14.5.08

Ihminen on julma olento

Edit: 17.02.2008 poistin kuvan tästä jutusta. Kuvia voi halutessaan käydä katsomassa täällä.

Rakkaat lukijat, jos teillä on sydämet paikallaan,
käykää allekirjoittamassa tämä.

Siinä on kyse Guillermo Habacuc Vargasin taide-esityksen boikotoinnista Bienal Centroamericana Hondura 2008:ssa. Taiteilija Vargas otti vuonna kulkukoiran ja sitoi sen näyttelytilansa seinään remmissä. Sitten katsojat kävivät katsomassa kuinka koira lopulta kuoli nälkään ja janoon. Ja ei tässä vielä kaikki, nyt Bienal Centroamerina Hondura 2008 on antanut luvan samalle performanssille.


Varoitan tästä videosta, oma sydämeni melkein seisahtui, mutta käykää katsomassa, jos voitte.

Itse olin
2.406299:s allekirjoittaja. Levittäkää allekirjoituslinkkiä!

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

En edes koeta katsoa, jo tuosta kuvasta tuli kyyneleet silmiin! Käyn kyllä allekirjoittamassa, toivottavasti sillä on merkitystä!
-Rn

Katili kirjoitti...

Rautaneito, minäkin olen kyynelehtinyt täällä. Tuon katsominen oli kauheaa. Pysähdyttävää. Joku järki pitäisi ihmisillä olla.

Matti kirjoitti...

Käsittääkseni tämä on taas nettiä kiertävä huijaus. Eli ei tuo ole totta.

Tietysti eläinrääkkäystä oikeastikin tapahtuu.

Anonyymi kirjoitti...

En halunnut edes katsoa, vilkaisin vain ja se riitti :(

Ja Matti, mikä tuo video sitten oikein on??? Ellei totta???

Ihan sairasta :(

Eipä tosin ole kauaa siitä Suomen lapsipornotaidekohustakaan mutta... Se oli kuitenkin _jotenkin_ eri asia. Ne oli vain kuvia jotka jo ovat jossakin olemassa, jonkun muun ottamia, tiettyjen piirien käytössä, eikä ihmisten käsittääkseni tarvinnut kuitenkaan mitään "suoraa sairasta toimintaa" siellä näyttelyssä katsella, eikä taiteilija itse harjoita pedofiliaa.

No, kai tästä koiranrääkkäys"teoksesta"kin jonkun samansuuntaisen ajatuksenpoikasen voi löytää, eli taiteilija vain näyttää totuuksia, mutta... :|

Katili kirjoitti...

Matti: Googletin kyllä asiaa laajalti ja jo ajatus siitä, että tällainen olisi ns kaupallinen mainoskikka olisi tuomittavaa omissa silmissäni. Eli mikäli mitään eläinrääkkäystä ei ole tapahtunut, jo pelkkä sillä markkinointi olisi eettisesti arveluttavaa. Totuus tässä asiassa ei ole siis niinkään tärkeää. Ajatus totuudesta on.

Bambi, 110% samaa mieltä kanssasi.Ihmisille heitellään aina tätä unihiekkaa. Lapsille pedofiilit ja insestiä harrastavat pistävät tekonsa jälkeen lapsen uskomaan ties mitä, ei tapahtunutta. Rikolliset pääsevät eduskuntaan seliteltyään puhtaaksi tekonsa. Ja lapset ja kansa uskoo. Nyt pitäisi sitten uskoa ettei tuo taiteilija tehnyt mitään pahaa. Hyvä, jos ei tehnyt. Paha jos teki ja paha jos edes leikki ajatuksella.

Anonyymi kirjoitti...

Onhan näitä Suomessakin, Teemu Mäki teki kohutun kissateoksen, jossa hän tappoi kissan kirveellä ja lopuksi masturboi kissan ruumiin päälle... Ja tämän teoksen omistaa Nykytaiteen museo Kiasma >:/
-Rn

Katili kirjoitti...

Rautaneito, yäk, todella sairasta touhua.Tekee mieli oksentaa.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Kati !
Mää itken joka syksy silmät päästäni kesäkissojen takia ja putoon sinne mustaakin mustempaan lohduttomuuteen.
Kun näin ihan silmänräpäyksellisen aikaa kuvan siitä koirasta, niin meinasin oksentaa ja kyllä sen koiran kuva paloi tonne mun verkkokalvoille.

Onko siellä nimien-keräys-adressi-sivulla kuvia ?

Paljonkohan maksais menopaluu Hondurasiin ? Eiköös se helvetin epäsikiö, Guillermo Habacuc Vargas, siellä asu ?
Tuutko messiin ?

Katili kirjoitti...

Anne rakas, hyvä että kerroit. Olen itsekin aika herkkä, mutta en tosiaan ajatellut tuota tehdessäni mitään. Nimienkeräyssivulla EI OLE KUVIA. Joten sinne voit laittaa nimesi ihan rauhassa. Joo, käydään eläinkaupan kautta, ostetaan kunnon metallipanta ja lyhyt remmi. Siihen sitten vaan taiteilija kiinni seinään ja EI SAA SYÖTTÄÄ-kyltti. Art From Finland ;-)

Minna Wilhelmiina kirjoitti...

Mielipiteitä asiasta löytyy paljon, faktoja vähän.
Täällä olisi muutama molempia. :)

(Kuvia siellä ei ole.)

Katili kirjoitti...

Wilhemiina, kiitos kommentista ja olit tehnyt suuren tutkimustyön. Kävin kommentoimassa sitä. Suojelkaamme elämää!