28.6.08

Tsyget makkarissa


Raahasin sitten oman ja tyttären tsygen makkariin kauppamatkan päätteeksi. Tarkoitus on korjata tyttären pyörän tsimahtanut vaihdevaijeri tai ohittaa sen käyttö. Ja muutenkin vähän sitä huoltaa, satulaakin pitää kait nostaa hiukan. Ja öljytä ketjut yms. Omani toin ylös siksi, että en tiedä milloin voin seuraavan kerran istua satulassa ja näkyi olevan ukaasi, että syksyllä merkitsemättömät pyörät heitetään roskalavalle. Arvatkaa kuka on kieli pitkällään siellä silloin just tasan. Jos vaikka uuden pyörän hankkisi, eli prameasti sanottuna, kakkospyörän. Olis kiva, jos saisi sellaisen munamankelin, jonka voisi ihan itse Miranolilla maalata miten ufoksi tahtoo. Pitäkää peukkuja. Mutta olkoon nyt tuolla makkendaalissa, turvassa, kumpainenkin. Pistän työn pyörärempan ensin, sitten vasta voi ajatella lattioiden siivoamista. Se on isojen asioiden moppaus, imurointi, pesu ja huuhtelu. Kivaaaaaaaaaaa......menee muuten paljon kaloreita. Pitää tapahtua vasta eläkepäivänä, että on sitten mitä mättää tilalle ;-)

Eikä sitten tällaista (eilinen ruoka) korvistakin jo tulee ulos 69 sentin pullat ja piffit. Nuo kirsikkatomaatit sen sijaan ovat aivan ihania, ajatelkaa 39 senttiä 500gr. Eivätkä vieläkään ole menneet pilalle, vaikka ennen juhannusta ostin. Huomasitteko muuten, että pelaan venäläistä rulettia? Joo-o, olen alkanut syödä kananmunia. Joku minussa huusi kananmunia, joten pakko on syödä, kolesterolista nyt viis. Kuolen minä kuitenkin, tupakkaakin poltan, juon, en liiku, syön rasvaista ruokaa, syön paljon lääkkeitä, olen keski-ikäinen, ylipainoinen, hullu.....*hihi* valinnanvaraa on.

15 kommenttia:

Juliet Parrish Radha kirjoitti...

Kolesteroli ei yksinään kuulemma niin paha asia olekaan, mutta tottakai ei kannata ihan kauheasti kananmunia (esim.) syödä, vaikka minä rakastan paistettuja kananmunia ja ruisleipää! ;o)

Anonyymi kirjoitti...

Mää aattelin tehdä vanhanaikaista miljoonakastiketta ja keittää perunoita ja "lisäkkeeksi" silliä). Taitaa olla ihan yhtä epäterveellistä, kananmuna vastaan silli.

Nyt löytyy JÄLKEEN-kuvia.
Huoh !
=D

Katili kirjoitti...

Anuradha, ei liikaa, totta puhut. Silloin tällöin kunhan paistelen muutaman. Mun syntinen herkku on tuore ranskanleipä ja paistettua kananmunaa. Mmmmm.

Anne, mikä nyt sitten EI olisi epäterveellistä. Kuulostaa hyvältä, onkos se miljoonakastike sellainen munakastike? Jaa kuvia, täytyypäs tulla katsastamaan uurastuksesi tuloksia.

Anonyymi kirjoitti...

Mietin kotvasen, mikä on "tsyge", mutta kuva auttoi, ja kiäli-ihmisenä arvelen sanan tulevan ruotsin cykelnistä? Tuli sitten mieleen lukion ruotsin opettaja, joka _jokaikinen_ kerta luokkaan astuessaan sanoi: "Hej på er alla!" Alkoi ärsyttää jo parin viikon jälkeen...

Minä syön munan joka pv, parhaana kaksi. Kolesteroli on ok. Ei se välttämättä munista nouse, tai rasvasta. Isän työkaveri on langanlaiha, juoksee, syö kalaa koska itse kalastaa ja on ultraterveellinen mutta sillä on sairaan korkea kolesteroli. Eli vaikea sanoa mistä toisille se tulee, toisille ei.

Katili kirjoitti...

Hej på dig Marina ;-) Tuo tsyge tuli lapselta, kun se aina hoki, niin minuun tarttui. Voin hyvin kuvitella sen ruåtsin open sisääntulon ja sitten sen sekunnin hetken ennenkuin se TAAS sanoi sen saman....iiiiik!

Joo, joillain tosiaan on luontaisesti korkea kolesteroli. Minulla on lääkkeet nostaneet sitä. Punariisi vie sitä alas. Siksi uskallan vastustaa noita ruokasuosituksia vähäsen. Eihän tässä oikeasti kohta mitään saisi ihminen tehdä. Kusi sukassa istua orjana kilometritehtaalla ilman kusitaukoa ja syödä lounaaksi salaatinlehden.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt on kuule messevä olo !
Sain makkarin siivottua, kävin saunassa ja pääsin sit suoraan ruokapöytään.
Miljoonakastike on jauhelihakastiketta =). Poitsu sen teki. Oon sitä jo jonkun aikaa opettanut tekeen oikeeta ruokaa. Jauhelihakastikkeenkin se tekee "kaikkien taiteen sääntöjen mukaan" =O.

