23.12.07

Iski mokoma, mutta meni jo ohi

Tuli hiukan paniikki kaupassa tänään. Olin suunnitellut, että tänään teen pelkät ruokaostokset, illalla siivoan keittiön ja huomenna käyn aamuvarhain hakemassa Jamille jouluhiekat ja itselleni vihreetä jaffaa. Suunnitelmat ruokakaupassa menivät kuitenkin ihan pipariksi ;-) ekassa kaupassa oli niin houkuttelevan upeita halvennuksia, että minä tein äkkimuutokset ostoslistaan, joka oli siis vain hatarassa päässäni elikä siis täällä hattarassa. En voinut vastustaa alennuksella myytyä lipeäkalaa. Oli ihan pakko ottaa koriin (huom. siis kori ei kärry). Ja puuhaaminen kattiloiden ja kastikkeiden kanssa väistyi edullisen valmislasagnen tieltä. Hullujakos sitä itseään kiusaa? Tässä kaupassa piti oikeastaan käydä vain sen oivan tummasuklaavalikoiman vuoksi. Olin tuossa jo aiemmin käynyt tsekkaamassa, että siellä oli upeita, melkein täysikaakaosuklaita useita eri lajeja. Nyt lappasin niitä joulupyhiksi riittämiin. Sitten iski kaksi minuuttia kestävä joulupaniikki, jääkaapissa pitää olla purtavaa joulun iltoina. Mukaan tarttui pieniä makkaroita, pizzapohja kastikkeineen, pekonia, emmentalraastetta ja kevytmozzarellaa. Sitten kohtaus meni ohi. Kassalla ostin vielä lakritsipatukan, jonka ojensin kassatytölle ja toivotin hyvää joulua.

Huomiseksi jäi siis vain kissanhiekan ja limssanhaku. Aika hyvin, saan olla aivan rauhassa, nou hätä.

Se on kai nyt kohta mentävä raivaamaan köökki kondikseen, taas on taloudenhoitaja ollut virkavapaalla ;-) (joo-ei sellasta ole, eli se olen minä).

Jami on keksinyt uuden jutun nukkumaanmenorituaaleihin. Hän tulee siihen viereiselle tyynylle ja alkaa surista ja talloa, niinkuin ennenkin, mutta kesken kaiken hän poistuu paikalta minun tyynyni taaitse. Sitten minun kuuluu sanoa: Mihin Jami meni, missä Jami on? - sitten hän ilmestyy jalkojeni kautta kiertäen ja minun kuuluu sanoa: Sieltä Jami tulee! Tätä Jami voi toistaa muutaman kerran, on sitten kummallakin kiva olo. On hän ihana ja hassu kissapoika.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa että iski ja ihanaa että meni ohi, vähän sitä täytynee aina tarttua, varsinkin ihme ja kumma aina kaupassa. t. marski, joka on väsynyt

Katili kirjoitti...

Marski: Joo pitäähän sitä vähän olla hermona *hihi*. Voi sua, sulla on rautoja tulessa vähän monta. Toivon, että Joulu jatkossa menee rauhaisemmin.

Anonyymi kirjoitti...

Jossain vaiheessa sitä ikävöi näitäkin päiviä, mutta tällä hetkellä ikävöi sitä joulua, missä tosiaan olimme me naiset suurimmaksi osaksi yhdessä sinä, minä, äiti, -S, K. ja joku muukin. Tiedän toki että samanlaista ei enää koskaan saa, mutta kun olotila on itsellä vähän huono, niin sitä kaipaa jotain, milloin on tuntenut olonsa upeeksi. Meillä on niin hyvä yhteisö kuitenkin. Rakastan sua, ihanaa kun tajuat, ISO HALI t. marski

Katili kirjoitti...

Marski: Voi sinua suloista pientä, älä murehdu. Joulu on kyllä useasti siitä ikäväkin juhla, jos ikävä iskee. Sinä kuitenkin siellä järjestät joulua lapsellesi, se on tärkeää. Mäkin rakastan sua, ainakin huomisesta alkaen sitten syödään ja iloitaan ja unohdetaan surut pois pusakoista.