7.6.08

Hauska päivä

Aikani aamulla katselin sormieni ällötystä ja pinkaisin viuhaa vauhtia Malmin päivystysterveysasemalle. Viidessä minuutissa olinkin jo ihanaisen sairaanhoitajan tutkittavana. Sain kehuja! Kuvitelkaa, minä sain kehuja, että olin suorittanut erinomaiset ensioirehoidot. Mätää ei ollut ja minuutin kestänyt verikoe selvitti, että CRP oli 8, eli alle sen viitearvon, joka on 10. Sitten hoitaja rakensi kermakakun erittäin kalliista palovammalääkkeestä. Minä vitsailin, että kynttilät onkin jo poltettu. Kaksi sormea laitettiin samaan pakettiin, niin ei minua houkuta joka paikkaan niitä tökkiä. Tämän siteen pidän huomiseen, huuhtelen, tutkailen ja jos näyttää hyvältä, pistän rasvasiteen ja laastarin. Sairaanhoitaja sanoi muuten, että vetyperoksidi on hyvä puhdistusaine haavoihin, jollainen minulla keskisormessa on.

Siitä tuli mieleen lapsuuden haavat. Minun mielestäni oli erityisen jännää ja kivaa, kun vaikka varpaan haavaan laitettiin vetyperoksidia ja se kuohui ja suhisi. Se nipistelykin tuntui mukavalta. Vetyperoksidi, tai vetysuperoksidi, kuten sitä ennen kutsuttiin, sopii myös toiseen kokeilutarkoitukseeni. Kerron myöhemmin. Karvakieltä en kuitenkaan ajatellut hankkia.
5–8 %-liuokset luokitellaan ärsyttäviksi aineiksi. 8–50%-liuokset luokitellaan terveydelle haitallisiksi aineiksi. Tätä voimakkaammat vetyperoksidiliokset luokitellaan hapettaviksi ja syövyttäviksi aineiksi. Jatkuva vetyperoksidin käyttö suuvedessä – laimeanakin – saattaa aiheuttaa ns. karvakielen eli kielen filiformisten papillojen liikakasvun.
Uutinen, jonka laitoin Vuoristoradalle tänään, ajattelin että jos vaikka kiinnostaa heitä, jotka pitävät Kristian Meurmanista.(siis muitakin, kuin minä)

PS. Pitihän mun tietysti tiskata vähän, että saan ruokaa. Muovipussikäteni on hyvin NykyTaidetta

3 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

No hyvä, että lähdit näyttämään sormiasi. Älä nyt innostu liikaa tiskaamaan, vaikka tuo muovipussi on aika cool...:)

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä joo että sait siihen hoitoa. Toivottavasti sormet paranee pian!

Katili kirjoitti...

Susupetal ei huolta liiallisesta tiskaamisesta ;-O

Marina, eiköhän ne tuosta nyt!