27.4.08

Kaikkea Katin Kanssa

En ole viime aikoina juurikaan kirjoitellut tai tehnyt muutakaan luovaa blogihommaa tänne omaan blogiini. Syy on siinä että harjoittelen blogipohjien kautta disainaamista tuntitolkulla ja aamuhämäriin joka päivä, tässä jo monena päivänä. Tutkin pilkkuja ja heittomerkkejä. Opettelen HTML-kieltä lisää ja tutustun XML:n ihmeelliseen maailmaan. Sekä myös widgeteihin ynnä muihin ynnä muihin. Tässä selitys sille, että blogini ulkoasu on vaihdellut niin tiuhaan. Nyt tämä blogi saa ollakin jo tämän näköinen. Pidän sen selkeästä näöstä ja se on aika paljon oman näköiseni, vaikka lainassa onkin. Tuo tekijähän löytyy tuolta alalaidasta. Vaan ainahan näitä täytyy pimpata omanlaiseksi, joka kerta. Bloggerin lisäksi olen seikkaillut Vuodatuksen ja Blogsomen sivupohjia tillittämässä ja väkertämässä. Tänään vaihdoin pliisun näköisen Vuoristoratatemplaatin enemmän energiseksi ja informatiivisen näköiseksi. Siellä on mielestäni upeat linkkinavigointi nyt. Viimeinen asia, jota tässä olen tänään tutkinut on dropdown menun tekeminen. Ei se kuulkaa olekaan niin helppoa Blogsomessa. Mutta pikku hiljaa kehitytään.

Minulle tuo vääntäminen on oppimista, mitä enemmän niitä ÄH!-juttuja tulee eteen, sitä paremmin muistiinii painuu erilaiset tuon kielen fraasit ja muut. Ei tarvitse kopioida ja pasteerata koko ajan kun voi jo paljon suoraan kirjoittaa. Olen hiukan tuosta jo ylpeäkin. Ja matkalla löytää kaikkea nastaa, kuten tämä FormLogix Free Form Builder. Sillä saa kätsysti tehtyä ihan omanlaisiaan yhteydenottolomakkeita omille sivuilleen. Esimerkkinä vaikka tällainen hyvin simppeli lomake:

Ota yhteyttä

Kun tuon joku täyttää ja lähettää, se tulee minulle sähköpostiin ja sekös on kätevää joissain tietyissä jutuissa. Toinen hyvä juttu, johon törmäsin etsiessäni hyvää nettipostia oli mail.com. Siellä on hyvin toimiva ilmainen sähköpostisysteemi ja erikoisuutena siellä on mieletön määrä valinnaisia domaineja. Itselläni on siellä posti, joka domain on sister.com. Itse ainakin tykkään.

Lopetan raporttini tähän.

2 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Aikaa vievää ja addiktoivaa touhua tuo koodaus.
Mutta hauskaa, kunhan silmät eivät ala kipunoida ja hartiat mene jumiin.

Katili kirjoitti...

Susupetal, joo niin onkin. Pylly tässä eniten on kärsinyt ;-)