Saat sit syödä ranskanleipää ja paistettua kananmunaa munkin puolestani. Mää en erityisemmin niistä välitä.
=P

Kaikkee muuta mää sit melkein syönkin. Ja sen kyllä huomaa...

Anonyymi kirjoitti...

Unohdin kertoa omasta kokemuksestani pyöristä makkarissa. Kun asuin Venäjällä, vuokrasin kotini yhdelle kaverilleni, joka otti sitten venäläisen kaverinsa makkariin asumaan, koska vuokra oli niin kallis. Tämä täysin välinpitämätön taiteilijanretku piti makkariani varastonaan, jossa mm. korjasi pyöriä. Näin huoneen vain kerran: pimeä, sairaan likainen, täynnä erilaisia korjausvälineitä, pari pyörää... Kaaos ja saasta. Tulos: korkkimatto aika pilalla, ruosteläikkiä ym. Niitä ei saa millään pois, onneksi matolla ja sängyllä piiloon.

Eli vinkki: laita jotain lattian suojaksi kun tsygejä korjaat! =)

Katili kirjoitti...

Anne ahaa, jauhelihakastiketta, nam, se onkin hyvää. Ja hyvä kun Poitsulle opetat ruuanlaittoa, eipähän mene sormi suuhun elämässä. Kiitti, juu ranskisrakkaus juontaa lapsuudesta, silloin kauppa-autolta saatiin tuoretta ranskista ja veljet se oli hyvää voin kanssa.

Marina, no just, kiva kaveri. Minä en lattioitani sotke, olen tehnyt pyörähuoltoja tässäkin himassa jo 18 vuotta. Mulla on vanhoja mattoja siihen tarkoitukseen, enkä nyt muutenkaan niin sotke, aina trasseli kädessä puuhailen.

Anonyymi kirjoitti...

Kiva kiva, kohta pääset tsygeilemään. Herkullisen näköinen tuo annos, varsinkin tomaatit, sillä itse en tällä hetkellä kypsentämätöntä tomaattia suuhuni pistä, olen huomannut niiden aiheuttavan kipeitä rakkuloita suuhuni eli ns. aftoja. Nyt ei ole niitä rakkuloita niin paljoa, kun olen jättänyt tomaatit pois ruokavaliostani. :) t. marski

Katili kirjoitti...

Moi Marski. Toivottavasti pääsen joskus elokuussa jo, riippuu operaatiosta (jos sitä on) ja paranemisesta. Harmi, että tomskut on aftoille paha. Tosin kyllä mullekin hiukan ottaa kirvellen, siksi kypsennänkin tomaatit aina kotona ihan tummiksi.

Anonyymi kirjoitti...

"Kuolen minä kuitenkin,
tupakkaakin poltan, juon, en liiku, syön rasvaista ruokaa, syön paljon lääkkeitä, olen keski-ikäinen, ylipainoinen, hullu..."

En, en, no jooen, enjoo, JOO, JOO, JOO-O ja JOOOOOOOOOOO !

Katili kirjoitti...

Anne, niin sanovat terveystaulut, elä näin ja et kuole tuntuvat veikkaavan. Mutta eläpä juuri noin, niin viikatemies tulee..... ja sitten on nämä normit ja viitearvot ihmisten päiden päällä kuin kuumat hiilisangot. Pelotellaan ja samalla myydään vähän lisää lääkkeitä.

Anonyymi kirjoitti...

Joka sekunti menemme kohti kuolemaa. Kuolemasta on tullut outo asia nykymaailmassa: se suljetaan sairaaloihin ja laitoksiin, pelkäämme sitä, siksi kai on niin paljon terveysvouhkaamista ja lääkkeitä.

Mulla on mennyt hermo blogilistaan!!! Ei sinne oo päivittynyt kenenkään mun suosikin postaus vähään aikaan! Jälessähän se aina on laahannut mutta ei sentään PÄIVIÄ. Mikä siinä ny mättää?!

Anonyymi kirjoitti...

Sitähän voi ihan yhtäkkiä sairastua vakavasti, vaikka olis kuinka hyvässä kunnossa.
Onpahan tässä ainakin tullut nautittua elämästä, kun ei ole sairaalloisen tiukka itseään kohtaan.
Tosin mulla oli kans sellainen aika, että lenkkeilin, pyöräilin, kuuluin Takon Soutajiin, söin terveellisesti, mutta kaikessa oli kuitenkin jonkunlainen tolkku.

Tietyllä lailla kaipaan sitä aikaa, se oli ennen tätä romahdusta, mutta täähän on nyt tätä.

Nää on mun vastauksia tohon sun listaas:
En,
en,
no jooen,
enjoo,
JOO,
JOO,
JOO-O ja
JOOOOOOOOOOO !

=D

Katili kirjoitti...

Marina, totta puhut, kuolemasta on tullut melkein tabu, ei siitä saa puhuakaan enää. Muuta kuin varoitusteksteissä. Ja samalla ihmiset pannaan häpeämään lähes jokaista iloa tuovaa asiaa. Syntiä, hyi syntiä!

Anne niin voi, sitä minäkin juuri tarkoitan. Elämä on tässä ja nyt = hyvä. Hassua, niin minäkin pidin kunnosta huolta monin eri tavoin, pyöräilin, aerobikkasin ja lenkkeilin. Nyt en enää. Kävelen kyllä mielelläni, pitkiäkin matkoja. Jos vain pääsen ulos täältä mökistä ;-)