8.12.07

Veroa maksavat juhliin?

Mietiskelin tuossa linnan juhlien aikana, että ovatko kaikki suuresti ihaillut Suomen nimen kantajat maksamassa veroja Suomeen. Auttamassa näitä Suomen vanhenevia ihmisiä, joiden selkänahasta heidänkin koulunsa on revitty. Päätinpä sitten ihan keveästi tutkiskella. Ilta-Sanomilla oli vuoden 2006 verotuksesta sopivia eniten tuloja saaneiden listoja.

Urheilijat:
Marcus Grönholm näkyi minun silmiini ainoalta, joka kantoi veropennosensa tänne kotimaahankin. Ei näkynyt F-ykkösvoittajan nimeä tuolla. Sveitsissäkö ei järjestetä itsenäisyyspäiväjuhlia?
Kulttuuri:
Täällä näkyi kyllä Segerstam, Reijo Mäki ja Arto Paasilinna, mutta missä oli oopperalaulajatar? Eikö Englannin kuningatar voisi kutsua hänet omaan linnaansa?
Jalkapallo:
Eipä näkynyt suurta futaajaa tuolla.

Eikä näkynyt montaa muutakaan Suomen hurrattua jääkiekkoilijaa tai formulasankaria. Pitäisiköhän Brysselissä laatia direktiivi, jossa määrätään etteivät kotimaansa jättäneet saisi osallistua jättämänsä (verosyistä tai muista syistää) kotimaan itsenäisyysjuhliin, jotka kuitenkin osin on kustannettu kotimaalleen kiltisti veromarkkansa maksaneiden kukkarosta?

Eikös se pääministeri silloin Tehyn taistelun selvittyä (ainakin rivien välistä) sanonut, että hallitus ryhtyy kriisitilanteissa tarvittaviin toimenpiteisiin, etteivät Suomen kansalaiset joudu vaikeuksiin jonkun ammattiryhmän eduntavoittelun vuoksi. Eivätkös ne nämä veropakolaiset vähän niin kuin vaikeuta kansalaisten elämää kun vievät nyt kovasti tarvittavia veromarkkoja muiden maiden hyväksi? Ja tässä oli vasta joitain urheilijoita, mitäpä jos juttuuni liitettäisiin kaikki ne suuret suomalaiset elinkeinoelämän peruskivet, jotka dollarin kuvat silmissään luikkivat, ovat jo muutaman vuoden luikkineen, jättäen jälkeensä työttömiä suomalaisia ja suljettuja tehtaita ja konkurssin partaalla horjuvia kuntia. Kai niitäkin pitäisi kohta linnakielto koskea. Tai yhdenlaisen linnan kyllä heille soisin. Siellä soi kylläkin vain tango, kalteritango.

Tekstiä on muokattu 9.12.07

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Niinpä. t. marski

Katili kirjoitti...

Nii-ih.