25.5.08

Lihavat syyllisiä ilmaston lämpenemiseen?

Liian herkullinen artikkeli jättää huomioimatta. ECO Wordly on 16.5.2008 julkaissut Sam Aola Ookon ajatuksen, jossa hän vähän niinkuin pistää ilmaston lämpenemisen ylipainoisten piikkiin.
Because thinner people eat less and are more likely to walk than rely on cars, a slimmer population would lower demand for fuel for transportation and for agriculture which is responsible for 20 percent of greenhouse gas emissions.

Eli laihat ihmiset syövät vähemmin ja todennäköisesti kävelevät, eivät käytä autoja. Laihempi ihmiskunta madaltaisi polttoainekysyntää kuljetuksissa ja maataloudessa. En sano, etteikö silmiini olisi sattunut medioissa syömäreitä, jotka todella syövät hirveät määrät, liikkuvat omilla, isoilla autoilla pienetkin matkat ja sen lisäksi vielä ostavat ruokansa sellaisissa pakkauksissa, jotka rasittavat luontoa. Näin on aivan varmasti joka puolella maailmaa. Siksi vastaankin vain omasta puolestani.

  • käteenjäävä käyttövarani on alle viissataa kuussa, sillä maksan elinkuluni, puhelut, laajakaistan, terveyskeskusmaksut, sairaalamaksut, henk.koht.hygienian ja muut kaikki
  • eli jäljelle jäävillä pennosilla ei kovin paljon ruokaa ostella
  • tosin se ruoka sitten on sitä huonolaatuista köyhän ruokaa, makaroonia, perunoita ja makkaraa
  • en ole koskaan omistanut enkä tule omistamaan omaa autoa
  • varoillani pystyn käyttämään julkisia kulkuneuvoja kymmenen euron verran kuukaudessa
  • kävelen siis kaikki muut matkat
Ja sitten ne laihat ihmiset, joiksi me kaikki muutumme ihan tuota pikaa. Nuotio vaan keskelle keittiön lattiaa ja siinä paistamaan porkkanaa. Telkkarista voi poistaa sisukset ja nostaa sen ikkunalle, sen läpi voi katsella naapurien elämää. Kaupungeissa kaikki ulkovalot poistetaan, siinä sitten kävellään pimeässä, pysytään hoikkina, kun juostaan lujaa karkuun. Mainoskyltit riisutaan alas ja ne lahjoitetaan nykytaiteen museoihin, ilman töpseliä. Maanviljelyä saa sitten harjoittaa enää ulkotiloissa. Kasvihuoneiden laseista tehdään maitokannuja. Las Vegas lakkautetaan. Ovet jätetään auki autiomaan eläimille. Ja muuta mukavaa sähkönsäästöideaa. Kasvihuonepäästöjen kärjessä kun edelleen taitaa roikkua voimalaitokset, seuraavana tulee teolliset prosessit ja sitten kuljetuksen polttoaineet.

Kuva on Wikipediasta Robert A. Rohden kuvista.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tämä on oudointa mitä ole kuullut. Voittaa jopa ankanmunien haudonnan koulussa opetusmielessä! Eikö tuo nyt ole aika helvetin kaukaa haettu ja eikö tuo ole myös aika pikkuasioilla pelaamista?

Voimalaitokset, tehtaat sun muut voisivat miettiä eniten saastuttamista, ne tosiaan pahimpia on, mutta minusta kyllä esim. sähköä voisi säästää kaupungissa paljon. Mainoskyltit ja Las Vegas voisi lentää huitsin Nevadaan, heh! Ja suomalaiset talot on kuulemma harakanpesiä, lämmitämme liikaa ja lämpö valuu ulos rakenteista.

Katili kirjoitti...

Marina, tuollainen oli kirjoittajan upea visio, läskit pois ja jäätiköt lakkaa sulamasta. Oli siinä tietysti kyllä se perusidea ihan fiksu, esim. amerikassa ajetaan tosiaan autoilla joka paikkaan ja siellä jos on niitä obeeseja, ne ovat kyllä aika tavalla ympäristöä kuormittava (hih) tekijä.

Hyviä ideoita on aina hyvä tuoda julki, tämä kuulosti sellaiselta raaka-ajatukselta, joka liittyy ilmaston lämpenemiseen aika hatarasti.

Niin tuolla amerikassahan talot sitten monissa paikoissa (koko kupungit) ovat ilmastoituja, mikäköhän sähkönkulutus mahtaa olla?

Anonyymi kirjoitti...

No just joo, näitä aina löytyy ja loppua ei varmaan liikalihavuuden kulujen pohtimiseen tule. Entäs sitten liian laihat? Liian lyhyet? Liian pitkät? Tämä on mahdotonta. Aurinkoista päivää silti meille käveleville ja bussia silloin tällöin käyttäville. t. ylipainoinen marski : )

Katili kirjoitti...

Iloista ja ihanaa päivää meille Marski. Maailmassa on tapahtunut joku ihme ulkokuoreen katsomismanaus. Kaikkea, joka poikkeaa valtavirrasta pidetään jälleen vähintään maailmanlopun enteenä. Ja läski on nykyään jokaisen 3-vuotiaan kirosanavarastossa. Ei se mitään, jos lyö, jos vaan on laiha. No mietiskelenpä vaan ääneen.

Anonyymi kirjoitti...

Katili, se on hyvä, että joku mietiskelee. Äitimmekään ei haluaisi mennä lääkäriin, kun joku idiootti sanoi hänelle (kun polvet oli kipeet) että rouva vaan laihduttaa, kun tota ylipainoa näyttää olevan, ärgh. Saas nyt nähdä, meneekö hän ensiviikolla luukulle...toivotaan. Uskoisin, ettei kuitenkaan mitään vakavaa. t. marski : )

Katili kirjoitti...

Marski, toivottavasti hän nyt menee. Minäkin muistan tuon aika hirveän lausuman hänelle. Hän ei ole tainnut sen koommin lääkärissä käydä, sen verran oli epäkohteliasta. Äiti, joka viime vuonnakin pyöräili jotain 400 kilsaa ja kävelee pitkiä matkoja ja elää muutenkin terveellisesti. Sellainen lekur pitäisi hirttää julkisesti.

Juliet Parrish Radha kirjoitti...

Heh. Kylläpäs on hyviä säästövinkkejä! En voinut olla naurahtamatta! ;o)

Sä oot kyllä ekologisimmasta päästä!

Katili kirjoitti...

Anuradha :))) Eko-Katili iskee, varokaa sähkösyöpöt!!!!