti keskuudestamme.

Mia Permanto oli juuri alkanut levynteon Helsinki Music Worksin kanssa. Lisäksi hän oli vieraillut Christal Snow:n ensilevyllä, joka julkaistaan piakkoin.

Mian esitys biisistä Ironic on ja pysyy väristyksiä nostattavana, tässä tapauksessa se saa varsinkin lisävärinää aikaiseksi kuunnellessani. Onhan ironista, että mahtava luonnon lahjakkuus juuri ennen levyn teon alkua äkillisesti kuolee. Toivottavasti tämä YouTube-esitys saa olla YouTubessa meille Mia Permantoa muistaville ja sureville, ettei mikään levy-yhtiö sitä nyt juuri poista. *edit* no pisti, mutta minä laitoin itse uuden.

Lepää rauhassa Mia ja toivottavasti siellä saat pian tosi hyvän bändin kasaan, tulen sitten joskus aikoinaan kuuntelemaan, ihan livenä.

IS uutinen
IL Uutinen

Lainauksia omasta blogistani:

9.3.2007 Eilen tuli pillitettyä pitkät itkut Mian tiputtua idolikisasta. Ja kun juuri Mian ehkä tähän astisista parhain esitys Pinkin biisistä vielä..... Minusta on aivan selvää, että ?:sta leivottiin Kallosen (=levy-yhtiön) johdattamana idoli 2007. Kyse ei näissä levybisnesasioissa olekaan niin lahjakkuudesta ja taidoista koskettaa sydämiä. Kyse on kokonaispaketista, jota on helppo muotoilla kaupallisiin tarkoituksiin, ei liian omapäinen artisti ole levy-yhtiölle mieluinen, varsinkin, jos niin kuin tässä kisassa voisi olettaa, voittajalle on takuulla jo sävelletty koko levyllinen materiaalia valmiiksi. Ja Suomen kansa kuittaa, tietysti. Itse asiassa olisin lentänyt pyllylleni, jos Mia olisi pysynyt vielä pidempään mukana. Mia kun ei ole mikään Britney-pakkaus, onneksi.

8.3.2007 Levytyssopimus Mialle Adressi osoitteessa http://www.adressit.com/levytyssopimusmialle

1.3.2007 Onnex olkoon Mia ja... finaalissa on sinua kannustamassa eräs hyvin erityinen ihminen. Hänen myötään olen myös ikäänkuin paikalla. Kuin kumman kautta rakas lapseni voitti pääsyn tuohon ensi viikon finaalikonserttiin ja nyt kun Mia on mukana, niinkuin pitääkin, on lapseni kokemus todella mahtava. Ja äidin täällä. SurrrRR olen kärpäsenä mukana paikalla ja kannustan yhteistä suosikkiamme Miaa. Lepää Mia ja muista ulkoilla. Vaan älä unohda sisäistä paloasi. Se on upeaa.

1.3.2007 Idolsmenoa: Mia Permanto oli TODELLA MAHTAVA. Siis tyttö joutui olemaan ekana ja hoiti homman kotiin ja ei muuta kuin jatkoon. Herkkyyttä ja karismaa löytyy tässä naisessa.
Tämähän on kalastelukisa, mutta uskon silti että oikea taiteilija ja lahjakkuus erottuu joukosta.

22.02.2007 Onneksi olkoon Mia Permanto: Täällä hurraa-huudot kaikuivat ja kissat juoksivat karkuun, kun tuomaristo valitsi AINOAN OIKEAN eli Mian finaaliin. Nyt näytä niille tyttö, sinähän olet laulajana kaikista parhain koko porukasta. Jeeeeeeeee! Kaikki peukut ja varpaatkin on pystyssä sinulle, olet juuri herkkyytesi vuoksi niin hyvä.

7.2.2007 Ihan pakko juoruta: Lapsi oli karaokessa ja sielläpä oli Idols Mia myös. Mia lauloi kuulemma vielä vaan upeammin kuin telkkarissa. Lapsi oli sitten mennyt sanomaan Mialle, että tykkäsi niin paljon, että kyyneleet olivat tulleet siitä Ironic-esityksestä. Mia oli kiittänyt ja halannut lasta. Mia Permanto oli luonnossakin ihana ja lämmin luonne kertoi lapseni, joka on sanojensa mukaan heti ostamassa Mian levyn, kun tulee kauppaan. Äiti täällä myös haluaa levyn. Aika hyvä vainu minulla sitten oli sieltä Turun karsinnoista alkaen. Mahti tyyppi, joka kaiken lisäksi on äärettömän lahjakas laulaja. Sekä Mia että lapsukaiseni.

4.2.2007 Mia Permanto on ihana: Hyvä laulajamittarini toimi taas, kun Mia Permanto lauloi Idols semifinaalissa Ironic-biisin. Herrajestas tuo tyttö on ihana laulaja. Kyyneleet vaan valui heti ensi sävelistä alkaen ja kun tuli kertosäe aloin itkeä ihan ääneen, hokien hyvä Mia ja miten joku voi laulaa noin hienosti. Tuomarit nyt voi vetää biojätepussit päälleen ja hypätä kompostiin, olivat niin tämän yhden laulajan puolella, että melkein haiskahti koko homma. YÄK. Mutta se ei Mian suoritusta ja minun ihailuani pilaa. Jään odottelemaan. Jännittää äänestys, itse veivasin tekstareita varmaan kymmenen kappaletta. Ja ihan liikuttavan kaunis hetki oli, kun sekunti Mian laulun jälkeen kännyni soi ja lapseni siellä myös nyyhkien kertoi myös itkeneensä Mian laulun ajan. Se on kumma juttu, niin kuin lapsikin sanoi, ei vain voi mitään sille, että itku tulee ilmoille, kun kuulee sielukasta ja taitavaa laulua. Sellaista aitoa, hyvää ja pilaamatonta. Onnea Mialle äänestykseen ja kaikkeen sen jälkeen tulevaan. Mia nähdään julkisuudessa takuulla, tavalla tai toisella, niin valloittava persoona hän on.

14.1.2007 Idols kasteli taas yöpaidan : Hui vieläkin on väristyksiä, oli kyllä niin ihana ilmestys, eläytyminen ja laulaminen Turun karsintojen joukossa tämä numero 4018 Hanna-Mia Permanto, joka lauloi Stronger- kappaletta. Tässä on tyttö, jossa on sitä karismaa ja ainesta, mutta myös sitä suloista, ihanaa herkkyyttä ja heittäytymistä laulun mukaan. Tykkäsin kybällä. Hyvä Mia ja onnea jatkoon, en yhtään epäile ettet olisi finaalissa. Ja kun Mia puhui ruotsia, sekin oli tosi sikanastan kuuloista, sanomakin siinä ;-) mä tykkään riikinruotsista. Ainakin Mia on mun suosikki. Viime vuonna suosikkini oli Agnes heti alusta.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Myötäelän sinun kanssasi. t. marski ISO HALAUS SINULLE

Katili kirjoitti...

Kiitos Marski, olen aivan raiteiltani, oli niin rakas minulle tämä Mia, vähän omaa itseä, vähän omaa tytärtä....

Juliet Parrish Radha kirjoitti...

Voimia sulle! Otit Mian jotenkin omaksesi, joten tämä on sinulle vaikeaa!

Katili kirjoitti...

Anuradha, kiitos, niin on, Mia tuli sydämeeni.

Saara kirjoitti...

Oi, Mia oli minunkin suosikkini siinä kisassa.

Katili kirjoitti...

Saara :)