14.6.08

Päivän herkistelyt

Lapsi meni tapaamaan mummiaan, minun äitiäni. Kuulostaa ihan jokapäiväiseltä asialta. Ei vaan ole. Ei ole. Ja nyt kun se tapahtui olen herkistellyt koko päivän. Äsken puhuin äidin kanssa. Heillä oli ollut ihana kahdenkeskinen monituntinen tapaaminen. Tiedän ainakin, että äitini on superonnellinen. Luulen lapsenikin olevan. Terveisiä sinne Aurajoen maisemiin. Huomenna näen varmaan myös lapsukaisen uuden ajopelin. Taitaa tässä äitikin saada kyytejä. Harras toive olisi päästä jossain vaiheessa käymään Salmella kahdestaan. Ehkäpä toiveeni toteutuu.

Ei herkistävää oli lukea erään miehen julistus kansakunnan poliittisesta tilasta. Reipasta nostaa kissan häntä ihan itse, kun on juuri siinä poliittisen kriisin keskipisteessä, eli sanoisinko kauniisti aiheuttamassa sitä. Kunnon meininkiä, loistavaa tragediaa....joo ihan ilman ässää.
- Tässä maassa ei ole poliittista kriisiä, Vanhanen määritteli viitaten jatkuvasti vellovaan keskusteluun vaalirahoituksesta.

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eivätkö lapsesi ja äitisi ole olleet oikein väleissä tai tekemisissä? Tosi hienoa että nyt sitten tapasivat! Mummelit ovat aina niiiin onnellisia kun tapaavat lapsenlapsiaan. Tosi outoa että mulla ei ole enää mummoa, kun yhessä vaiheessa niitä oli KOLME!

Mä en tajua vaalirahoitusjutusta mitään. Onko se niin että Vanhasella oli omia rahasotkuja?

Laitoin sulle liudan kuvia, toivottavasti ei oo liikaa ja toivottavasti siitä ei oo liian iso työ!

Katili kirjoitti...

Marina, olivat hiukan etäiset ne suhteet, ei mitään riitaa tai sellaista, vain etäiset. Mullakin on ollut kolme mummoa. Yhtä en koskaan tavannut, hän kuoli paljon ennen kuin synnyin. Seuraavan mummon tapasin ollessani kovin pieni, on vain hämäriä muistoja. Hänkin on jo kuollut. Kolmas mummo oli oikea maalaismummo. Hänkin ikävä kyllä kuoli jo kolmisenkymmentä vuotta sitten.

Taisi olla vähän yhdellä jos toisellakin niitä sotkuja.

Just äsken laitoin sulle tulemaan pienempia photoja, ei todellakaan ollut mitään vaivaa. Upeita kuvia!!!!

Anonyymi kirjoitti...

Mä oon kyllä nähnyt kaikki mun mummot, yksi oli äidin mummo - oltiin tosi läheisiä ja sukulaissieluja. Isänäiti oli tosi etäinen, ei tuntunut oikeestaan mummolta, mut oli kuitenkin.

Kuva on siälä. Eikä ees kirpassu! Ajattelin jotenkin et ois suurempi juttu panna oma pärstä nettiin. =D Valitsin tuon mutta merkitsin pari muutakin vaihtoehtoa, niitä voi sitten vaihdella kun tohon kyllästyy.

Anonyymi kirjoitti...

Mulla alkaa heti kiristään takahampaita, kun kuulen Vanhasen äänen tai nään sen kuvan jossain.

Kumma juttu, että Vanhanen pistää koko vaalirahoitusjupakan opposition piikkiin, eikä itse suostu antamaan tietoja omasta vaalirahoituksestaan.
Keksii kaikenmaailman syyt tälle "poliittiselle ajojahdille" joka on kohdistettu pääministeriä vastaan.

Kaikkien niiden täytyisi kertoa vaalirahoituksensa ja vielä ne linkit mistä ne tulee. Ties minkälaisia kytköskauppoja niihin liittyy =P.
Niin kuin on liittynyt maailman sivu.

Täytyy lähettää Vanhaselle hiekkalaatikkolelut, jos se osais leikkiä niillä paremmin.

Anonyymi kirjoitti...

Sydänalaa lämmittää tuo tyttäresi ja äitisi keskustelutuokio.
Mun isällä on Poitsuun sellaiset "hyvää päivää kirvesvartta" - välit ja se juontaa juurensa siitä, ettei niiden välit oo sen kummemmat kuin mulla ja isällä.


Sun äänelle ja tyylille sopis varmaan Carolankin (Standertskjöld) biisit, esim. Rakkauden jälkeen.

http://youtube.com/watch?v=ClAGYVvzQAM

Katili kirjoitti...

Marina, hyvältä näyttää kuvanen. Kävin siellä kommentoimassakin jo eilen.

