16.5.08

Löytöjä



Kyllästyttyäni edellisen painonhallinta-apulaisen monimutkaisuuteen, päätin etsiä mahdollista uutta ja löysin aivan mahtavan yksinkertaisen, tosin englanninkielisen, ilmaisen paikan. Siellä kirjoitan ylös aamiaisen, lounaan, päivällisen ja illallisen. Ruoka löytyy tietokannasta, sitten vain lisään määrän ja homman saa valittua metrisenä. Toinen osasto on liikunta. Ja perustiedot ovat tietysti pituus, paino ja ikä. Ohjelma laskee painoindeksin. Kolmas osasto on tavoite. Neljäs on päivittäiset tavoitteet. Itse täytin niistä nyt ensiksi vain kalorit. Systeemin nimi on 2000cal.com ja se löytyy täältä.

Edit 17.5.2008: Rautaneito kertoi, että Fineli.fi:ssä on suomenkielinen ruoka-arvolaskuri. Kokeilin sitä ja se oli aivan näppärä.

6 kommenttia:

Juliet Parrish Radha kirjoitti...

Hei, tuohan on kätevä. Täytyykin käydä katsomassa.

P.S. Tuo edellinen postaus oli myös hauska! :o}

Katili kirjoitti...

On se todella kätevän tuntuinen.Käy ihmeessä.

Anonyymi kirjoitti...

Suomenkielinen kalorilaskuri löytyy myös, fineli.fi. Siellä ei tosin ole noita painoindeksijuttuja, mutta jos pelkät kalorit ym. ravintoaineet, vitamiinit jnejne riittää niin käypäs kurkkaamassa. Siellä voi täyttää oma "ruokakorin" siis mitä päivän/aterian aikana syöt ja se laskee sinulle kaikki valmiiksi.
-Rn

Katili kirjoitti...

Rautaneito, tuttu paikka on, monen vuoden takaa. Edelleen käyn siellä tekemässä noita omia ruokia. Aiemmin mina olin CalorieCountissa ja nyt tähän uuteen 2000caliinkin voi tehdä omia aterioita. On näköjään varaa valita, iloinen uutinen. Ihmettelen suuresti, miksei näin tärkeässä asiassa ole joka maassa monia ilmaisia painon, kalorien ja liikunnan seurantaohjelmia. Rahat pois tässäkin. Laitan tuon linkin postiini.Kiitos!

Anonyymi kirjoitti...

no niinpä! Ja oma lukunsa on mm painonvartijat (itse olen kahdesti ollut paikkareissa) jonka avulla laihtuu kyllä, mutta sitten lihoo takaisin korkojen kanssa... rahastusta rahastusta, murrr!
Jotain vikaa siinäkin on oltava, sillä itse en kyllä tunne ketään joka olisi pysyvästi laihtunut paikkareiden ohjeilla. Muita en ole kokeillut (keventäjiä mm.) mutta skeptisesti suhtaudun. Ja mikä suututtaa myös, että kun googlettaa erilaisia urheilujuttuja, entaa se ensimmäisten joukossa elixirin sivut, mutta sielläkin on kaikki maksullista, eli liikkuminenkin tehdään vaikeaksi jos ei ohjeita voi ilmaiseksi käydä katsomassa... katsos, sain paasattua taas tai niinkuin äitini sanoo "pidettyä palopuheen" :] ... tämä on yksi asioista joka minua suunnattomasti ärsyttää. Ylipainoisten sairaskuluista valitetaan joka tuutissa, mutta itse ongelman hoito on tehty mahdollisimman vaikeaksi ja kalliiksi.
-Rn

Katili kirjoitti...

Rautaneito, kommenttisi ei minulla ole mitään lisättävää, hyvä palopuhe oli. Tässä hommassa olisi kirveellä töitä selvästi.