10.12.07

Virastossakävijän maanantai

Listalla oli kaksi virastoa, verovirasto ja kansaneläkelaitos. Verovirastossa sanottiin, että vuoden 2008 verotuksia aletaan siellä laitella vasta ensi viikolla, tervetuloa uudestaan. Kelassa sen sijaan oli hyvinkin mielenkiintoista. Melkein sen vuoksi kannatti sijoittaa 5,40 bussimatkoihin tänään. Minähän olin viime perjantaina saanut hylkypäätöksen asumistuesta alkaen 1.1.2007. No nyt selvisi että ELÄKKEENSAAJAN asumistuki käsitellään ainakin tänä vuonna vielä vuositulojen perusteella ja takautuvasti 12 kk tulot otetaan huomioon tuloiksi. Vastaavasti sitten taas 12 kk:n vuokrat otetaan menoiksi. 2007 hyväksyttiin vielä lisäksi velkojen korot, 2008 alkaen, portaittain, tämä vähennys tullaan poistamaan. 2008 uudistus kuului olevan myös tulojen katsominen ainoastaan 6 kk takautuvasti. Nämä uudet 2008 säännöt kannattaa ihan itse tarkastaa Kelan kanssa, nämä oli nyt vaan sellaisia luukulla-höpistyjä.

Yritin siinä sitten mokeltaa, että mitäs tässä nyt oikein tehdään vuoden 2008 suhteen. Tässä kohtaa päätin kertoa vaikka mitä, samalla kun yritin ymmärtää, että 12 kk on yhtä kuin vuosi. Virkailija katseli sinne näyttöruutuun ja kysäisi sitten, että mikä se minun tämän vuoden vuokrani oikein kuukaudessa oli. Minä vastasin ja hän kalkyloi pöytälaskimella. Sitten ihmettelimme hyljeksymispäätöksessä lukevaa vuokraa. Ja yhtäkkiä selvisi koko homma.

Sanotaan nyt vaikka että se minun vuokrani olisi 1234,56/vuodessa.
Nyt oli vain yksi numero jäänyt pois. Toinen numero vasemmalta oikealle.
Joten minun vuosittaisiksi asumismenoikseni oli hyväksytty 134,56/vuodessa.
Olihan siinä pikkanen ero ;-) Korjaus-pikainen-sellainen-pyyntö on nyt tehty ja homma hanskassa. Ja huom. nuo eivät ole minun asumiskuluni, tässäpä en istuisi ja veistelisi lastuja, jos vähän päälle tonnilla selviäisin vuodessa.

Eli kaiken kaikkiaan menestyksekäs virastossakävijän viikon aloitus. Nyt ovat ihanaiset ruuat uunissa ja jäätelöä pakastimessa, tuli niin hyvä mieli, että päätin pistää juhlat pystyyn, illaksi on vielä varattu vihreetä jaffaa.

Ei kun kaikki, joille tulee hylkypäätös: jaksamista ja korjausvaadetta kehiin, pyytäkää joku toinen vaikka avuksi selvittelemään, kahdet silmät lukee paremmin, kuin yhdet. Minä pyysin Kelan virkailijan lukuavuksi - kannatti.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa, että asia selvisi :D

Katili kirjoitti...

Jeee Rautaneito, välillä näinkin *leijuu*

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä Katili. t. marski

Katili kirjoitti...

Hyvä Marski ja kiitos sulle, muuten olisi saattanut mennä hylkypaprut kaappiin. Jee!