20.5.08

Miljoonamuodot


Lucien Freud maalasi taulun Benefits Supervisor Sleeping. Mallina toimi rubensilaiseksi kuvattu Sue Tilly. Lucien Freud on Sigmund Freudin pojanpoika. Sue Tilly, joka siis toimi mallina, on 51-vuotias Camdenin työvoimatoimiston johtaja. Taulu myytiin juuri Sothebyn huutokaupassa 33,6 miljoonalla dollarilla New Yorkissa. Ironista on, että malli Suen työvoimatoimiston työntekijät osallistuivat opettajien ja muiden julkisen alan työntekijöiden yhden päivän lakkoon surkeiden palkankorotussopimusten vuoksi. Kuten meillä, myös siellä julkisen alan työntekijät ovat huonosti palkattua väkeä.

Rikkaat saavat lisää rikkautta ja köyhille ei ropoa kerry. Mitä ne niillä kaikilla rahoilla sitten tekevät. No vaikka kuten eräs venäläismiljardööri. Hän ostelee kaikenlaista kallista. Jalkapallojoukkueen, 233 miljoonaa dollaria + uusiin pelaajiin 470 miljoonaa dollaria. Maailman kalleimman avioeron 1,5 miljardilla eurolla. Satametrisen jahdin, jonka lahjoitti tyttöystävälleen, kun jahtia haukuttiin rumaksi. Uuden jahdin, 115 metriä, 100 miljoonaa euroa. Ja nyt sitten se pienempi ostos, taulu, 33,6 miljoonaa dollaria. Ja rahat on revitty luonnonvaroista. Tietysti.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No just joo, en kommentoi sen enempää tätä. Halusin tuoreet terveiset laittaa täältä äidiltämme, joka ihasteli kuvatuotantoasi ja varsinkin ihania kissavideoita nauroi aivan kippurassa, hänestä sinulla on ihanat sivut (niin minustakin). t. marski :)

Katili kirjoitti...

Marski, hei ihanaa. Ihanaa, että pääsi katselemaan kuvia ja muuta. Varsinkin niitä Jamivideoita, hän aina kuulee J:n tempauksista vain puhelimessa.

Anonyymi kirjoitti...

Kun ensikerran luin tämän uutisen, en osannut (itseasiassa vieläkin) kuin ihastella itse taulua. Minusta kaunis! Rubens tulee mieleen ja kerrankin on oikeasti kuva, jossa on tehty lihavuudesta kaunista!
-Rn

Katili kirjoitti...

Rautaneito, taulu on todella kaunis, samaa mieltä. Ah Rubens, tule takaisin!

Juliet Parrish Radha kirjoitti...

Jestas, että joku voi sitten olla rikas! :o}

Katili kirjoitti...

Anuradha, ihan tajutonta, ei tuollaista pysty ymmärtämään. Itse en kuuna päivänä tahtoisi tuollaista omaisuutta, tavallinen elämä olisi täysin mahdotonta.