Anne, ollaan samassa hampaidenkiristelyklubissa. Siinä ukossa on jotain sellaista. On todella omituista, että hänen vaalirahoitusjuttujaan ei siedä tuoda valoon. Kun on niin rehti ja rehellinen mies. Oliskohan joku tekstaillut niistä rahoista? Sitten saataisiin tietää. Vai joko on luvattu hallituksen tukea yrittäjyydelle, ns. turvat tukkoon periaatteella?

Kyllä ne munkin tyttären ja mumminsa välit siitä entisen ajan minä ja äiti-suhteesta juontaa. Nyt vaan olemme korjanneet asiaa todella mahtavalle tasolle, avoimet ja lämpimät suhteet on sekä äidin että systerin kanssa.

Carola S. on yksi mun idoleja, olen häntä kuullut keikallaankin, kun silloinen poikaystävä soitti tautabändissä.

Juttu näissä lauluissa ja niiden valinnassa on, että jos haluan taustan, se pitäisi olla midiä. Ja sellaisia ei juuri suomibiiseistä löydy. Jos taas laulan ilman säestystä, laulun pitäisi olla sellainen, joka sopii sellaiseen.

Anonyymi kirjoitti...

Mies hävitti johonkin koneeltani sen äänijutun, en ymmärrä miten se voi tuhoutua lopullisesti niin ettei sitä löydy edes expertin voimin... joten harmikseni en voi kuunnella laulamistasi. =/

Olen itsekin tosi tyytyväinen kuvaan. Noitavoimat huraa! (Joskus oli semmonen bändi jolla oli hassu nimi Noitalinna Huraa...)

Oliko se just Vanhanen, jota Berlusconi (?) vitsaili Suomen seksikkäimmäksi mieheksi. Siis hyi olkoon, mun mielestä YKSIKÄÄN suomalainen miespolitiikko ei ole seksikäs!!! Karseita vanhoja ukkoja, kuivia kuin paperi. Yrpsis.

Katili kirjoitti...

Marina. Äänen katoaminen on kurja juttu, itsellä kävi kerran vanhassa koneessa niin. Syyt ovat yleensä ajurin päivityksen puuttumisessa tai järjestelmän virheessä. Äänikortin ajurien löytäminen taas riippuu siitä mikä nimenomainen ajuri juuri sinun koneesi äänikortissa on.

Joskus ongelma on niin hankala, että pitää tehdä dramaattisempia kikkoja. Äärimmäisin niistä on järjestelmän uudelleen asentaminen. Sitä ei kuitenkaan kannata edes harkita, jollei ole omat tiedostot ensin tallennettuna. Paras Back-Up tallennuspaikka on uudelleen kirjoitettava DVD-levyke, sinne mahtuu paljon.

Ennen järjestelmän uudelleen asennusta on kuitenkin vielä paljon muita juttuja, joita kannattaa yrittää. Järjestelmän palauttaminen palautuspisteen avulla ei esimerkiksi pyyhi tietoja.

Mutta kaikkein ensimmäiseksi olisi tutkittava sisusten toimivuus tarkistustoimenpiteillä. Surraako siellä audiojärjestelmä (äänikortti) ja siitä eteenpäin vasta sitten antamaan tekohengitystä. Joskus saattaa nimittäin myös käydä niin, että itse äänikortti on ottanut ja päättänyt lähteä eläkkeelle. Silloin parannuskeinona toimii ainoastaan uuden äänikortin hankkiminen ja asentaminen.

Ei siis ole mitään yhtä tapaa tutkia äänen katoamista, eikä niin ollen myöskään yhtä tapaa korjata asiaa.

Huomaatsä, mä olen ihan innoissani selittämässä, nämä on mun lempiaiheita. Arvoitusten ratkaiseminen tietokoneissa.

Itse kaikenlaista sählänneenä (olen kuin se lapsi, joka hajottaa kellon, että näkee miten se toimii) suosittelen, että itse ei lähde tutkimusretkelle ilman riittävää tietoa. Voipi sitten käydä niin, että menee vielä muutakin kuin ääni. Arvaa miksi sanon? Mulla meni oma harjoitustietokone sitten ihan tilttiin. Mutta sen kautta opinkin kyllä tosi paljon. Nyt ei enää tilttaile.

Anonyymi kirjoitti...

Hoh, olipas siinä tietokonepläjäys! En ymmärtänyt paljoakaan. Voinpa miehelle yrittää solkata tuota seuraavaksi. Tai sitten toivon kimppalahjaksi jotain uutta perusläppäriä... =) Tämä on muinainen ja Englannista ostettu, joten ei ole edes ö- ja ä -kirjaimia näppiksessä, nekin piti jostain virittää.

Anonyymi kirjoitti...

Ihquu. t. marski :)