19.5.08

Laskin että laskin täytyy olla


Yllä on ns snurra, jouduin snurraa (ei ehkä ihan noin ylläolevan vanhaa) käyttämään pikkiriikkisen, hurjaa touhua niiltä, joille se oli tuttua.

Windowsin ihanien ja aina niin mukavien päivitysten mukanaan tuomia etuja on mm Movie Makerin ja laskimen katoaminen XP:stä. Ei ole Vista, ei ole. No movieohjelman ostin, mutta laskinta tarvitsin myös. Yleensä suoritin laskutoimet Worksin taulukossa. No nyt meni herne nenään ja halusin ihkuoman laskimen tänne työpöydälle. Ja siellähän oli vaikka mitä hämäriä latausosoitteita. Vaan, kuten yleenä, menin rauhallisesti luottosivulleni, downloads.com, ja sieltä löysin laskimen, joka on ihan ihku. Ja kun aloin selata noita laskin/kalenterilatauksia (ilmaisia niistä, jotkut maksavat ja ovat vain free to try) sekosin täysin. Olen yrittänyt löytää täydellistä "almanakkaa", joka tietokoneen avatessani kertoisi missä mennään. Nyt tiedän millä hakusanlla etsiä tuolta sivulta.



Laskinmuseossa onkin sitten niitä edellisiä malleja yllinkyllin näytillä. MUSEU DA CALCULADORAn esineistössä on laskin snurrasta alkaen.


upean näköinen on tuo laskin, haluaisin sen tänne kotiin nyt heti!

ylläolevanlaista olen joutunut käyttämään työssä

ja myöskin tuo ylläolevan kaltainen malli oli käytössä

ja sitten tulivat nämä nykyajan ihanuudet, ei enää jäänyt sormi näppäinten väliin AUTS!

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihania vehkeitä :D

Katili kirjoitti...

Eiksookin, mä rakastan kaikkea historiallista ja keksintöjä. Nykyajan jutut on hiukan muovisia noiden rinnalla, ne kesti kyllä äidiltä tyttärelle.

Anonyymi kirjoitti...

Historiallista löydät tänään Kristiinan sivulta. :)

Juliet Parrish Radha kirjoitti...

Joo, noi ovat kivoja! Ajatteles, jos tännekin (nettiin) pitäisi kirjoittaa vanhanaikaisella lyömäkirjoituskoneella. Kyllä siinä olisi sormet kovilla! ;o)

Katili kirjoitti...

Kristiinan sivulla oli kaunista historiaa ja rankkaa myös.

Anuradha, kyllä olisi näpit tikkuja täynnä ;-)

Anonyymi kirjoitti...

mää käytän Googlea laskimena. siihen voi hakukenttään näpytellä sen laskun. sain tän vinkin jostain vasta männätalvena, mutta tosi näppärä on.

Katili kirjoitti...

Ai jaa, tuohan on hyvä juttu, täytyykin koettaa